NHH lanserer nytt bachelorprogram i teknologi og økonomi

NHH-rektor Øystein Thøgersen
Fra 2024 vil Norges Handelshøyskole tilby to bachelorprogrammer.– Det nye programmet «Business, Economics and Data Science» gjør det mulig for søkere med ekstra interesse for teknologi og matematikk å følge sine faglige interesser og å bygge kompetanse og ferdigheter knyttet til disse, sier NHHs rektor Øystein Thøgersen.
NHH Av Sigrid Folkestad

3. juli 2023 08:17

NHH lanserer nytt bachelorprogram i teknologi og økonomi

Norges Handelshøyskole oppretter bachelorprogrammet BSc Business, Economics and Data Science fra høsten 2024. Det er første gang NHH tilbyr to ulike bachelorprogrammer.

Øystein Thøgersen, rektor ved NHH.
Øystein Thøgersen, rektor ved NHH. Foto: Helge Skodvin

Det nye bachelorprogrammet «Business, Economics and Data Science» (BEDS) ble nylig godkjent av NHHs styre.

Programmet gir en økonomiutdanning med spesialisering i teknologi. Dataanalyse, programmering, mer avansert matematikk, anvendt statistikk og kunstig intelligens blir sentrale fag.

– Dette er et svar på behov for spisskompetanse i arbeidslivet og interesse fra eksisterende og potensielt fremtidige studenter, sier NHHs rektor Øystein Thøgersen.

Programmet gir opptak til master i økonomi og administrasjon ved NHH, på lik linje med den eksisterende Bachelor i økonomi og administrasjon (BØA).

– Den nye bachelorgraden gjør det mulig for søkere med ekstra interesse for teknologi og matematikk å følge sine faglige interesser og å bygge kompetanse og ferdigheter knyttet til disse, sier Thøgersen.

  • Undervisning gis utelukkende på engelsk, og NHH vil også rekruttere internasjonale studenter.
  • Det er samme opptakskrav som BØA, det vil si krav om matematikk R1 eller S1+S2.
  • Det nye bachelorprogrammet vil gi opptak til master i økonomi og administrasjon. Fullført mastergrad gir tittelen siviløkonom.
  • Mellom 70 og 90 studenter får studieplass.
nhh immatrikulering 2022

NHH hadde rekordhøye poenggrenser i 2022

Mange elever i videregående finteller nå på skolepoengene. Holder det til en plass på Norges mest populære studieprogram?
Bilde av høyblokka. Foto: Silje Katrine Robinson

Norges mest populære

For fjerde året på rad har Norges Handelshøyskole landets mest populære studieprogram: 2 170 søkere har NHH på førsteplass. – En bunnsolid utdanning for framtidens arbeidsliv, sier rektor Øystein Thøgersen.
Bilde av Anna Stina Bjørlo Stafsnes . Foto: Ingrid Aarseth Johannessen

– Mamma er mitt store forbilde

Anna Stina Bjørlo Stafsnes (24) når ut til flere tusen gjennom NHHs Snapchat-kanal. Hennes budskap: – Husk at vi er fantastiske, vi er kunnskapsrike og vi er nok.