Drar på NHH-turné

Bilde av studentambassadørene Silje Farstad Moe, Eirik Aarthun, Hermine Øye-Forbregd, Otto Elvebø Beckman, Karoline Lysaker, Kristian Stenmark og Cinta Lilis Jacobsen.
SKOLETURNÉ: NHHs studentambassadører skal fra januar neste år besøke et stort utvalg av videregående skoler. F.v. Silje Farstad Moe, Eirik Aarthun, Hermine Øye-Forbregd, Otto Elvebø Beckmann, Karoline Lysaker, Kristian Stenmark og Cinta Lilis Jacobsen. Foto: Helge Skodvin
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

30. november 2022 08:49

Drar på NHH-turné

Åtte engasjerte studenter skal i vinter besøke videregående skoler rundt om i landet. – Jeg ønsker å formidle at NHH er mer enn bare studier. Vi har også et fantastisk studentmiljø! sier Hermine Øye-Forbregd.

SPØRSMÅL TIL STUDENTENE? GÅ DIREKTE TIL CHATTEN

NAVN: Hermine Øye-Forbregd (19)
STUDIEÅR: ANDRE ÅRET (bachelor)
HJEMSTED: Drammen

Hva gleder du deg til som studentambassadør?  

– Jeg gleder meg til å reise på skolebesøk på nyåret. Spesielt gleder jeg meg til å besøke min gamle videregående skole, Akademiet VGS Drammen.

Hva ønsker du å formidle?  

– Jeg ønsker å formidle at NHH er mer enn bare studier. Vi har også et fantastisk studentmiljø! Derfor vil jeg, i tillegg til å formidle om det faglige, også få fram de utenom faglige aktivitetene NHH og Bergen har å by på.

– Mitt beste studentminne er definitivt UKEN 2022. Etter to år med restriksjoner, så var det gøy å kunne møte mennesker igjen, danse og nyte livet.

Hermine Øye-Forbregd (19)

Hvorfor begynte du å studere ved NHH? 

– Jeg begynte på NHH fordi jeg hadde lyst på en utdanning som er allsidig og attraktiv på arbeidsmarkedet – også har jeg alltid vært god med tall, da.

Hva synes du er mest spennende innen økonomifeltet? Hva ønsker du å jobbe med etter endt studier?

­­– Samfunnsøkonomi er nok det som har interessert meg mest av de fagene jeg har hatt hittil, men så har jeg heldigvis et par semester igjen til å finne ut av hva jeg ønsker å spesialisere meg innenfor. Hva jeg skal gjøre etter endte studier, har jeg ingen formening om ennå. Jeg satser på at det blir mer tydelig lenger ut i studieløpet. Jeg har egentlig ikke tenkt lenger enn at jeg ønsker å ta et friår mellom bachelor og master, der jeg reiser og får en pause fra skolebenken.

Hva er ditt beste studentminne? 

– Mitt beste studentminne er definitivt UKEN 2022 (som er en av Norges største studentdrevne festivaler, red.anm.). Etter to år med restriksjoner, så var det gøy å kunne møte mennesker igjen, danse og nyte livet uten å bekymre seg for virus og meteren.

F.v. Karoline Lysaker (19) fra Bergen, Hermine Øye-Forbregd (20) fra Drammen og Cinta Lilis Jacobsen (21) fra Hønefoss.
F.v. Karoline Lysaker (19) fra Bergen, Hermine Øye-Forbregd (19) fra Drammen og Cinta Lilis Jacobsen (21) fra Hønefoss. Foto: Helge Skodvin / Ingunn Gjærde

– Stor ære å være ambassadør

NAVN: Otto Elvebø Beckmann (23)
STUDIEÅR: femte året (master)
Spesialisering: energi, naturresurser og miljø
HJEMSTED: Horten

Hva gleder du deg til som studentambassadør?  

– Det jeg gleder meg mest til er å møte elevene – kanskje kommende NHH-studenter – og til å dele alle mine innholdsrike opplevelser fra skolen. Det å være studentambassadør er en stor ære, og jeg gleder meg til å vise hva skolen har å by på. 

Hva ønsker du å formidle?  

– Jeg ønsker å formidle alle mulighetene NHH representerer. Før jeg begynte å gå her, trodde jeg majoriteten av hverdagen skulle gå til til mattepugging, regnskap og tørt stoff. Etter fire år er realiteten en helt annen, og nettopp det er noe jeg ønsker å formidle til nye studenter. Som NHH-student kan du delta på mange gøye arrangementer, du får venner for livet og du dra på utveksling til nesten hvor du vil. Du får også en veldig attraktiv tittel på jobbmarkedet som siviløkonom. Jeg ønsker også å formidle at pensumet er så mye mer enn mattepugging og regnskap!

Hvorfor begynte du å studere ved NHH? 

– Det var hovedsakelig etter råd fra venner. De snakket utrolig varmt om handelshøyskolen; her var de beste foreleserne, et aktivt og sosialt studentmiljø og et miljø som pusher hverandre til å bli bedre. Jeg var ikke helt sikker på hva jeg ville studere, men valgte NHH fordi det er en trygg karrierevei som åpner opp for mange muligheter.  

– Det jeg synes er mest spennende innenfor økonomifeltet er hvordan verdensøkonomien henger sammen og blir påvirket av ulike hendelser verden over.

Otto Elvebø Beckmann (23)

Hva synes du er mest spennende innen økonomifeltet? Hva ønsker du å jobbe med etter endt studier?

– Det jeg synes er mest spennende innenfor økonomifeltet er hvordan verdensøkonomien henger sammen og blir påvirket av ulike hendelser verden over. Ved hjelp av økonomisk teori, kan jeg analysere og forklare effekten av disse hendelsene.

– Det jeg ønsker å bidra til når jeg skal ut i arbeidslivet, er å bekjempe global oppvarming, og sikre en bærekraftig overgang fra kull, olje og gass til fornybar energi.  

– Hva er ditt beste studentminne? 

– Mitt beste studentminne er fra da jeg var på utveksling i Kobe i Japan våren 2022. Etter en tung periode med korona, var det utrolig befriende å reise til den andre siden av jorda for å utvikle meg personlig og akademisk. Der ble jeg kjent med mange ulike mennesker, og det aller beste, jeg møtte min fantastiske kjæreste, Sofie.

F.v. Den internasjonale studentambassadøren Mikko Juhani Lantto og Otto Elvebø Beckmann (23) fra Horten.
F.v. Den internasjonale studentambassadøren Mikko Juhani Lantto og Otto Elvebø Beckmann (23) fra Horten. Foto: Helge Skodvin

NHH gir deg jobbgaranti!

NAVN: Cinta Lilis Jacobsen (21)
STUDIEÅR: første året (bachelor)
HJEMSTED: Hønefoss

Hva gleder du deg til som studentambassadør?  

– Jeg gleder meg spesielt til å reise rundt i landet, og snakke med elever fra forskjellige skoler. For meg er det viktig å veilede og hjelpe dem i valg av studie, og at de sitter igjen med en god opplevelse etter besøket.

Hva ønsker du å formidle?  

– Jeg ønsker å få fram det jeg selv mener er noe av det viktigste ved NHH, nemlig det utrolig gode læringsmiljøet vi har på skolen. Det som er med på å skape et så unikt og yrende læringsmiljø er nettopp studentene selv! På denne skolen møter du engasjerte, ambisiøse, og ikke minst dyktige studenter. Alle ønsker å gjøre det bra, men det er også et miljø der vi løfter hverandre opp. 

Drømmen er å kunne jobbe som selvstendig næringsdrivende etter endt utdanning.

Cinta Lilis Jacobsen (21)

Hvorfor begynte du å studere ved NHH? 

– Etter videregående tok jeg ett år på folkehøyskole, da jeg hverken var klar for å studere eller visste hva jeg ville videre. Det samme problemet hadde jeg året etter, og jeg endte da opp med å begynne på en bachelor i samfunnsøkonomi. Jeg likte økonomifagene, men fant raskt ut at en siviløkonom-utdanning var det jeg ønsket meg. Det at NHH ville gi meg flere jobbmuligheter, og en nærmest jobbgaranti, var viktige grunner for at jeg endte opp med å bytte studie – veldig fornøyd med den avgjørelsen!  

Hva synes du er mest spennende innen økonomifeltet? Hva ønsker du å jobbe med etter endt studier?

– Økonomifeltet har et utrolig stort omfang, og ved å studere økonomi opplever jeg at du får en større forståelse for hvordan hele samfunnet er satt sammen og fungerer. Du forstår mekanismene som forårsaker de store hendelsene som vi leser om i nyhetene. I tillegg tilegner du deg kunnskap innenfor mange fagområder, noe som gjør deg veldig allsidig. Drømmen er å kunne jobbe som selvstendig næringsdrivende etter endt utdanning. 

Hva er ditt beste studentminne? 

– Som ny student har jeg allerede fått mange fine minner, men et fint minne som jeg ønsker å trekke fram er faktisk min aller første eksamen, som jeg hadde i etikk. Jeg syntes det var skummelt og gruet meg i forkant. Det var nytt for meg å ha gruppeeksamen, men etter et godt samarbeid med gruppen min, satt jeg igjen med gode erfaringer, mestringsfølelse og ny motivasjon for resten av eksamensperioden.  

 F.v. Mikko Juhani Lantto, Cinta Lilis Jacobsen og Karoline Lysaker.
F.v. Mikko Juhani Lantto, Cinta Lilis Jacobsen og Karoline Lysaker. Foto: Helge Skodvin

Ønsker å jobbe med bærekraft

NAVN: Karoline Lysaker (19)
STUDIEÅR: første året (bachelor)
HJEMSTED: Bergen

Hva gleder du deg til som studentambassadør?  

– Jeg gleder meg til å reise rundt til nye steder i Norge, og til å møte elevene. Det er nok mange som er usikre, og jeg ønsker å betrygge dem om hvorfor NHH er et veldig godt valg. Jeg er stolt av å gå her, og gleder meg til å fortelle om alt skolen har å by på.

Hva ønsker du å formidle?  

– Jeg ønsker å formidle at en utdannelse fra NHH er så mye mer enn bare å regne matte. Dette var noe jeg selv trodde, før jeg ble overbevist om å gå her. Nå vet jeg at du lærer så mye mer enn det!

Hvorfor begynte du å studere ved NHH?

– Jeg var veldig usikker, men etter å ha besøk NHH på Åpen dag, ble jeg overbevist! Jeg ville studere her først og fremst på grunn av alle de forskjellige obligatoriske fagene, men også valgfagene. Det var befriende å kunne valgfag som tysk og juss, og ikke måtte «låse» seg til kun rene økonomifag. I tillegg var også studentforeningen en stor motivasjon til å søke.

– Jeg ønsker å formidle at en utdannelse fra NHH er så mye mer enn bare å regne matte. Dette var noe jeg selv trodde, før jeg ble overbevist om å gå her.

Karoline Lysaker (19)

Hva synes du er mest spennende innen økonomifeltet? Hva ønsker du å jobbe med etter endt studier?

– Så langt synes jeg det beste innen økonomi er samfunnsøkonomi. Jeg har bare hatt ett introduksjonskurs i det i høst, men det ga absolutt mersmak. Jeg har ikke tenkt så nøye over hva jeg ønsker å jobbe med når jeg er ferdig å studere, men gjerne noe innenfor det internasjonale markedet, miljø og bærekraft.

Hva er ditt beste studentminne? 

– Selv om jeg bare har gått her ett semester, har jeg fått mange gode minner allerede. Det beste var å få være med å produsere «Sportsrevyen» under studentlekene Bergen Challenge (som er en idrettsfestival for studenter i Norge, red.anm.) men jeg er sikker på at eksamensfesten om noen uker vil toppe dette!

Møt våre andre ambassadører 

NHH har også studentambassadørene Silje Farstad Moe (bachelorstudent fra Ålesund), Kristian Stenmark (masterstudent fra Trondheim), Nathaniel Joshua Karunairasah (masterstudent fra Bergen) og Eirik Aarthun (masterstudent fra Bærum).

Les om hvorfor de valgte NHH (2021-sak)

I tillegg har handelshøyskolen fem internasjonale studentambassadører.