To mastergrader i en

Christian Aanstad. Foto: Line Møllerhaug

3. mars 2016 17:38

To mastergrader i en

- Lengter du etter en usedvanlig god mestringsfølelse, samtidig som du er reiselysten og ønsker å oppleve et nytt land og nye mennesker? Da bør du søke dobbelgrad.

Navn: Christian Skofteby Aanstad
Program: Dobbelgrad NHH og Universität Mannheim 

- Jeg ønsket ekstraordinære faglige utfordringer og ville bevise for meg selv at jeg kan prestere på samme nivå som dyktige utenlandske studenter. En dobbelgrad gjør at søknaden din stikker seg ut i søknadsbunken hos potensielle arbeidsgivere, og gir et sterkt signal om at du er ambisiøs, at du tør å utfordre deg selv og at du har stor arbeidskapasitet.

Solid kvalitetsstempel

Universität Mannheim var mitt førstevalg fordi jeg under et utvekslingsopphold i Singapore ble kjent med flere tyske studenter som hadde svært gode erfaringer med skolen. Det motiverte meg ekstra at Mannheim er rangert som den beste handelshøyskolen i Tyskland og at de derfor tiltrekker seg særdeles dyktige studenter. Mannheim har en høy stjerne i internasjonal sammenheng, og mastergraden du oppnår gjennom dobbeltgradssamarbeidet er derfor et meget solid kvalitetsstempel.

Faglig krevende

Jeg ønsket å oppleve undervisningen til - og lære av - noen av Europas mest anerkjente økonomiforskere, og det var også et pluss at jeg kunne ta kurs som ikke tilbys ved NHH.

Studiet var faglig krevende – noe det også skal være. Tidspresset under eksamen er større enn på NHH, mens pensum var av omtrent samme vanskelighetsgrad.

Prosessen rundt masteroppgaven var særlig utfordrende, men også svært lærerik. Mestringsfølelsen jeg opplevde over å ha levert en god oppgave som avslutning på dobbelgradsprogrammet, var helt fantastisk og er vanskelig å beskrive med ord. Gleden ble ikke mindre av at innsatsen ble belønnet med pris for beste oppgave innen fagkategorien.

Mer enn to vitnemål

En dobbelgrad gir deg veldig mye mer enn to vitnemål: du blir kjent med nye mennesker og deres kultur, du får utvidet dine perspektiver, og du får mulighet til å utvide nettverket ditt gjennom å knytte kontakter utenfor Norges grenser. Dette kan åpne dører dersom du senere ønsker å jobbe i utlandet.

Ved å tilbringe to semestre ute istedenfor ett har du mer tid til lære språk og å oppleve landet du besøker. Oppholdet i Tyskland har gitt meg nye vennskap, verdifulle reiseopplevelser og inntrykk som jeg aldri ville vært foruten.

Opplev tysk kultur

Mannheim er en studentby og det er hele tiden muligheter for å delta på sosiale arrangementer. Og hva med å få med seg et skikkelig tysk bundesligaoppgjør? Eller et besøk til nydelige Heidelberg, nabobyen til Mannheim? Sist men ikke minst anbefaler jeg å oppleve ekte, tyske ølfesttradisjoner på Oktoberfest – maken til god stemning skal du lete lenge etter!

Les mer om dobbelgradsprogrammet

Tilbake til Internasjonale muligheter