Tilbyr internship i Japan og Brasil

NHH-studenter
NHH-studenter får nå mulighet til å delta i et nytt internship-program, som i første omgang vil foregå i Sao Paulo og Rio de Janeiro i Brasil og Tokyo, Japan. Her kan de kombinere utvekslingsopphold med internship i bedrifter og organisasjoner. Bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: NHH
NHH Av Sigrid G. Bakken

17. januar 2018 17:26

Tilbyr internship i Japan og Brasil

Fra høsten 2018 vil studenter på både bachelor og master få mulighet til å kombinere utvekslingsopphold med internasjonal arbeidserfaring.

– I løpet av en toårsperiode vil 15 NHH-studenter få sjansen til å jobbe i svært interessante bedrifter i Brasil og Japan, sier prorektor for utdanning ved NHH, professor Linda Nøstbakken.

Linda Nøstbakken
Prorektor Linda Nøstbakken regner med det blir rift om plassene til Japan og Brasil.

Rift om plassene

Nøstbakken er glad for at NHH nå har styrket satsningen på internasjonal studiemobilitet. Allerede fra høsten av vil studentene kunne kombinere utvekslingsopphold med internship i utvalgte bedrifter og organisasjoner.

Prorektoren tror det blir rift om de 15 plassene.

– Jeg regner med at NHH-studentene ser hvilke muligheter som ligger i dette og benytter seg av det. Å skaffe seg relevant arbeidserfaring fra Asia og Sør-Amerika på egen hånd, er ikke enkelt, sier hun.

Pilotprosjektet InternAbroad styrker både NHH-studiet og NHH-studenten, mener seniorkonsulent Kine Korsmo Robertsen ved NHHs Seksjon for internasjonale relasjoner.

– Utdanningen blir mer praksisrettet, og samtidig vet vi at mange bedrifter verdsetter internasjonal erfaring. Studenter som reiser ut vil derfor stille sterkt i en jobbsøkerprosess, sier Robertsen. 

Kine Robertsen ved NHHs Seksjon for internasjonale relasjoner.
Kine Robertsen ved NHHs Seksjon for internasjonale relasjoner.
 • Slik søker du
 • Internshipet er tilknyttet to kurs som tilbys av NHH; for henholdsvis Japan og Brasil. Det gir 7.5 studiepoeng og inngår i studentens NHH-grad
 • Se flere fakta om programmet nederst i saken

Etterspurt ordning

De 15 NHH-studentene vil i første omgang jobbe i bedrifter i Sao Paulo i Brasil og Tokyo, Japan.

– Dette er viktige samarbeidsland og handelspartnere for Norge. Mange norske bedrifter og organisasjoner er etablert her. Vi mener programmet vil styrke studentenes forståelse av internasjonalt næringsliv, sier Robertsen.

Praksisopphold i utlandet har tidligere vært forbeholdt masterstudenter. Den nye ordningen vil imidlertid også gjelde for bachelorstudenter.

– Formålet med prosjektet er å gi studentene mulighet til å opparbeide relevant, internasjonal arbeidserfaring tidlig. Dette har vært etterspurt av både studenter og næringslivet. Internshipene er en del av kurs som gis av NHH, og hensikten er å sette teori og praksis i sammenheng. Vi er stolte over endelig å kunne tilby en slik ordning, sier Robertsen.

Får ansvar for markedsanalyser

NHH har ambisjoner om å videreføre programmet når pilotperioden er over.

– Nå håper vi at NHH-studentene viser interesse for denne enestående muligheten, sier Robertsen.

NHH har i valg av arbeidsgivere lagt vekt på at studentene skal få et solid faglig utbytte, understreker Ann-Mari Haram, leder for NHHs internasjonale karrieresenter.  

Gunvar Lenhard Wie
Gunvar Lenhard Wie, fiskeriutsending i Japan og Sør-Korea fra Sjømatrådet.

– Jeg har nettopp vært i Japan og diskutert programmet med tre aktuelle arbeidsgivere. NHH er trygg på at internshipene som tilbys er av høy kvalitet, og at arbeidsgiverne vil gjøre sitt for at ordningen skal fungere utmerket, sier Haram.

I Brasil skal studentene jobbe med bærekraftig utvikling og bærekraftige forretningsmodeller. Arbeidsoppgavene i Japan vil i stor grad tilpasses studentenes interessefelt, men ett internship har særlig fokus på markedsanalyse og markedsføring.

Fiskeriutsending Sjømatrådet

Team Norway og Norges Sjømatråd er blant utplasseringsbedriftene i Japan.

Gunvar Lenhard Wie i Sjømatrådet ser fram til å jobbe med NHH-studentene.

– Studentene vil sitte igjen med en unik innsikt i japansk næringsliv og kultur. Samtidig vil de få en god forståelse for japansk sjømatnæring – hvordan den er satt sammen og hvilken betydning den har globalt, sier Wie, som er fiskeriutsending i Japan og Sør-Korea.

Kine Robertsen oppfordrer alle studenter til å søke, og understreker at motivasjonen for praksisoppholdet er viktig.

– Studentene bør være motiverte, arbeidsvillige og engasjerte i bedriftens arbeidsfelt. Karakterer, språkkunnskaper og tidligere internasjonal erfaring vil også være sentralt i vurderingen, avslutter Robertsen.

InternAbroad-programmet

 • Et pilotprogram utviklet av SIU og støttet av Innovasjon Norge
 • NHH har fått 600.000 kroner i tilskudd til prosjektet
 • 15 NHH-studenter får muligheten til å delta
 • Gir 7.5 studiepoeng og foregår under utvekslingsopphold i Brasil og Japan. 22.5 studiepoeng må følgelig tas ved vertsuniversitetet
 • Innebærer en forberedende workshop på NHH før avreise, og en rapport i etterkant
 • Karakter er bestått/ikke bestått
 • Utplasseringsorganisasjoner i Japan: Sjømatrådet og Laerdal Medical
 • Utplasseringsorganisasjoner i Brasil: Galvani og Gastromotiva

Søknadsprosess

 • Søk utveksling som vanlig. Søknadsfrist master: 1. februar, bachelor: 1. juni
 • I søknaden må du presisere at du ønsker internshipmuligheten
 • Søknaden må inkludere et motivasjonsbrev til organisasjonen du ønsker å jobbe for
 • Motivasjonsbrevet skal være på engelsk. Studenter kan søke seg til flere organisasjoner
 • Språkkunnskaper er en fordel. Relevant språkkunnskap bør dokumenteres

Les mer om internasjonale muligheter for NHH-studenter