CEMS MIM - Internasjonal mastergrad på toppnivå

CEMS MIM-student Anita Bui. Foto: Line Møllerhaug

4. mars 2016 16:28

(oppdatert: 4. mars 2016 16:29)

CEMS MIM - Internasjonal mastergrad på toppnivå

- CEMS er en arena hvor du får lære av de beste, prøve ut ditt fulle potensial og ha det gøy på veien.

Navn: Anita Bui
Program: CEMS MIM

- CEMS MIM samler dyktige studenter fra hele verden og gjør at man virkelig trener opp kulturforståelse - både på NHH og når man reiser på utveksling. Studiet har et høyt faglig nivå, og sosialt ble det også et utbytterikt år med latter, opplevelser og nye interessante bekjentskaper.

en positiv opplevelse

Jeg søkte meg til St. Gallen i Sveits fordi de har interessante fag innenfor ENE-profilen. Jeg kjente ikke noe særlig til Sveits på forhånd, men både landet og St. Gallen ble en svært positiv opplevelse. Totalt var vi 54 CEMS-studenter fra ulike land og universiteter, og vi ble snart en sammensveiset gjeng. Miljøet var svært aktivt, med mange anledninger til å bli kjent med studiekamerater og til å
engasjere seg.

Høyt akademisk nivå

St. Gallen holder et høyt akademisk nivå med utrolig dyktige studenter og professorer. Noen av de beste kursene jeg har tatt noen sinne tok jeg her. Jeg kom også inn i et inspirerende entreprenørskapsmiljø hvor jeg ble oppmuntret til å videreutvikle en idé jeg hadde. Å presentere idéen på scenen på 90 sekunder var en svett men lærerik opplevelse.

samarbeid med bedrifter

Samarbeidet med bedriftspartnerne har vært interessant. Skillsseminarene, der representanter fra næringslivet er med som mentorer, har vært morsomme og praktisk orienterte. Vi hadde blant annet øvelser i presentasjonsteknikk, noe som har gjort meg tryggere på å presentere - selv om jeg ikke har blitt helt kvitt sceneskrekken. Jeg har også lært hvordan jeg skal forberede meg til og gjennomføre forhandlinger.

I vårt “Business project” bisto vi Daymon med råd om hvordan Statoil Fuel and Retail kan endre sitt konsept for å få unge voksne til å bli lojale kunder. Internshipet mitt hadde jeg hos National Pen i Irland, hvor jeg jobbet med salg og oppfølging av eksisterende kunder.

"CEMSie" for alltid

Noe av det som gjør CEMS så spesielt er at man fortsetter å være en “CEMSie” også etter at programmet er fullført. Jeg kan delta på skillseminar og årlige karriereforum, og har tilgang til en alumni-portal der man kan søke råd og tips fra andre CEMS-alumnier. Og det beste er at man har en sofa å sove på så å si hvor enn man reiser.

Kvalitetsstempel internasjonalt

Hvis jeg søker jobb hos et internasjonalt selskap vil CEMS fungere som et kvalitetsstempel og man skiller seg ut i søknadsprosessen.

Jeg føler at jeg har vokst både akademisk, profesjonelt og personlig gjennom CEMS-året. For meg er CEMS en arena hvor du får lære av de beste, prøve ut ditt fulle potensial og ha det gøy på veien.

Les mer om Anita og hennes gründerbedrift "Råvarene"

Les mer om CEMS MIM

Tilbake til Internasjonale muligheter