ESG: Fra samtale til handling

PÅMELDING

Påmelding til NHH Alumni (Eventbrite)

No shows vil bli fakturert dersom avbestilling ikke er gjort innen 48 timer før møtestart. 

OM ARRANGEMENTET

Mange stiller kritiske spørsmål rundt ESG, (Environment, Social, Governance) og temaet er brennaktuelt nå som vi står midt i stormen.

Der vi svarer på om ESG egentlig bare er fine rapporter og investeringer for å sikre selskapene økonomiske resultater. I tillegg diskuterer vi om disse rapportene bare er med på å dysse ned de utfordrende dilemmaene mellom E, S og G. Vi finner svar på om vi har faktagrunnlaget som skal til for å gjøre de rette valgene.

I samarbeid med Terravera inviterer vi til fagseminar og debatt med ubalansert temperatur, faglige innspark og inspirasjon fra selskaper som forsøker å gi oss svarene.

LOGO_TV_foundation_BLACK_RGB.png

 

Program

08.30  

Registrering, kaffe og mingling

09.00 

Balansert og bærekraftig åpning

Aksel Mjøs, Instituttleder for finans, Handelshøyskolen NHH. 

09.05 

Velkommen  

Ida Pernille Hatlebrekke, konferansier, Møller Mobility Group

09.10  

Slik tenker investorene (last ned pdf)

Kjetil Houg, Folketrygdfondet

09.25 

Er det greit om ESG rapportering og investeringer bare er en smart måte å sikre selskapenes økonomiske resultater? (last ned pdf)

Aksel Mjøs, Instituttleder for finans, Handelshøyskolen NHH. 

09.40

 Vi kjenner dilemmaene på kroppen – men må gå videre likevel 

Lars Erik Lund, Konserndirektør, Veidekke.

09.50 

Pause 

10.10

Er alt bare tomprat og festtaler - vinner alltid de privatøkonomiske interessene til slutt?

Paneldebatt med Thina Saltvedt, Runa Haug Khoury, Jørgen Festervoll og Kristofer Gravning.

10.30 

Har vi faktagrunnlaget for å ta de riktige valgene og gjøre de kloke avveiningene? (last ned pdf)

Erik Færevaag, Terravera. 

10.40 

Slik jobber næringslivet med bærekraft

11.20 

Oppsummering

Bjørn Haugland, Skift og Aksel Mjøs, NHH. 

11.30

Enkel lunsj og mingling 

12.00 

Takk for i dag!

For mer informasjon vennligst kontakt:

FOREDRAGSHOLDERE

blobid4.jpg

Ida Pernille Hatlebrekke, Møller Mobility Group

Jobber i Møller Mobility Group med kommunikasjon og bærekraft. Hun er en av bidragsyterne til stiftelsen Terravera.

blobid3.jpg

Aksel Mjøs, NHH

Aksel Mjøs er førsteamanuensis og instituttleder ved Institutt for finans ved Norges

Handelshøyskole. Han leder også regjeringen sitt Naturrisikoutvalg og Gi Gaven Videre, et non-profit initiativ som tilbyr gavekort til gode formål.

Han har tidligere arbeidet bl.a. i Morgan Stanley og DNB Asset management, og ledet Kapitaltilgangsutvalget og styret i Kavlifondet.

blobid2.jpg

Lars Erik Lund, Veidekke

Lars Erik Lund er konserndirektør i Veidekke – Norges største og en av Skandinavias ledende entreprenører. Utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole med mer enn 25 års erfaring fra norsk næringsliv. Som konserndirektør for strategi og bærekraft, har han ansvar for å utarbeide tydelige strategier, der vesentligere bærekraftsutfordringer i bygg- og anleggsbransjen inngår som avgjørende elementer.

Lars Erik bruker deler av tiden sin på å skrive og forelese om hvordan næringslivet bedre kan løse samfunnets mange utfordringer på en kommersiell måte.

blobid5.jpg

Thina Saltvedt, Nordea

Thina Saltvedt er sjefsanalytiker i Nordea-avdelingen «Bærekraftig Finans» og sitter i advisory board for Terravera Foundation.

blobid6.jpg

Runa Haug Khoury, AION

Runa Haug Khoury leder AION, et ungt selskap i Aker-familien som leverer industrielle løsninger for plastsirkularitet med digital sporing til store kunder innen HORECA, dagligvare og industri. Runa har lang fartstid i skjæringen miljøteknologi og næringsliv, hovedsakelig innenfor fornybar energi. Hun har også ledet fagavdelingen i Bellona, før hun i 2019 gikk over til Aker BioMarine.

Siden desember 2020 har hun bygget opp og ledet AION. Runa er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og har også en Master i miljøpolitikk og regulering fra London School of Economics.

blobid7.jpg

Jørgen Festervoll, Saga Pure

Jørgen has more than 20 years of experience as a management consultant within the renewable energy space focusing on strategy, business development, market analysis, and M&A.

In his current role as VP Renewable Opportunities at the listed investment company Saga Pure, Jørgen is devoted to creating a more sustainable energy system by finding and investing in new and exciting companies within the renewable space. He holds an M.Sc in Business Administration (Siviløkonom) with specialization in Strategy, Organization, and Management from the Norwegian School of Economics and Business Administration.

blobid8.jpg

Erik Færevaag, Terravera

Erik har bakgrunn fra teknologiselskaper som Chipcon, Texas Instruments og Energy Micro. I 2013 startet han Disruptive Technologies, et globalt IoT selskap som leverer verdens minste IoT sensor. Erik er styreleder i stiftelsen Terravera. 

blobid9.jpg

Christer Øpstad, Jotun

Christer Øpstad er global R&D Director - Fouling Protection hos Jotun. Jotun er en av bedriftene som jobber sammen med Terravera om bærekraftige løsninger innenfor shipping og offshore vind. 

blobid10.jpg

Ragnhild Dragøy, Aker BioMarine ASA

Ragnhild har en MBA i Sustainable innovation in Global Seafood fra NHH og en doktorgrad i Kjemi fra Tufts University i USA. Hun jobber for tiden i Aker BioMarine der hun leder gruppen for forskning, utvikling og markedsføring av produkter til fôr segmentet.

Ragnhild er også en del av bærekrafts teamet i Aker BioMarine, der hun har særlig ansvar for implementering av miljømessige ESG mål.

Skjermbilde-2022-10-24-102608.jpg

Anders Fagernæs, Norwegian

Anders er ansvarlig for flyselskapet Norwegians miljø- og bærekraftsstrategi. Sammen med Terravera ønsker Norwegian å syreteste ICAO-kalkulatoren som måler CO2-utslipp per flypassasjer på alle Norwegians strekninger. Biodrivstoff er også et område en ønsker å se på. 

blobid11.jpg

Bjørn Haugland, Skift

Bjørn Kjærand Haugland er administrerende direktør i Skift - Næringslivets klimaledere, et initiativ som samler norsk næringslivs fremste pådrivere for utslippskutt. 

Han har tidligere vært konserndirektør for bærekraft i DNV GL-gruppen, og har omfattende erfaring med å bistå i internasjonale selskapers virksomheter knyttet til bærekraft, klimakrisen og innovasjon. Siden karrierestarten i DNV GL i 1991 har Haugland hatt en rekke lederstillinger både i Norge, Korea og Kina.

Bjørn er også en av grunnleggerne av Terravera Foundation.

gravning.jpg

Kristofer gravning, EY Norge

Kristofer Gravning er Manager i EY’s bærekraftsteam (CCaSS) og er Nordisk leder for strategi og transformasjon.

Kristofer jobber med store børsnoterte og offentlig eide selskaper med problemstillinger rundt strategi, grønn og rettferdig omstilling, og bærekraftsrapportering.

Siden 2014 har han jobbet med bærekraft og transformasjons prosjekter for offentlig og privat sektor i Sierra Leone, Rwanda, Sør Afrika, Laos, Samoa, Storbritannia og Norge. Han har erfaring i energi, infrastruktur og metallindustrien.

houg.jpg

KJETIL HOUG, Folketrygdfondet

Kjetil Houg begynte som administrerende direktør i Folketrygdfondet 1. september 2018. Han har tidligere vært investeringsdirektør i Oslo Pensjonsforsikring, sjeføkonom i Alfred Berg/ABN AMRO Bank, sjeføkonom og forvalter i Folketrygdfondet og politisk rådgiver på Stortinget.

Kjetil Houg er utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo i 1993. Han har erfaring fra styrer, representantskap og valgkomiteer i flere større norske virksomheter.