NHH troner øverst

 Mari Walde (19) og Jakob Sunde Nielsen (19) / fra St. Olav vgs (Stavanger). Foto: Helge Skodvin
– Jeg har søkt NHH fordi det gir utrolige framtidsmuligheter innenfor flere næringer, sier Mari Walde (til høyre). Bildet er fra Åpen dag tidligere i år. Walde og Jakob Sunde Nielsen fra St. Olav videregående skole i Stavanger, var blant de besøkende. Foto: Helge Skodvin
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

24. april 2023 11:03

NHH troner øverst

For fjerde året på rad har Norges Handelshøyskole landets mest populære studieprogram: 2 170 søkere har NHH på førsteplass. – En bunnsolid utdanning for framtidens arbeidsliv, sier rektor Øystein Thøgersen.

I dag kom søkertallene fra Samordna Opptak. 2 170 søkere har NHH på førsteplass. Det er omtrent 100 flere enn i fjor.

Målt i antall førstevalgssøkere har NHH landets mest populære studieprogram. De konkurrerer om 500 studieplasser. 

Les også:

Bilde av to NHH-studenter som sitter foran en laptop. Foto: Helge Skodvin

98 prosent har relevant jobb

Koronapandemien la ingen demper på NHH-studentenes karrierer, viser ny undersøkelse. – Alltid behov for dyktige siviløkonomer.
Rektor Øystein Thøgersen. Foto. Eivind Senneset
Rektor Øystein Thøgersen. Foto: Eivind Senneset

– Trangt nåløye

Rektor Øystein Thøgersen er meget godt fornøyd med at NHH for fjerde året på rad er førstevalget hos flest søkere.

– Det er et trangt nåløye, og de som får plass er svært sterke kandidater. Vi tilbyr en bunnsolid og faglig oppdatert utdanning for framtidens arbeidsliv. Vi satser spesielt på å kombinere temaer som teknologi, dataanalyse og bærekraft med de tradisjonelle økonomi og ledelsesfagene. Med en grad fra NHH, får de jobb i de fleste bransjer og en ettertraktet kompetanse.

På listen over de mest populære studieprogrammene, ligger rettsvitenskap ved UiO på andreplass og UiB på tredjeplass. Indøk ved NTNU er det sjette mest populære programmet.

Totalt er det nærmere 5000 søkere som har NHH på listen i sin søknad til høyere utdanning. 

Les også:

Bilde av Aelon Nicolson. Foto: Helge Skodvin / Unsplash v. Alev Takil

Fikk jobb i London mens han var NHH-student

– Kunnskap og ferdigheter innen teknologi og dataanalyse vil bare øke i betydning, sier tidligere NHH-student, Aelon Nicolson. Han jobber nå som global data-spesialist hos Bloomberg i London.

Store internasjonale muligheter

Mari Walde (19) fra St. Olav videregående skole er ikke i tvil om hvor hun ønsker å begynne å studere til høsten:

– Jeg har søkt NHH fordi det gir utrolige framtidsmuligheter innenfor flere næringer. Det er en anerkjent høyskole, som gjør at du enkelt kan få jobb. 

I mars besøkte hun NHH på Åpen dag, noe som bare gjorde henne sikrere i sitt valg. Walde likte særlig godt å høre om de internasjonale mulighetene, som CEMS-programmet og dobbelgrad. Hun har også en far som har studert på NHH. 

– Jeg setter utenlandsk erfaring svært høyt, og tror dette kommer til være verdifullt uansett jobb i framtiden.

LES OGSÅ:

Bilde av NHH-studenter. Foto: Helge Skodvin

NHH-ere er tilfredse med studiene

Siste Studiebarometeret viser at NHH skårer spesielt høyt på arbeidslivsrelevans. – Studentene våre er også blant de mest tilfredse og arbeidsomme i landet, sier prorektor Stig Tenold.

Norgemester i utveksling

NHH har i en årrekke vært best på utveksling i landet. Handelshøyskolen har avtaler med mer enn 200 utdanningsinstitusjoner og studentene kan besøke mer enn 50 land.

– Vi er stolte av å være en ledende europeisk handelshøyskole, og jobber aktivt med å videreutvikle oss på dette feltet. Vi er med i flere internasjonale allianser, og legger til rette for alle våre studenter til å reise ut ett eller to semestre. Som NHH-er skal du være attraktiv både i det norske og utenlandske arbeidsmarkedet.

LES OGSÅ:

Bilde av Marte Johansen Rognli. Foto: Ingrid Aarseth Johannessen

Blant NHHs nordligste studenter

Marte Johansen Rognli (23) fra Alta kjente nesten ingen da hun flyttet til byen mellom de syv fjell. Nå ønsker hun å lære mer om finans, ved å ta én av NHHs ni spesialiseringer.
Dinogen Uruthiran. Foto: privat

Si hei til Dino!

Dinogen Uruthiran (23) er leder av Norges kanskje mest aktive studentforening. Hans råd til nye studenter: – Gjør det som holder motivasjonen din oppe.