Bachelor i økonomi og administrasjon

Bachelor i økonomi og administrasjon

Vårt største bachelorprogram gir deg både de grunnleggende verktøyene du trenger som økonom og mulighet til å fordype deg basert på egne interesser.

Hva lærer du? 

Det treårige bachelorstudiet i økonomi og administrasjon har vært Norges mest søkte studium i flere år. Du lærer å bruke ressurser effektivt og bærekraftig, og å se potensiale for verdiskaping. 

Studiet er bygget opp av kurs fra fire fagområder:

  • Bedriftsøkonomi
  • Samfunnsøkonomi
  • Strategi og ledelse
  • Metode

Les mer om fagområdene i studiet

I tillegg skal du ha kurs i etikk og rettslære. 

Valgfag utgjør 25 prosent av bachelorgraden. Valgfagene gir mulighet for bredde og fordypning etter egne interesser.  

Når du har fullført bachelorgraden, er du garantert plass på Masterstudiet i økonomi og administrasjon (siviløkonom) eller Masterstudiet i regnskap og revisjon. Du er også godt kvalifisert for masterstudier i utlandet, eller du kan velge å avslutte studiene med en bachelorgrad. 

Slik er studiet bygget opp

HVA KAN DU BLI?

Økonomiutdanning fra NHH gir svært gode jobbmuligheter, og NHH-kandidater er ettertraktet i nær alle bransjer. Undersøkelser viser at 9 av 10 får relevante jobber kort tid etter master. Mange får jobbtilbud før de er ferdig med NHH-graden.

Bilde av Vilde Glesnes. Foto: Joachim Fleischer / Normann Fleischer AS - for Jefferson Wells

NHH-kandidater aldri vært mer ettertraktet

Vilde Glesnes (24) tok mastergraden under korona – fikk jobb mens hun ennå var student. 98 prosent av NHHs siste masterkull – som er i jobb – har relevant arbeid.

Mange starter karrieren som konsulent eller innen revisjon, bank og finans. Stadig flere får jobb innen teknologi/IT. Andre jobber i departementer og administrasjon, og innen media/PR, energi- og ressursforvaltning. Ønsker du å jobbe med innovasjon og bærekraft er NHH et bra sted å starte. 

Les mer om jobbmuligheter og se hva tidligere NHH-studenter jobber med

UTVEKSLING

NHH har svært gode utvekslingsordninger, og mer enn halvparten av studentene tar minst et semester i utlandet. Dette gjør NHH til norgesmester i utveksling! 

Les mer om utveksling og andre internasjonale muligheter

STUDentMILJØ

På NHH blir du en del av et svært aktivt og engasjert studentmiljø. Ved å delta i studentaktiviteter, blir du bedre kjent med dine medstudenter og får muligheten til å teste ut det du lærer i praksis. 

Les mer om studentmiljøet på NHH

Studiebyen Bergen

OPPTAKSKRAV

Siviløkonomstudiet ved NHH er et av de mest søkte i Norge, og karaktergrensen ("snittet") for å komme inn er derfor høy.  

Les om opptakskrav og hvordan du søker

 

Om studiet

Studiepoeng
180
Grad
Bachelor i økonomi og administrasjon

Søk studieplass

CHAT MED EN NHH STUDENT

Slik er bachelorstudiet bygget opp: