NHH får AMBA-akkreditering

Bilde av Øystein Thøgersen, Tore Hellebø og nybygget.
Norges Handelshøyskole har nå to av tre akkrediteringer som inngår i «triple crown», AMBA og EQUIS. Arbeidet med den tredje akkrediteringen AACSB, forventes fullført i løpet av de to neste årene. T.v. rektor Øystein Thøgersen og direktør for NHH Executive Tore Hellebø. Foto: Odd Mehus / Siv Dolmen / Hallvard Lyssand
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

28. september 2020 13:14

NHH får AMBA-akkreditering

Handelshøyskolen har nå to av tre akkrediteringer som inngår i «triple crown». Bidrar til økt kvalitet og at vi tiltrekker oss fremragende studenter og ansatte, sier rektor Øysten Thøgersen.

Den britiske AMBA-akkrediteringen (The Association of MBAs) er blant de mest anerkjente akkrediteringene som gis til internasjonale handelshøyskoler. De akkrediterer mer enn 260 handelshøyskoler i over 75 land.

NHH har dermed to av tre akkrediteringer som inngår i «triple crown», AMBA og EQUIS (European Quality Improvement Systems). Arbeidet med den tredje akkrediteringer, AACSB, er kommet langt og forventes fullført i løpet av de to neste årene.

Les også:

NHH har rekordfremgang på Financial Times-rangering

Financial Times har rangert verdens 100 beste EMBA-programmer. NHHs executive masterspesialiseringer går opp hele 12 plasser og oppnår beste resultat i noensinne.

– Vektlegger internasjonale akkrediteringer

– NHHs ambisjon om å være en ledende internasjonal handelshøyskole tilsier at vi vektlegger internasjonale akkrediteringer, sier rektor Øystein Thøgersen.

– Akkrediteringsarbeidet bidrar til å løfte kvaliteten i utvikling og gjennomføring av våre aktiviteter, og det bidrar til vår evne til å tiltrekke oss fremragende internasjonale studenter og ansatte, legger han til.

Mens Equis og AACSB er bredt anlagte akkrediteringer, er AMBA spisset mot NHHs Executive MBA-programmer

– Anerkjennelse av kvalitet

Programmene som er evaluert er:

– AMBA-akkrediteringen er en anerkjennelse av kvaliteten på våre Executive MBA-programmer. Den er et resultat av utrettelig innsats fra våre programledere gjennom mange år, sier direktør for NHH Executive Tore Hellebø.

Akkrediteringen er også en anerkjennelse av hvordan programkoordinatorene på NHH Executive drifter og gjennomfører programmene, samt en lang rekke av forelesere fra NHH som bidrar til høy kvalitet, forteller Hellebø. 

–  Jeg ønsker å uttrykke en stor takk til alle som er involvert på Executive MBA. Denne akkrediteringen er en honnør til alle.