- Internship i utlandet er et stort pluss

4. mars 2016 07:56

- Internship i utlandet er et stort pluss

– Et internship i utlandet viser at du er i stand til å takle en utfordring, noe som betyr at du også er klar for jobbutfordringer når du er ferdig utdannet, mener sjefrekrutterer i DNB, Glenn Menkin.

–NHH har svært mange dyktige studenter, og er en viktig samarbeidspartner for oss. Vi ønsker å bidra til at studentene har de kvalifikasjonene vi som Norges største bank trenger, sier Glenn Menkin, Head of Employer Branding and Executive Recruitment i DNB.

Glenn Menkin, DNB. Foto: Stig Fiksdal/DNB
Glenn Menkin, DNB

Glenn Menkin har jobbet i mer enn åtte år med å rekruttere medarbeidere til sin arbeidsgiver DNB, og med å profilere DNB som arbeidsgiver.

Tilbyr internship for NHH-studenter

I studentundersøkelsen til analyseselskapet Universum i 2015 troner DNB på toppen over de mest attraktive arbeidsplassene i Norge. Da NHH lanserte sitt «NHH Internship Abroad Programme» med oppstart sommeren 2015, var banken raskt på banen som samarbeidspartner, og tilbød et ti-ukers internship ved London-kontoret for en NHH-student.

- Det at du er oppmerksom på, fornemmer og håndterer kulturelle forskjeller, er en av de viktigste kvalifikasjonene vi ser etter, sier Menkin.

INTERNSHIP UTE GJØR DEG MER ROBUST 

DNB har utekontorer i blant annet London, New York, Chile, Hong Kong og Singapore. DNB etablerte disse for å hjelpe sine store norske kunder innenfor de norske paradegrenene shipping, energi og sjømat. I dag har de også mange ikke-norske kunder.

Banken fikk i alt 35 søknader til internshipet i London.

–Søknadene var av god kvalitet, og vi hadde en tøff jobb med å velge kun én kandidat, sier Menkin.

–Til slutt sto vi igjen med at kandidaten måtte være robust. Robust nok til å håndtere et internasjonalt arbeidsmiljø, og til å leve i en annen by enn vanlig.
Men igjen, det var mange av søkerne som oppfylte kriteriene våre.

-Uansett hvilken erfaring du gjør deg fra arbeidslivet i løpet av studietiden, vil det gi deg innsikt i hva du ønsker og bør jobbe med. Et internship i utlandet er et solid pluss. Det viser at du er i stand til å takle en slik utfordring, hvilket betyr at du er klar for jobbutfordringer når du er ferdig utdannet.

NHH-STUDENTENE ER SVÆRT VIKTIGE FOR DNB

Hvert år ansetter DNB mange ferske NHH-ere, og også NHH-ere som har jobbet noen år.

–I søker- og intervjusituasjonen er det viktig å ha en historie å fortelle, en historie som viser hvem du er.

–Utveksling og internship ute kan gi deg nødvendig innsikt. Det gjør det lettere for deg å søke på en jobb som du passer til, og det gjør det lettere for oss som ansetter å forstå hvor du passer best inn i DNBkonsernet. Vi har mange forskjellige funksjoner, og trenger ansatte med forskjellig kompetanse og interesser, sier rekruttereren.

Internasjonalt karrieresenter

Jobb og karrieremuligheter