Aldri vært høyere poenggrenser ved NHH

Bilde av NHH-rektor Øystein Thøgersen. Foto: Eivind Senneset
OPPTAK: I år er det 46 prosent kvinner som har fått tilbud om studieplass ved Norges Handelshøyskole. – På NHH verdsetter vi mangfold, og en god kjønnsbalanse er viktig for oss. Jeg er derfor meget godt fornøyd med årets kvinneandel, sier rektor Øystein Thøgersen. Foto: Eivind Senneset
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

24. juli 2023 11:02

Aldri vært høyere poenggrenser ved NHH

Søkere med vitnemål fra videregående skole må ha 55,6 for å komme inn på Norges Handelshøyskole. – Søkerne våre vet at vi tilbyr en kvalitetsutdanning, sier rektor Øystein Thøgersen.

Mandag 24. juli kom Samordna Opptaks oversikt over opptak til høyere utdanning. Den viser at NHH har rekordhøye poenggrenser.

BEFESTER LEDENDE POSISJON

– Det har aldri vært tøffere konkurranse om studieplassene ved NHH, og søkerne våre vet at vi tilbyr en utdanning av svært høy kvalitet, sier rektor Øystein Thøgersen.

– Med en grad fra Norges Handelshøyskole er du klar for å fremtidens arbeidsliv; du har solide analytiske ferdigheter, god teknologiforståelse og et sterkt samfunnsengasjement.

Søkere med vitnemål fra videregående skole må ha 55,6 for å komme inn på NHH. Det er opp 0,2 poeng sammenliknet med i fjor. Da var kravet 55,4 poeng.

Søkere i ordinær kvote – som har ekstrapoeng – må i år ha 59,5 poeng. Dette er opp 0,6 poeng, fra 58,9 i fjor.

LES OGSÅ:

Bilde av NHH-student Erik Tien Huynh og bilder av jordbær. Foto: privat & Pexels/David Boozer

Startet restaurant som 18-åring, satser nå på jordbær

NHH-er Erik Tien Huynh (22) snakket med rundt 50 bønder før han fikk tilgang på åkrer. Nå har han 15 ansatte og forventer en knallsommer. – Målet er å selge flere tonn med jordbær.
Bilde av NHH og bilde av kommende NHH-student Herman Gotheim. Foto: Varde Solutions og privat
BEGYNNER PÅ NHH I AUGUST: – Jeg søkte meg til NHH fordi det er en av de beste handelshøyskolene i Europa, og jeg tror at skolen kan gi meg den kunnskapen og den studietiden jeg trenger for å sikre meg gode vilkår når jeg skal ut i arbeidslivet, sier Herman Gotheim (18). Foto: Silje Katrine Robinson og privat

– Blant Europas beste

En av de 500 som har fått plass på NHH fra august, er Herman Gotheim (18) fra Bærum.

Les også i VG: Herman Gotheim begynner på NHH

– Jeg søkte meg til NHH fordi det er en av de beste handelshøyskolene i Europa, og jeg tror at skolen kan gi meg den kunnskapen og den studietiden jeg trenger for å sikre meg gode vilkår når jeg skal ut i arbeidslivet. 

For å være helt sikker på studievalget sitt, leste Gotheim seg opp på NHH:

– NHH har kommet langt på forskning internasjonalt, og er spesielt dyktige på økonomisk-administrative fag. En skole som kun baserer seg på gammel fakta er ikke optimalt, men at NHH da fortsetter med forskning og utvikling i så stor grad, gjør at skolen blir mer attraktiv. Det er rett og slett en bra skole som jeg tror kan bidra til en spennende studietid.

LES OGSÅ:

Bilde av Mari Larsen Sæther. Foto: Hallvard Lyssand

Var på vei inn i konsulentbransjen – valgte startup

Mari Larsen Sæther (26) har en mor som med glede fjerner søppel fra gata og en far som lærte henne å reparere framfor å kjøpe nytt. Nå er hun forretningsutvikler i avfallsteknologiselskapet Carrot.
Bilde av Vilde Glesnes. Foto: Joachim Fleischer / Normann Fleischer AS - for Jefferson Wells

NHH-kandidater aldri vært mer ettertraktet

Vilde Glesnes (24) tok mastergraden under korona – fikk jobb mens hun ennå var student. 98 prosent av NHHs siste masterkull – som er i jobb – har relevant arbeid.

Fakta

  • 500 kandidater begynner på NHH i august. Poenggrensen har aldri vært høyere. 
  • NHH har landets mest populære studieprogram. Hele 2 170 søkere hadde NHH på førsteplass. Det ble kjent i april. 
  • NHH-studentene gjør det svært godt på arbeidsmarkedet. 98 prosent av de som er i jobb, har relevant arbeid (siste masterkull). 94 prosent fikk jobb mens de ennå var studenter.
  • NHH-studentene er tilfredse med studiene, og skolen skårer høyt på arbeidslivsrelevans.

Kilde: Samordna Opptak, arbeidsmarkedsundersøkelsen 2022 og Studiebarometeret 2022

46 PROSENT KVINNER

En andel på 46 prosent av alle som har fått tilbud, er kvinner. Rektor Øystein Thøgersen gleder seg over den høye kvinneandelen.

– På NHH verdsetter vi mangfold, og en god kjønnsbalanse er viktig for oss. Jeg er derfor meget godt fornøyd med årets kvinneandel.

Mandag 14. august starter semesteret på NHH.

– Vi garanterer en fantastisk studiestart!  Jeg gleder meg til å ta imot de nye studentene.