Nå åpner arenaen som blir sentral for Norges digitale omstilling

Sigve Brekke, Tor W. Andreassen og Helge Leiro Baastad
NHH og medgrunnlegger Telenor går sammen for å etablere kunnskapsarenaen HUB@NHH. Arenaens formål er å bidra til en vellykket digital omstilling av Norge. T.v. konsernsjef Sigve Brekke i Telenor, leder og professor Tor W. Andreassen og konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige. Bildet er fra august før lansering av DIG-senteret. Foto: Siv Dolmen
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

20. oktober 2020 14:56

Nå åpner arenaen som blir sentral for Norges digitale omstilling

HUB@NHH skal gi ledere kompetansen de trenger for å skape økonomisk verdi av eksisterende teknologier. På lanseringen 30. oktober møter Sigve Brekke og Helge Leiro Baastad NHH-rektor Øystein Thøgersen. Statsråd Henrik Asheim deltar digitalt.

NB. Lanseringen er avlyst grunnet covid-19. 

Fredag 30. oktober inviterer Norges Handelshøyskole og medgrunnlegger Telenor til lansering av arenaen «The Digital Transformation Hub» (HUB@NHH).

På lanseringen samles partene for å markere at sentrale virksomheter i privat og offentlig sektor satser på innovasjon, i samarbeid med ledende forskningsmiljøer. Arenaens formål er å bidra til en vellykket digital omstilling av Norge.

Til arrangementet kommer blant andre:

  • Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (deltar digitalt)
  • Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor
  • Konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige
  • Konsernsjef Geir Inge Stokke i Coop Norge
  • Kommunaldirektør Robert Rastad i Bergen kommune

Samler næringsliv og akademia

– I vår nye kunnskapsarena samler vi ledere og akademia for å diskutere digital innovasjon og transformasjon. Vi samarbeider med de beste forskningsmiljøene i Norge for å gi ledere næringsrettet forskning som de trenger nå og i tiden fremover, eksempelvis innen kunstig intelligens, sier professor og leder av HUB@NHH, Tor W. Andreassen.

Den nye kunnskapsarenaen har en en rekke samarbeidspartnere innen forskning, næringsliv og offentlig sektor, deriblant Norwegian Open AI Lab ved NTNU, Bergen kommune, Coop Norge, Gjensidige og Posten. 

Les også: 

Sigve Brekke i Telenor, Helge Leiro Baastad i Gjensidige og senterleder Tor W. Andreassen

Nytt senter skal bidra til økt innovasjonssuksess

– Vi må i langt større grad bringe inn kundestemmene i utviklingsarbeidet, sier senterleder Tor W. Andreassen. 1. september lanserer NHH DIG-senteret. Største partnere er Telenor og Gjensidige.

– Må skape nye verdier 

Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor ASA, mener bedrifter må bli bedre på å skape nye verdier med eksisterende teknologier. 

– Norge står foran en ny bølge med digital omstilling, og farten er blitt akselerert etter korona. Digital teknologi endrer hvordan alle industrisektorer og samfunn opererer, så skal nåværende bedrifter og virksomheter fortsatt lykkes, må de bli bedre på å forstå hvordan de kan skape nye verdier med teknologi, sier Brekke.

– Vi er overbeviste om at HUB@NHH vil spille en sentral rolle i den digitale omstillingen av Norge, og er derfor stolte av å være medgrunnlegger av en så viktig kunnskapsarena. 

Les også:

NHH oppretter nytt innovasjonssenter

Norges Handelshøyskoles nye senter DIG har som mål å bli Norges fremste forskningsmiljø på innovasjon. Senteret samarbeider med 15 ledende virksomheter og har oppstart i september.