Revisortopp til NHH

Finn Kinserdal tok doktorgraden sin ved NHH på midten av 2000-tallet. Nå er han tilbake på NHH.
NHH

31. august 2016 13:09

(oppdatert: 31. august 2016 13:15)

Revisortopp til NHH

Finn Kinserdal har hatt en rekke lederposisjoner i konsulent- og revisjonsbransjen. Nå har han startet i ny jobb som førsteamanuensis på NHH.

– På NHH er det bygget opp et sterkt faglig miljø med forskere, hvor flere også har praktisk erfaring fra revisjonsbransjen, og det er veldig spennende å få bli en del av dette. I denne jobben får jeg større mulighet til å fordype meg i problemstillinger, og det gleder jeg meg til, sier Finn Kinserdal

I juli startet han som førsteamanuensis ved Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap. På NHH er han ansatt i en tilnærmet full stilling. I tillegg vil han ha noe rådgivning og  noen styreverv. Kinserdal kommer fra EY (Ernst & Young), der han har arbeidet i over 20 år.

– Jeg har alltid vært fristet av en jobb i akademia, og nå følte jeg tidspunktet var riktig. Det blir utfordrende og spennende, sier Kinserdal.

Tok doktorgrad på NHH

56-åringen har over 30 års erfaring fra konsulent- og revisjonsbransjen. Etter fullførte NHH-studier jobbet Kinserdal fire år i McKinsey, før han flyttet tilbake til Bergen på slutten av 80-tallet for å ta over kontoret til Arthur Andersen.

Som følge av Enron-skandalen i 2001 fusjonerte selskapet med Ernst & Young. Kinserdal fikk da blant annet oppgaven med å gjenoppbygge konsulentvirksomheten i selskapet som tidligere hadde blitt solgt ut. Etter to år gikk turen tilbake til NHH for doktorgradsstudier.

– Å ta doktorgraden på NHH var helt fantastisk. Det var et stort privilegium. Du får sitte med de fremste professorene på feltet og diskutere problemstillinger i små grupper. Det er noe av det mest givende jeg har gjort. Det ga mersmak, sier Kinserdal, som leverte doktorgraden etter to år med tema regnskapsmanipulasjon.

Etter et par år Private Equity-selskapet Borea bar det tilbake til EY, der han har jobbet siden. Her har han hatt ansvar for revisjonsvirksomheten i Norge og han har hatt ansvar for alle de store kontorene i Norden. I tillegg har han vært leder for gruppen som har jobbet med olje-, gass- og energisektoren.

Tett på næringslivet

Kinserdal har også vært ansvarlig revisor for selskaper som Statoil, PGS og Mesta.

– Det har vært faglig veldig spennende å jobbe med så store selskaper. Gjennom denne jobben har jeg vært tett på både prosessen med å lage regnskap og arbeidet som har foregått i styrerommene. Dette er en erfaring jeg vil dra nytte av i arbeidet på NHH, sier han.

I tillegg til å forske skal han undervise i et regnskapskurs, et regnskapsanalysekurs og to verdsettelseskurs. Han skal også undervise i AFA-studietNHH Executive. Han er allerede i gang med å skrive på to lærebøker.

– Gjennom doktorgraden har jeg allerede fått en smakebit på hva som venter meg. Styrken min har hele tiden vært breddekunnskap. For å bli en god forsker må du gjerne spesialisere deg på et spesielt tema. Det blir en overgang, men det er noe jeg ser fram til, sier Kinserdal.

Nyheter fra NHH