Kombinerer teknologi og økonomi

Foto: Wil Lee-Wright Photography
Foto: Wil Lee-Wright Photography

28. oktober 2016 16:30

(oppdatert: 28. oktober 2016 16:35)

Kombinerer teknologi og økonomi

Etter sitt første møte med IT-selskapet BEKK, visste Hilde Marie Flesland at det var der hun ville jobbe. Med en master i finans fra NHH, kapret hun drømmejobben som konsulent i selskapet.

Etter noen runder med seg selv i løpet av masterstudiene, bestemte Hilde Marie Flesland å legge fra seg tanken om en karriere innen finans, og heller rette seg mot konsulentbransjen. Det er et veivalg hun ikke har angret på.

- Jeg deltok på en bedriftspresentasjon med BEKK, og selskapet appellerte til meg fra første stund. Jeg ble imponert over deres unike kompetanse på teknologi, design og forretningsrådgivning, og ble fastsatt på at det var der jeg ville jobbe.

Muligheten til å jobbe med arbeidsoppgaver innen økonomi og teknologi, var avgjørende for at Flesland valgte en karriere i BEKK.

- Skal selskaper være relevante i fremtiden må de ta hensyn til de mulighetene teknologi gir. I BEKK får jeg kombinere kompetansen min i økonomi og ledelse fra NHH på teknologiprosjekter, noe som er spennende og lærerikt, sier den unge konsulenten.

- Ingen dager er like

I BEKK jobber Flesland som seniorkonsulent innen forretningsrådgivning. Kort sagt dreier jobben seg om å gi råd til virksomheter i ulike strategiske problemstillinger, gjerne hvor teknologi er et element av den ferdige leveransen.

- I BEKK er ingen dager like. Jeg jobber med prosjekter hos kunder på tvers av bransjer, det er høyt tempo, og jeg må jobbe effektivt under press. De beste arbeidsdagene har jeg når vi leverer en tjeneste som kunden er fornøyd med og som er lønnsom.

Et eksempel på et prosjekt kan være å forbedre tjenestetilbudet til en virksomhet.

- Da bruker vi ulike metoder og verktøy for å sikre at de nye tjenestene blir attraktive for brukerne, lønnsomme for organisasjonen og at de lar seg gjennomføre organisatorisk og teknisk, sier den tidligere NHH-studenten.

I arbeidet som seniorkonsulent kommer mastergraden i finans fra NHH til god nytte.

- Da jeg startet i jobben hadde jeg ingen spesifikk teknisk kompetanse. Likevel har jeg en klar fordel fordi jeg kjenner og forstår forretningssiden. Dette er egenskaper jeg utviklet ved NHH, og som jeg daglig får bruk for i mitt arbeid.

- Vær nysgjerrig

Til studenter som ønsker en karriere innen konsulentvirksomhet og teknologi, har Flesland følgende oppfordring:

- Vær nysgjerrig på digitale trender og utforsk mulighetene innen teknologi som NHH tilbyr. For å kunne gjøre en god jobb, må man være genuint interessert i det man driver med. Bruk derfor god tid til å finne en retning du trives med. Innenfor teknologi skjer endringene raskt, og du har som ung konsulent virkelig muligheten til å tilføre mye inn til næringslivet.

Flere studenthistorier

LES MER OM JOBB OG KARRIERE

Sigrid Grøm Bakken