Bachelor i økonomi og administrasjon

Bachelor i økonomi og administrasjon

Fundamentet i siviløkonomutdanningen. Du lærer å bruke verktøyene du trenger som økonom og å se sammenhengene både i organisasjoner og i den økonomiske verden.

Hva lærer du? 

Det treårige bachelorstudiet i økonomi og administrasjon utgjør første del av siviløkonomutdanningen. Du lærer å bruke ressurser effektivt og bærekraftig, og å se potensiale for verdiskaping. 

Studiet er bygget opp av kurs fra fire fagområder:

  • Bedriftsøkonomi
  • Samfunnsøkonomi
  • Strategi og ledelse
  • Metode

Les mer om fagområdene i bachelorstudiet

I tillegg skal du ha kurs i etikk og rettslære. 

Valgfag utgjør 25 prosent av bachelorgraden. Valgfagene gir mulighet for bredde og fordypning etter egne interesser.  

Når du har fullført bachelorgraden, er du garantert plass på Masterstudiet i økonomi og administrasjon (siviløkonom) eller Masterstudiet i regnskap og revisjon. Du er også godt kvalifisert for masterstudier i utlandet, eller du kan velge å avslutte studiene med en bachelorgrad. 

Slik er studiet bygget opp

HVA KAN DU BLI?

Økonomiutdanning fra NHH gir svært gode jobbmuligheter, og NHH-kandidater er ettertraktet i nær alle bransjer. Undersøkelser viser at 99 % av NHH-studentene får relevant jobb etter studiet. 

– Ekstremt ettertraktet på arbeidsmarkedet

Næringslivet sloss om å få tak i kandidater fra NHH.

Mange starter karrieren som konsulent eller innen revisjon, bank og finans. Stadig flere får jobb innen teknologi/IT. Andre jobber i departementer og administrasjon, og innen media/PR, energi- og ressursforvaltning. Ønsker du å jobbe med innovasjon og bærekraft er NHH et bra sted å starte. 

Les mer om jobbmuligheter og se hva tidligere NHH-studenter jobber med

UTVEKSLING

NHH har svært gode utvekslingsordninger, og mer enn halvparten av studentene tar minst et semester i utlandet. Dette gjør NHH til norgesmester i utveksling! 

Les mer om utveksling og andre internasjonale muligheter

STUDentMILJØ

På NHH blir du en del av et svært aktivt og engasjert studentmiljø. Ved å delta i studentaktiviteter, blir du bedre kjent med dine medstudenter og får muligheten til å teste ut det du lærer i praksis. 

Les mer om studentmiljøet på NHH

Studiebyen Bergen

OPPTAKSKRAV

Siviløkonomstudiet ved NHH er et av de mest søkte i Norge, og karaktergrensen ("snittet") for å komme inn er derfor høy.  

Les om opptakskrav og hvordan du søker

 

Om studiet

Studiepoeng
180
Grad
Bachelor i økonomi og administrasjon

Søk studieplass

Slik er bachelorstudiet bygget opp: