Uforglemmelige opplevelser på utveksling

Sara Manne, utvekslingsstudent. Foto: Line Møllerhaug

3. mars 2016 17:51

Uforglemmelige opplevelser på utveksling

Jeg begynte på NHH rett fra videregående og utveksling var derfor en gyllen anledning til å gjøre noe annerledes og nytt.

Navn: Sara Manne
Program: utveksling til University of Hong Kong

Hong Kong er en flott by som byr på mange muligheter. Du har spennende restauranter, et fantastisk uteliv og arrangementer som Art Basel Hong Kong, men også strender og fjell bare et kvarter unna. Hong Kong er et godt utgangspunkt for reiser i Asia. Selv fikk jeg reist en hel uke hver måned.

God skole

City University of Hong Kong var en god skole og pensum ikke så ulikt det hjemme. Men de legger nok større vekt på pugging og mindre vekt på analyse og at man skal kunne demonstrere forståelse enn det vi er vant til på NHH. For meg gjorde dette at det tok kortere tid å lese til en del fag, og jeg fikk mer tid til å reise og oppleve byen.

Sosialt og inkluderende

Sosialt var oppholdet fantastisk. Det var mange internasjonale studenter, som alle ønsket å bli kjent med folk. Miljøet var svært inkluderende, og terskelen for å bli med på ting og invitere andre med på aktiviteter var lav. Du møter utrolig mange ulike kulturer og personligheter i løpet av et utvekslingsopphold, og jeg har fått et vennenettverk som brer seg fra Afghanistan til Canada.

Vær en ja-person

Noe av det viktigste jeg har lært av utvekslingsoppholdet er å være en ja-person. Ved å være spontan og bli med på ting utenfor din komfortsone får du opplevd de mest spesielle tingene. Jeg har også blitt flinkere til å ta initiativ og til å invitere folk jeg ikke kjenner så godt med på ting - eller å gjøre ting alene. Man har så begrenset med tid og så mye man vil gjøre at det gjelder å bare sette i gang og ikke vente på at noen andre initierer det.

Gå deg vill!

Jeg har også lært å gå meg vill! Det er virkelig noe av det kjekkeste man kan gjøre i en ny by, og det er da man oppdager nye morsomme steder som man ellers ikke ville fått med seg.

Ved å dra på utveksling utfordret jeg meg selv til å starte på nytt et sted helt alene. Jeg har blitt mer selvstendig, og det er noe jeg vet at jeg vil ha nytte av i det lange løp. En annen viktig lærdom er å møte nye kulturer med et åpent sinn. Det kan være frustrerende når kulturene krasjer, men det gjelder å huske at det like gjerne er man selv som er ”den rare”.

et Fantastisk eventyr

Utvekslingssemesteret mitt i Hong Kong var en lang rekke med uforglemmelige og unike opplevelser. Fra å se soloppgangen fra toppen av en vulkan på Bali, å sitte i verdens høyeste bar med gode venner, til å svømme i et infinity pool på toppen av et fjell eller å slappe av på en båt mellom skyskraperne. Det var et fantastisk eventyr.

Les mer om utveksling

Tilbake til internasjonale muligheter