Åpnet kolonial for grønn fremtid

Anita Bui
Anita Bui, tidligere CEMS MIM-student ved Norges Handelshøyskole, valgte grønn gründervirksomhet i Råvarene. Sammen med forretningspartner Hilde Øvreeide styrer hun kolonialen Råvarene i Bergen. Foto: Helge Skodvin

4. april 2017 07:15

Åpnet kolonial for grønn fremtid

Tidligere NHH-student Anita Bui åpnet i høst zero waste-kolonialen Råvarene i Bergen. − De tester ut en ny forretningsmodell, sier Lars Jacob Tynes Pedersen.

Tekst: Sigrid Folkestad

Råvarene er en kolonial der du kan spare både penger og miljø ved å handle råvarer og husholdningsartikler i løsvekt. Bak initiativet Zero Waste-butikken står Anita Bui og forretningspartner Hilde Øvreeide.

Førsteamanuensis Lars Jacob Tynes Pedersen ved Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap kjenner godt til konseptet bak Råvarene.

− Det som er spennende med Råvarene er at de tester ut en forretningsmodell som er radikalt forskjellig fra det vi er vant til fra dagligvare. Utfordringen er om de kan skalere opp driften, kommenterer han i videoen.

Bui har Master's in International Management (CEMS MIM), et program som Financial Times har rangert som ett av verdens aller beste.

 

Suksess for bærekraftkurs

Ansvar eller bærekraft – spiller det noen rolle?

Investerer med hjernen og hjertet

Forskningsnytt fra NHH