NHH har rekordoppgang i søkertall

Bilde av Stella Løge Nerland og NHHs campus. Foto: privat/Varde Solutions
– Jeg har satt BEDS på førsteplass fordi jeg synes det virker som et spennende studium, særlig fordi det kombinerer økonomi og realfag, sier Stella Løge Nerland (18) fra Kongshavn videregående skole. Foto: privat/Varde Solutions
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

26. april 2024 09:32

NHH har rekordoppgang i søkertall

Hele 2830 søkere har NHH på førsteplass. Det er en oppgang på 30,4 prosent fra i fjor. Stella Løge Nerland (18) krysser fingrene for at hun kommer gjennom nåløyet.

NHH-rektor Øystein Thøgersen. Foto: Eivind Senneset
NHH-rektor Øystein Thøgersen. Foto: Eivind Senneset

I dag kom søkertallene fra Samordna Opptak. For Norges Handelshøyskole er det en ekstra spesiell dag; for første gang i historien stiller NHH med to bachelorprogrammer.

Interessen har aldri vært større: 2830 søkere har NHH på førsteplass. De konkurrerer om 500 plasser. I fjor var det 2170 som hadde siviløkonomutdanningen i Bergen på førsteplass.

Slik er fordelingen mellom de to bachelorprogrammene (antall søkere med NHH på førsteplass):

Gleder seg til å ta imot nye studenter

En som har god grunn til å smile i dag, er rektor Øystein Thøgersen. 

– Dette er svært solide søknadstall! Vi tilbyr meget attraktive studieprogram, og årets søknadstall viser at vi til høsten kan ta opp et nytt kull med svært dyktige studenter, sier Thøgersen, og legger til:

– Det samlede antall søkere er høyere enn noen gang, og de fordeler seg på det veletablerte og anerkjente BØA-programmet, og nå også på det internasjonale BEDS-programmet som er skreddersydd for de som ønsker en økonomiutdannelse med særlig vekt på matematikk, data-analyse, programmering og teknologi.

LES OGSÅ:

Bilde av Håkon Otneim. Foto: Jonas Been

Tallknuseren som leder NHHs nye studieprogram

Håkon Otneim har alltid likt matematikk. Nå er han programansvarlig for NHHs nye bachelorprogram «Business, Economics and Data Science».

Fjorårets opptakstall

  • Søkere med vitnemål fra videregående skole måtte i 2023 ha 55,6 for å komme inn på NHH. Det var opp 0,2 poeng sammenliknet med året før. 
  • Søkere i ordinær kvote – som har ekstrapoeng – måtte i fjor ha 59,5 poeng. Dette var opp 0,6 poeng. 

Les sak fra 2023 om poenggrenser

Kombinerer økonomi og realfag

Stella Løge Nerland (18) fra Kongshavn videregående skole i Oslo var ikke i tvil om at BEDS skulle stå øverst på hennes liste.

Studieprogrammet har flest førstevalgssøkere per studieplass i hele Norge, med 22 per plass. Det viser rapport fra Samordna Opptak

– Jeg har satt BEDS på førsteplass fordi jeg synes det virker som et spennende studium, særlig fordi det kombinerer økonomi og realfag. I tillegg er jeg glad i å reise og kunne godt tenke meg å studere i utlandet, så det at studieprogrammet er på engelsk er en stor fordel.

Den nye bachelorgraden BEDS er internasjonalt orientert, og vil ha både norske og internasjonale studenter. Programmet gir opptak til master i økonomi og administrasjon ved NHH, på lik linje med den eksisterende BØA-bacheloren. Fullført mastergrad gir tittelen siviløkonom.

LES OGSÅ:

Bilde av Parth Sarna på fjelltur. Foto: privat

NHH-kandidater «sikret jobb»

97 prosent av nyutdannede fra 2023 er i jobb eller videre studier ett halvt år etter studieslutt, og lønningene er rekordhøye, viser NHH-undersøkelse. Parth Sarna (28) er både konsulent i EY-Parthenon og troppssjef i Bjørn West.
Stella Løge Nerland. Foto: privat
– Mitt inntrykk er at Bergen har et bra studentmiljø, og jeg kjenner mange andre som også har tenkt seg dit, noe jeg tenker er en trygghet, sier Stella Løge Nerland. Foto: privat

Snart på flyttefot

I februar besøkte 18-åringen NHH på Åpen dag. Det ga henne bekreftelsen hun trengte på at valget hennes var riktig.

Nerland gleder seg nå til å flytte til byen mellom de syv fjell. 

– Mitt inntrykk er at Bergen har et bra studentmiljø, og jeg kjenner mange andre som også har tenkt seg dit, noe jeg tenker er en trygghet. Jeg kjenner også flere som studerer i Bergen nå og de forteller at de er veldig fornøyde.

Bilde av Kjersti Nøttum Haaland. Foto: Håvard Fagerholt

NHH-studentene rapporterer høy trivselsfaktor

Studiebarometeret viser at NHH-studentene er mer fornøyd enn landsgjennomsnittet med studieprogrammet sitt. – Ingen tvil om at det er attraktivt å gå her, sier Kjersti Nøttum Haaland (23).