Kjetil Bjorvatn vinner av undervisningspris

 Bilde av Kjetil Bjorvatn. Bilde av NHH-rektor Øystein Thøgersen, Bjorvatn og Gelato-gründer Henrik Müller-Hansen. Foto: Helge Skodvin
FORMIDLINGSPRIS: – Gjennom entusiasme og dedikasjon har Kjetil Bjorvatn klart å transformere et av de store obligatoriske bachelorkursene til et fremragende eksempel på hvor variert moderne pedagogikk kan være, sa Gelato-gründer Henrik Müller-Hansen (t.h.). Her sammen med prisvinner Kjetil Bjorvatn (i midten) og rektor Øystein Thøgersen. Foto: Helge Skodvin
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

19. juni 2023 11:57

Kjetil Bjorvatn vinner av undervisningspris

Professor Kjetil Bjorvatn ved Institutt for samfunnsøkonomi fikk årets «Inspirational Teaching Award», og 250 000 kroner.

– Det er veldig inspirerende å få en slik pris, sier professor Kjetil Bjorvatn ved Institutt for samfunnsøkonomi og Senter for fremragende forskning FAIR.

– Jeg opplever det som et stort privilegium å lede et kurs [mikroøkonomi, red.anm.] for så mange flinke bachelorstudenter. Mye av min inspirasjon til innovasjon i undervisningen kommer fra samtaler med og tilbakemeldinger fra disse studentene opp gjennom årene.

– Stor entusiasme

Undervisningsprisen «Inspirational Teaching Award» ble overrakt under avslutningsmarkeringen for NHHs kandidater i Grieghallen på fredag. Det var 39 nominasjoner til årets pris.

– Gjennom entusiasme og dedikasjon har Bjorvatn klart å transformere et av de store obligatoriske bachelorkursene til et fremragende eksempel på hvor variert moderne pedagogikk kan være. Han er fire ganger vinner av studentprisen Bronsesvampen, og har hatt en utrolig viktig påvirkning på NHH og studentene.

Det sa utdeler Henrik Müller-Hansen, administrerende direktør og grunnlegger av Gelato. Sammen med kona Isabella Müller-Hansen, har han donert 1,25 millioner kroner til den årlige NHH-prisen på 250 000 kroner. Den går til NHH-forskere som gjør en ekstraordinær innsats i undervisningen. I år ble prisen delt ut for andre gang.

LES OGSÅ:

Isabella og Henrik Müller-Hansen . Foto: Siv Dolmen

– Dette er for de neste generasjonene av økonomer og ledere

Isabella og Henrik Müller-Hansen donerer totalt 1,25 millioner til en årlig pris som gis til NHH-forskere som gjør en ekstraordinær innsats i undervisningen. – Den beste gaven vi kan gi, sier Henrik Müller-Hansen.

– Tar ansvar for læringsmiljøet

Begrunnelsen la vekt på at Bjorvatn er godt likt av studentene. Han beskrives som motiverende, og at han viser stor entusiasme når han underviser: «Han er alltid tilgjengelig for spørsmål, han svarer på spørsmål i Canvas øyeblikkelig og det er lett å se at han elsker det han driver med. Han er alltid smilende, sprer glede når han underviser og gjør kurset underholdende».

Bjorvatn har utviklet bachelorkurset mikroøkonomi (Sam2). Det har han blant annet gjort ved å ta i bruk video, podkast og skrevet ny lærebok. Professoren beskrives som en som har tatt ansvar for læringsmiljøet på handelshøyskolen. Det ble også trukket fram at han er leder av Pedagogisk akademi ved NHH, og står bak flere pedagogiske initiativ.

– Går rett i kjernen av NHH

Rektor Øystein Thøgersen mener undervisningsprisen fra Gelato er et svært viktig bidrag til å fremme fremragende undervisning.

– Den sjenerøse donasjonen fra Isabella og Henrik Müller-Hansen går rett i kjernen av NHHs ambisjoner. Vi jobber kontinuerlig for at undervisningen ved NHH skal være relevant, holde høy faglig kvalitet og vekke engasjement hos våre studenter, sier Thøgersen.

På avslutningsmarkeringen ble det også gitt masterstudentenes pris for «Excellence in Teaching». Den gikk til professor Jørn Kjell Rognes ved Institutt for strategi og ledelse.