NHH med på The Economist-rangering

NHH er med på en ny rangering fra The Economist.
NHH

25. mai 2017 18:00

NHH med på The Economist-rangering

NHH kommer på 26. plass i en ny rangering fra The Economist over de beste masterprogrammene i verden.

Til grunn for rangeringen ligger en rekke faktorer som ser på karrieremuligheter, kvaliteten på utdanningen, lønn og muligheter til å skape seg nettverk gjennom utdanningen.

– Dette er ny rangering som NHH har valgt å bli med på fordi det bidrar til internasjonal synlighet. Fra før er vi med på rangeringene til Financial Times. Resultatene fra begge indikerer at vi har et svært konkurransedyktig masterprogram internasjonalt, sier NHH-rektor Frøystein Gjesdal.

NHH klatrer på rangering.

Hovedkategorien som NHH scorer best på er lønn for kandidatene. Her er NHH rangert som nummer 11.

– NHH er et svært godt valg for alle som er på jakt etter en sikker jobb. Den siste arbeidsmarkedsundersøkelsen viste at hele 75 prosent av NHH-kandidatene fikk jobb før de var ferdig å studere, sier Gjesdal.

Fakta om Rangeringen

Slik blir de ulike kategoriene i rangeringen vektet:

  • Karrieremuligheter: 37 prosent
  • Kvalitet på utdanningen: 30 prosent
  • Lønn: 23 prosent
  • Muligheter for å skape seg nettverk: 10 prosent

Totalt er 40 handelshøyskoler med på den nye rangeringen, Masters in Management. Rangeringen måler mange av de samme faktorene som Financial Times, men med andre underkategorier. Dette vises godt på listen, som gir ganske ulike plasseringer sammenlignet med Financial Times.

Hos Economist ligger HEC School of Management i Paris, University of Virginia og WU (Otto Beisheim School of Mangement)  på de tre øverste plassene.

– Det er uansett betryggende at NHH har en solid posisjon på begge rangeringene, sier Gjesdal.

NHH har meldt inn masterprogrammet i økonomi og administrasjon med ca. 650 studenter, mens andre har meldt inn mindre og mer spissede studier.

Se hele listen hos The Economist

Nyheter fra NHH

Studiemuligheter på NHH

Karrieremuligheter etter NHH-studier