Ut i verden med NHH

Bildekollage hentet fra Instagram og emneknaggen #nhhworldwide.
Som NHH-student kan du reise på utveksling både på bachelor og master. Foto: @vildenakkim, @naveedkh, @celinataule, @instagriid - #nhhworldwide

10. april 2018 13:37

Ut i verden med NHH

Norges Handelshøyskole åpner dører for studenter som vil ut i verden.

Hvorfor dra til USA eller Danmark for å studere når du får de samme mulighetene ved NHH? Her får du også en trygg og god kunnskapsbase for videre studier i utlandet.  

NORGESMESTER i utveksling

NHH i Bergen er norgesmester når det gjelder å gi studentene internasjonal erfaring. Ingen andre akademiske institusjoner i Norge sender så mange studenter på utveksling som NHH. Over halvparten av studentene drar utenlands i løpet av studietiden.

Se også

Velger du NHH som studiested, blir du student i et internasjonalt miljø. Hvert år kommer 350 internasjonale studenter på utveksling til NHH, mens nær 100 internasjonale studenter tas opp til det toårige masterprogrammet. 15 prosent av NHH-studentene er internasjonale. 21 prosent av faste, vitenskapelige ansatte er fra utlandet, mens hele 61 prosent av PhD-kandidatene er rekruttert utenlands.

For alle som har en trang til å reise ut i verden for faglig påfyll, er NHH rette stedet å begynne et studieløp.

EN VERDEN AV MULIGHETER

En studievei er å ta en bachelor ved NHH, og deretter en master i utlandet. Mange velger også å ta en av de internasjonale mastergradene CEMS MIM eller dobbelgrad ved NHH etter fullførte bachelorstudier.

Det er også mulig å ta hele utdanningen ved NHH, og supplere med utvekslingsopphold i utlandet. Du kan ta et halvt år utenlands i løpet bacheloren, og et halvt år i løpet av masteren. Eller hva med sommerskolen Innovation School, der du både studerer ved University of California, Berkeley og jobber i Silicon Valley?

Det er ingen overdrivelse å si at NHH gir deg tilgang til en hel verden av muligheter.

CEMS MIM

Bilde av NHH-student Anita Bui, som tok en CEMS-grad ved NHH og St. Gallen i Sveits.
Anita Bui tok en CEMS-grad ved NHH og St. Gallen i Sveits. Foto: Line Møllerhaug

NHH har vært en del av CEMS-nettverket siden 1992. Nettverket er globalt og består av 31 ledende akademiske institusjoner, sju frivillige organisasjoner og over 70 multinasjonale selskaper. Disse samarbeider om en internasjonal mastergrad i ledelse, CEMS MIM. I Norge er det bare ved NHH du kan ta denne graden, og dermed bli en av de til nå 12 000 CEMS-kandidatene fra 85 ulike nasjoner.

NHH-student Anita Bui valgte å ta CEMS Master's in International Management (CEMS MIM) ved St. Gallen i Sveits, med internship hos National Pen i Irland.

– Noe av det som gjør CEMS så spesielt er at man fortsetter å være en “CEMSie” også etter at programmet er fullført. Jeg kan delta på skillsseminar og årlige karriereforum, og har tilgang til en alumni-portal der man kan søke råd og tips fra andre CEMS-alumner. 

DOBBELGRAD

Christian Aanstad tok to mastergrader samtidig, én ved NHH og én ved Universität Mannheim i Tyskland. Foto: Line Møllerhaug.
Christian Aanstad tok to mastergrader samtidig, én ved NHH og én ved Universität Mannheim i Tyskland. Foto: Line Møllerhaug.

Du har også mulighet til å ta to mastergrader samtidig. Én ved NHH, og én i utlandet. NHH-studenten Christian Skofteby Aanstad tok en dobbelgrad ved NHH og Universität Mannheim i Tyskland.

– Mestringsfølelsen jeg opplevde over å ha levert en god oppgave som avslutning på dobbelgradsprogrammet, var helt fantastisk og er vanskelig å beskrive med ord.

– Jeg ønsket å oppleve undervisningen til - og lære av - noen av Europas mest anerkjente økonomiforskere, og det var også et pluss at jeg kunne ta kurs som ikke tilbys ved NHH, sier Aanstad.

INTERNSHIP

NHH har et eget internasjonalt karrieresenter som bistår studenter som ønsker å jobbe i utlandet. Karrieresenteret samarbeider blant annet med OECD, DNB i London og FAO/FN i Roma om internships av høy kvalitet.

Fra høsten 2018 kan NHH-studentene søke om å kombinere utvekslingsopphold i Japan og Brasil med internships. Et internship i utlandet er ikke bare faglig verdifullt, men det gir også verdifull kulturell forståelse. Norske bedrifter i Japan og Brasil kan bli framtidige arbeidsteder for utvekslingsstudentene.

Mange norske bedrifter og organisasjoner er etablert i Japan og Brasil. Vi mener internship-programmet vil styrke studentenes forståelse av internasjonalt næringsliv.

Kine Robertsen, seniorkonsulent ved Seksjon for internasjonale relasjoner

– Mange norske bedrifter og organisasjoner er etablert her. Vi mener programmet vil styrke studentenes forståelse av internasjonalt næringsliv, sier Kine Robertsen ved NHHs Seksjon for internasjonale relasjoner.

Foreløpig er dette internship-programmet et pilotprosjekt, men NHH har ambisjoner om å videreføre programmet.

HJELPER ANDRE

Portrett av Karoline Aadland. Foto: privat
Karoline Aadland satser på en karriere innen bistand og utvikling. Foto: privat

Uansett hvilken utdanningsvei du tar på NHH, er den relevant i et arbeidsmarked i hurtig endring. Og hvis du brenner for noe spesielt, kan du bruke NHH-utdanningen til å gjøre en forskjell. Karoline Aadland kombinerer NHH-utdanningen med utviklingsarbeid i Kenya og Malawi.

– Utdanningen fra NHH er høyt verdsatt. Med bakgrunn som siviløkonom har du i bistandsmiljøet gode muligheter til å få lederstillinger, sier Aadland.

Les mer:

Sosialt, lærerikt og spennende

Sara Aragon Håkensen valgte bort psykologistudiet for å bli siviløkonom på NHH.

Vil du oppleve god kjærlighetssorg?

De fleste utvikler et langt og inderlig kjærlighetsforhold til byen hvor Norges Handelshøyskole (NHH) ligger. Du glemmer aldri studietiden i Bergen.