Bli kjent med NHHs studentambassadører

 Bilde av studentambassadørene Hermine Øye-Forbregd, Sondre Jensen Øverli, Matilda Louise Oculy og Dennis Florian Laeufer. Foto: Helge Skodvin
NORGESTURNÉ: Det nærmer seg skolebesøk for flere av studentambassadørene til NHH. F.v. Cinta Lilis Jacobsen, Hermine Øye-Forbregd, Sondre Jensen Øverli, Matilda Louise Oculy og Dennis Florian Laeufer. De to sistnevnte er internasjonale ambassadører. Foto: Helge Skodvin
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

14. november 2023 14:56

Bli kjent med NHHs studentambassadører

I vinter skal NHHs ivrige studentambassadører besøke flere videregående skoler rundt om i landet. Les om hvorfor de valgte akkurat NHH – og hvilket råd de ville gitt til sitt «gamle jeg».

NHH har landets mest populære studieprogram målt etter antall førsteprioritetssøkere, og i år var karakterkravet høyere enn noen gang.

Nytt fra neste år er at NHH utvider sitt repertoar. Du kan da velge mellom:  

Vi tok en prat med flere av studentambassadørene for å få et lite innblikk i hvordan det egentlig er å være NHH-student, og hva de er opptatt av å formidle som ambassadører. Kanskje de har noen gode tips, også?

chat med studentene og les deres blogginnlegg

Bilder av Daniel Midtbø og hans studiehverdag i Portugal. Foto: privat
– Som studentambassadør ønsker jeg å formidle at NHH er en plass for alle. Du må ikke være fra Oslo vest og skrive bokmål for å finne gode studievenner og bli akseptert, sier Daniel Midtbø. Han er dette semesteret på utveksling til Portugal. Se hans bildedryss. Foto: privat

NAVN: DANIEL MIDTBØ (24)
STUDIEÅR: FEMTE ÅRET (MASTER)
HJEMSTED: FØRDE

Hvorfor valgte du NHH? 

– Jeg begynte på master ved NHH fordi jeg ønsket en solid utdannelse som gjør meg attraktiv på arbeidsmarkedet, samt at jeg ønsket å være i et miljø preget av ambisjoner og stå-på-vilje der en støtter hverandre på veien mot målene.  

Hva ønsker du å formidle som studentambassadør?

– Jeg ønsker å formidle at NHH er en plass for alle. Du må ikke være fra Oslo vest og skrive bokmål for å finne gode studievenner og bli akseptert. Jeg opplever studentmiljøet på NHH og økonomifagene som veldig meiningsfulle, og da er det lett for meg å prate om det på en engasjerende måte. 

– Når så mange engasjerte studenter samles på en plass, så må det bare bli et storslått studentmiljø!

Daniel Midtbø (24)

Hvilket råd ville du nå gitt til ditt «gamle jeg»?

– På videregående var jeg veldig usikker på hva jeg ville bli, og mange er nok i samme båt i dag da mulighetene er enormt mange. Før tenkte jeg at du «låser» deg til et bestemt yrke etter valg av utdanningsvei. Det er på ingen måte tilfelle om du velger NHH.

– Handelshøyskolen åpner derimot dører. Etter endt utdanning kan du blant annet jobbe i revisjon, i konsulentbransjen eller kanskje du heller vil jobbe med finans, bærekraft og teknologi. Selv skal jeg jobbe med revisjon i Deloitte i Oslo. Arbeidskontrakten signerte jeg allerede sommeren før siste året på masterstudiet. Velger du NHH, er du nærmest garantert å finne en karrierevei som passer for nettopp deg.

Beste med NHH?

– Det beste må være studentmiljøet. Det finnes mer enn 130 interessegrupper i NHHS (NHHs studentforening, red.anm.) og du kommer helt klart til å finne noe som passer for deg. Når så mange engasjerte studenter samles på en plass, så må det bare bli et storslått studentmiljø!

Les blogginnlegg fra Midtbø: Lærdommar etter første månad på utveksling

Bilde av Sondre Jensen Øverli, Mari Walde og Hermine Øye-Forbregd, og Marte Møvik Lynne.
– Da jeg skulle velge utdannelse tenkte jeg lenge på hvordan jeg kan utgjøre en forskjell; hvor trengs det endringer og hvordan kan jeg bidra? Det sier Marte Elisabeth Møvik Lynne (t.h.). Bilde til venstre viser Sondre Jensen Øverli, Mari Walde og Hermine Øye-Forbregd. Foto: Helge Skodvin

Navn: Marte Elisabeth Møvik Lynne (21)
Studieår: Første året (bachelor)
Hjemsted: Kristiansand 

Hvorfor begynte du på NHH?

– Jeg har alltid vært opptatt av og engasjert meg i saker som omhandler likestilling. Da jeg skulle velge utdannelse, tenkte jeg lenge på hvordan jeg kan gjøre en forskjell; hvor trengs det endringer og hvordan kan jeg bidra?

– Veien til et mer likestilt og inkluderende samfunn starter nettopp på toppen. Det norske næringslivet trenger mer mangfold. For å skape endring trenger du «en plass ved bordet», og det får jeg med en utdannelse fra NHH. 

Hva ønsker du å formidle som studentambassadør?

– Husk at du studerer for å lære. Du kommer langt med stå på-vilje og læringsvilje. 

Iblant kan det virke som at alle andre vet hva de gjør og hvorfor de tar de valgene de tar, men – en hemmelighet – de fleste gjør egentlig ikke det.

Marte Elisabeth Møvik Lynne (21)

Hvilket råd ville du nå gitt til ditt «gamle jeg»?

– Det meste i livet løser seg, og det er ikke alltid du vil være 100 prosent sikker på hva du vil gjøre i livet. Iblant kan det virke som at alle andre vet hva de gjør og hvorfor de tar de valgene de tar, men skal jeg fortelle deg en hemmelighet; de fleste gjør egentlig ikke det. Vi prøver oss fram alle sammen. 

Beste med NHH?

– Studentforeningen – alltid mye gøy som skjer! Jeg syns det er veldig stas at NHH-studentene tør å by på seg selv og ønsker å legge ned en innsats for å opprettholde og utvide det fantastiske fellesskapet vi har her.

Bilde av Sondre Jensen Øverli og Marte Elisabeth Møvik. Foto: Helge Skodvin
– Jeg merker at jeg blir veldig motivert av å studere med så mange flinke og ambisiøse folk, sier Sondre Jensen Øverli. På bildet er han sammen med Marte Elisabeth Møvik.

Navn: Sondre Jensen Øverli (24)
Studieår: fjerde året (master)
Hjemsted: Bodø

Hvorfor valgte du NHH? 

– Jeg valgte NHH på grunn av skolens sterke renommé, både faglig og sosialt. De fantastiske læringsmulighetene gjorde det for min del til et lett valg; skulle jeg først ta en utdanning innen økonomi og administrasjon, var NHH det eneste valget for meg. Samtidig virket Bergen som en god studentby!

Hva ønsker du å formidle som studentambassadør?

– Jeg ønsker egentlig å belyse de ulike sidene og aspektene med NHH og Bergen som potensielle studenter kanskje lurer på – og gjøre de tryggere på sitt valg. Målet mitt er å formidle et helhetlig bilde av hva det innebærer å være NHH-student, samt dele mine erfaringer. 

– Jeg valgte NHH på grunn av skolens sterke renommé, både faglig og sosialt. De fantastiske læringsmulighetene gjorde det for min del til et lett valg.

Sondre Jensen Øverli (24)

Hvilket råd ville du nå gitt til ditt «gamle jeg»?

– Mitt råd går til Sondre, fersk førsteårsstudent.

– Da jeg først begynte på NHH, var jeg ikke særlig motivert og slet med å se det større bildet av utdanningen, men det endret seg heldigvis. Mitt råd til mitt «gamle jeg» blir derfor å finne motivasjonskilder tidlig og være strukturert når det kommer til å nå målene som er satt. Samtidig ville jeg minnet meg selv på å stresse mindre; tid er mindre viktig i det større bildet og hver opplevelse bidrar til personlig vekst som du kan dra nytte av senere i livet.

Beste med NHH?

– Vanskelig å si om det er de akademiske mulighetene eller om det er studentmiljøet som gjør NHH så bra. Kanskje en kombinasjon. Jeg merker at jeg blir veldig motivert av å studere med så mange flinke og ambisiøse folk.

Les blogginnlegg fra Øverli: Slik mestrer du studiehverdagen best mulig

Bilde av Hermine Øye-Forbregd, Marte Elisabeth Møvik, Mari Walde, Shania Marcella Kalpee og Kristian Andersen Stenmark. Foto: Helge Skodvin
– Det beste med NHH er hvor mye som skjer utenom det vanlige, som gjesteforelesere, karrieredager, sier Mari Walde (bilde til venste og i midten av bildet til høyre). Her sammen med Hermine Øye-Forbregd, Marte Elisabeth Møvik, Shania Marcella Kalpee og Kristian Andersen Stenmark. Foto: Helge Skodvin

Navn: Mari Walde (19)
Studieår: Første året (bachelor)
Hjemsted: Stavanger

Hvorfor begynte du på NHH?

– Jeg valgte NHH fordi det er en skole med gode internasjonale muligheter, flinke forelesere, og det er enkelt å få jobb; mange får tilbud mens de ennå er studenter. 

Hva ønsker du å formidle som studentambassadør?

– Jeg ønsker å vise frem skolen, og fortelle elever på videregående hvor bra det er her. Bacheloren vår BØA er det mest søkte studiet i Norge, og det sier mye om kvaliteten på utdanningen du får fra NHH.

– Jeg valgte NHH fordi det er en skole med gode internasjonale muligheter, flinke forelesere, og det er enkelt å få jobb; mange får tilbud mens de ennå er studenter.

Mari Walde (19)

Hvilket råd ville du nå gitt til ditt «gamle jeg»?

– Rådet jeg ville gitt var «ikke stress så mye med hva du skal gjøre etter videregående. Det er mange som prøver ut mye forskjellig før de finner noe som passer dem.»

Beste med NHH?

– Det beste med NHH er hvor mye som skjer utenom det vanlige, som gjesteforelesere, karrieredager, for å trekke ut noe.

Les blogginnlegg: Hvordan holde humøret oppe under eksamensperioden (Karoline)

MØT VÅRE ANDRE AMBASSADØRER

NHH har også studentambassadørene Karoline Lysaker (fra Bergen) Silje Farstad Moe (fra Ålesund), Otto Elvebø Beckmann (fra Horten), Cinta Lilis Jacobsen (fra Hønefoss), Kristian Stenmark (fra Trondheim), Hermine Øye-Forbregd (fra Drammen) og stipendiat Ingrid Emilie Flessum Ringstad (fra Larvik). 

LES OM DEM I TIDLIGERE NHH-SAK (2022-SAK)

I tillegg har handelshøyskolen flere internasjonale studentambassadører.