Slik kommer du i gang som ny student

Slik kommer du i gang som ny student

Det er mye å sette seg inn i som fersk student på et nytt lærested. Her er oppskriften som hjelper deg i gang.

1. Motta E-post fra NHH

Vent med å foreta deg noe til du har mottatt epost fra oss med studentnummer, pinkode og lenke til Studentweb. Denne eposten får du ca 7. august. Ta vare på pinkoden, du trenger den når du skal ta bilde til studentkortet!

2. Registrer deg i Studentweb

Logg inn på Studentweb med fødselsnummer og pinkode fra e-posten (punkt 1). Alternativt kan du aktivere brukerkonto først (se punkt 3), og logge inn med Feide-pålogging. Kontroller at kontaktinformasjonen i Studentweb stemmer og opprett faktura for semesteravgift. Semesteravgiften må betales før du kan melde deg opp til undervisning og eksamen. Husk å bruke KID-nummeret!

Når betalingen er registrert hos oss (det kan ta 3-5 dager) kan du melde deg opp til undervisning og eksamen. Her kan du lese om hvordan du melder deg opp. Frist: 1. september i høstsemesteret og 1. februar i vårsemesteret. NB! Det kan være tidligere frister for adgangsbekrensa emner (bachelor og master).

3. Aktiver brukerkonto

Gå til nhh.no/pwd. Bruk studentnummer og generer (resett) passord. Du får da en epost med link for å lage nytt passord. Studentnummer og passordet du lager utgjør din Feide -pålogging, som du bruker til å logge på brukerkontoen din og en rekke andre tjenester på NHH. På nhh.no/it finner du en egen side om It-start for nye studenter.

4. Last ned studentbevis-appen

Når du har betalt semesteravgift og registrert deg i Studentweb kan du laste ned et digitalt studentbevis. Les mer om studentbevis-appen her. Logg på med Feide.

5. Koble til trådløsT internett

Nettverket heter Eduroam. Bruk NHH-epostadressen din (se punkt 10) som brukernavn og FEIDE-passordet ditt fra punkt 3 som passord. Se https://www.nhh.no/om-nhh/it/eduroam/ for mer info og fremgangsmåter på ulike enheter.

6. Ta bilde til studentkort

Fotografering skjer i uke 33 og 34 i biblioteket. Du logger på en selvbetjent fotoboks og ordner fotograferingen selv. Bruk pinkoden fra e-posten (punkt 1).

Studentkortet er klart til henting etter noen uker. Følg med på Canvas/Itslearning for informasjon om når og hvor det kan hentes. Studentkortet fungerer som adgangskort, lånekort på biblioteket, ID-kort og til utskrift. Du trenger studentbevis-appen for å hente studentkortet ditt.

NB! Etter stengetid må du benytte kort og pinkode for å få adgang til bygget eller lesesaler. Pinkoden til studentkortet er ikke den samme som du får i e-posten (punkt 1). Slik finner du koden til studentkortet.

7. Meld adresseendring

Meld adresseendring hos Posten. Dersom du ikke allerede har skaffet deg digital postkasse, bør du gjøre det nå.

8. Søk stipend og lån

Søk stipend og lån hos Lånekassen. Frist: 15. november i høstsemesteret og 15. mars i vårsemesteret. Du må betale semesteravgiften for å få stipend og studielån.

NB! Masterstudenter, både i regnskap og revisjon og i økonomi og administrasjon, skal i søknaden oppgi "Økonomi og administrasjon, master 2-årig" som utdanning, ikke "Master of Business Administration" (MBA).

9. Finn e-læringssystemet ditt

Høsten 2017 og våren 2018 bytter NHH e-læringssystem fra Itslearning til Canvas. I en overgangsfase vil vi bruke begge system, og det er opp til faglærer hvilket som brukes i det enkelte emnet. Du må altså være forberedt på å bruke begge.

I Itslearning og Canvas finner du blant annet hjemmesidene til emnene dine og meldinger fra faglærer. For begge systemer logger du på med Feide (samme brukernavn og passord som til IT-kontoen din). Du får automatisk tilgang til emner dagen etter at du har meldt deg opp til emnene i Studentweb. Får du ikke tilgang, se hva forklaringen kan være.

10. Logg på Webmail

Alle studenter får en egen nhh-epostadresse. Den har formatet fornavn.etternavn@student.nhh.no. Du kan sjekke adressen din her. NHH bruker denne adressen ved utsending av informasjon og meldinger, og alle studenter er derfor pliktig å sjekke eposten jevnlig. Alternativt kan du sette opp eposten slik at den videresender meldinger til din vanlige epost automatisk. Guide til epost og annen IT-relatert informasjon finner du på nhh.no/it

11. Få oversikt over viktige datoer og frister

Prøv å skaffe deg oversikt over følgende, da er du godt i gang:

Mer informasjon?

Bruk søkefunksjonen på nhh.no til å finne informasjon om det du lurer på.

Trenger du hjelp er du velkommen til å stikke innom i Servicesenteret eller sende epost på stud@nhh.no

Lykke til!