NHH har landets beste master på Financial Times-rangering

 Rektor Øystein Thøgersen er fornøyd med at NHH går frem til 70. plass og fortsatt er best i landet, likevel understreker han at handelshøyskolen har større ambisjoner og har mål om å fortsette å klatre på Financial Times-rangeringen. Foto: Eivind Senneset
Rektor Øystein Thøgersen er fornøyd med at NHH går frem til 70. plass og fortsatt er best i landet, likevel understreker han at handelshøyskolen har større ambisjoner og har mål om å fortsette å klatre på Financial Times-rangeringen. Foto: Eivind Senneset
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

28. oktober 2019 08:26

NHH har landets beste master på Financial Times-rangering

Masterutdanningen ved NHH er best i landet og på 70. plass i verden, viser ny rangering. Masterstudent Lisa Naustdal, som har spesialisert seg på finans, har allerede fått jobb i McKinsey.

Masterstudent Lisa Naustdal
Masterstudent Lisa Naustdal, har som majoriteten av studentene ved NHH, fått jobb før hun er ferdig med studiene. Høsten 2020 begynner hun i McKinsey. Foto: Sigrid Grøm Bakken

Masterutdanningen til NHH er blant de fremste i verden og best i Norge. Høyskolen rykker frem to plasser fra i fjor og har nå en 70. plass. Dette viser ny kåring fra Financial Times, som rangerer verdens 100 beste mastergrader innen økonomi og administrasjon.

NHH-masteren har alltid vært rangert som landets beste, så også i 2019.

Se hele FT-rangeringen

HAR STØRRE AMBISJONER

NHH-rektor Øystein Thøgersen er meget fornøyd med posisjonen nasjonalt, men understreker at hans ambisjon går langt utenfor landets grenser.

– I sin rangering inkluderer FT 100 av verdens mest prestisjefylte utdanningsinstitusjoner, og i dette selskapet er 70. plass solid og oppgangen fra i fjor er bra – men jeg vil ha høyskolen høyere opp på rangeringen, sier Thøgersen.

NHH har vært en del av den prestisjetunge rangeringen siden 2005 og har jobbet målrettet i flere år med å styrke kvaliteten på masterutdanningen innen økonomi og administrasjon. NHHs internasjonale CEMS-program går frem i år med en 8. plass, som er én plass opp fra i fjor.

Topp tre globalt på FT-rangeringen:

  1. University of St Gallen
  2. HEC Paris
  3. London Business School

Kilde: Financial Times

98.8 prosent har relevant jobb

Majoriteten av studentene ved NHH får jobb før de er ferdig utdannet. 98,8 prosent har relevant jobb to år etter studiet, viser kandidatundersøkelse utført av Sammen Råd og Karriere fra 2018.

Masterstudent Lisa Naustdal inngår i denne statistikken. Hun er ferdig med mastergraden våren 2020, men har allerede fått seg fast jobb som Junior Associate i McKinsey i Oslo. Her skal hun være en del av et konsulentteam og jobbe med et bredt spekter av bransjer.

– Jeg tror min tid på NHH har vært avgjørende for å få denne jobben. Gjennom masteren på NHH har jeg fått en bred faglig kompetanse, videre har jeg lært mye av å jobbe med andre dyktige studenter og fått praktisk erfaring gjennom å engasjere meg i studentforeningen, forteller 23-åringen.

Partner Elin Sandnes i McKinsey
Konsulentselskapet McKinsey er blant de mest attraktive arbeidsgiverne til norske økonomistudenter. Partner Elin Sandnes i McKinsey forteller at NHH-studenter utmerker seg: – NHH-kandidater er attraktive for oss fordi de ofte kan vise til sterke akademiske resultater og bevis på driv, sier hun. Foto: McKinsey

Konsulentselskapet McKinsey - og snart den nye arbeidsgiveren til Naustdal - er blant de mest attraktive arbeidsgiverne for norske økonomistudenter. I en undersøkelse fra Karrierebarometeret fra mai 2019 havner selskapet på en 5. plass over mest foretrukne arbeidsgivere.

Partner Elin Sandnes i McKinsey forteller at konsulentselskapet ser etter de beste kandidatene på tvers av studieretninger, med fokus på problemløsningsevne og driv.

–  NHH-kandidater er attraktive for oss fordi de ofte kan vise til sterke akademiske resultater og bevis på driv, gjennom for eksempel erfaring fra studentverv, sier Sandnes.

Les også:

NHH og AFF med rekordplassering på FT-rangering

NHH og AFF har etterutdanning- og lederutviklingsprogrammer i verdensklasse, viser ny rangering fra Financial Times. I konkurranse med verdens beste handelshøyskoler, oppnår NHH-miljøet 33. plass i verden og blir nummer 16 i Europa.

Startet kvinnelig børsklubb

Studenten fra Trondheim, har som del av mastergraden, spesialisert seg innen finans. Naustdal forteller at hun på bachelorstudiet fort fant ut at hun likte tall og de analytiske fagene best. Hun er også leder og pådriver for Femme Forvaltning ved NHH – en kvinnelig børsklubb med mål om å få flere kvinner til å velge finans. 

– Spesielt syntes jeg finansfag var spennende og dermed ble det naturlig å velge finans som spesialisering. Videre valgte jeg finans fordi dette gir mange muligheter etter studiet, både i og utenfor finansbransjen, sier hun.

Naustdal skriver nå masteroppgave om kapitalinnhenting for oppstartsselskaper. Studenten er sikker på at kunnskapen som hun har opparbeidet seg, er verdifull for arbeidslivet. Hun gleder seg til å bruke det hun har lært i praksis.

– Det viktigste jeg tar med meg inn i ny jobb fra masterstudiet er erfaringer fra teamarbeid, grunnleggende økonomiskforståelse og en analytisk fremgangsmåte, sier den kommende siviløkonomen.