Bachelor i økonomi og administrasjon

Bachelor i økonomi og administrasjon

Vårt største bachelorprogram gir deg både de grunnleggende verktøyene du trenger som økonom og mulighet til å fordype deg basert på egne interesser.

Hva lærer du? 

Det treårige bachelorstudiet i økonomi og administrasjon har vært Norges mest søkte studium i flere år. Du lærer å bruke ressurser effektivt og bærekraftig, og å se potensiale for verdiskaping. 

Studiet er bygget opp av kurs fra fire fagområder:

  • Bedriftsøkonomi
  • Samfunnsøkonomi
  • Strategi og ledelse
  • Metode

Les mer om fagområdene i studiet

I tillegg skal du ha kurs i etikk og rettslære. 

Valgfag utgjør 25 prosent av bachelorgraden. Valgfagene gir mulighet for bredde og fordypning etter egne interesser.  

Når du har fullført bachelorgraden, er du garantert plass på Masterstudiet i økonomi og administrasjon (siviløkonom) eller Masterstudiet i regnskap og revisjon. Du er også godt kvalifisert for masterstudier i utlandet, eller du kan velge å avslutte studiene med en bachelorgrad. 

Slik er studiet bygget opp

HVA KAN DU BLI?

Økonomiutdanning fra NHH gir svært gode jobbmuligheter, og NHH-kandidater er ettertraktet i nær alle bransjer. Undersøkelser viser at 9 av 10 får relevante jobber kort tid etter master. Mange får jobbtilbud før de er ferdig med NHH-graden.

Bilde av Vilde Glesnes. Foto: Joachim Fleischer / Normann Fleischer AS - for Jefferson Wells

NHH-kandidater aldri vært mer ettertraktet

Vilde Glesnes (24) tok mastergraden under korona – fikk jobb mens hun ennå var student. 98 prosent av NHHs siste masterkull – som er i jobb – har relevant arbeid.

Mange starter karrieren som konsulent eller innen revisjon, bank og finans. Stadig flere får jobb innen teknologi/IT. Andre jobber i departementer og administrasjon, og innen media/PR, energi- og ressursforvaltning. Ønsker du å jobbe med innovasjon og bærekraft er NHH et bra sted å starte. 

Les mer om jobbmuligheter og se hva tidligere NHH-studenter jobber med

UTVEKSLING

NHH har svært gode utvekslingsordninger, og mer enn halvparten av studentene tar minst et semester i utlandet. Dette gjør NHH til norgesmester i utveksling! 

Les mer om utveksling og andre internasjonale muligheter

STUDentMILJØ

På NHH blir du en del av et svært aktivt og engasjert studentmiljø. Ved å delta i studentaktiviteter, blir du bedre kjent med dine medstudenter og får muligheten til å teste ut det du lærer i praksis. 

Les mer om studentmiljøet på NHH

Studiebyen Bergen

OPPTAKSKRAV

Siviløkonomstudiet ved NHH er et av de mest søkte i Norge, og karaktergrensen ("snittet") for å komme inn er derfor høy.  

Les om opptakskrav og hvordan du søker

 

Om studiet

Studiepoeng
180
Grad
Bachelor i økonomi og administrasjon

Søk studieplass

CHAT MED EN NHH STUDENT

Slik er bachelorstudiet bygget opp:

1. semester (høst)

Fra og med høsten 2024 erstattes IKE1 (3,8stp) og SAM1(3,8 stp) av SAM1A (7,5 stp). Alle som begynne på bachelor høsten 2024 skal ta SAM1A.

IKE1 og SAM1 vil bli tilbudt høsten 2024 og høsten 2024 for studenter på tidligere kull. Se emnebeskrivelsene på IKE1, SAM1 og SAM1A for detaljer om overgangsordningen.