Blant verdens 100 beste

Bilde av NHH-campus og rektor Øystein Thøgersen. Foto: Varde Media / Helge Skodvin
– Å være med på rangeringen viser at vi tilbyr et EMBA-program i verdensklasse og har høy kvalitetsstandard, men vi har klare ambisjoner om å klatre høyere opp på listen, sier rektor Øystein Thøgersen. Foto: Varde Media / Helge Skodvin
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

26. oktober 2020 10:19

Blant verdens 100 beste

Norges Handelshøyskole har Executive MBA-program i verdensklasse, men faller på den siste Financial Times-rangeringen.

Mandag 26. oktober kunngjorde Financial Times verdens 100 beste Executive MBA-programmer (EMBA). NHH rangeres til en 98. plass, som er en nedgang fra fjorårets 86. plass. Årets plassering er samme som i 2018.

NHH sitt EMBA-program er inne med følgende tre spesialiseringer; strategisk ledelse, økonomisk styring og ledelse og Seafood Management. Høyskolen har fire spesialiseringer, men det varierer fra år til år hvilke som vektlegges i FT-rangeringen. Det skyldes at noen av spesialiseringene starter opp hvert annet år.

Les også:

NHH og AFF markerer seg internasjonalt

NHH og AFF har utviklingsprogrammer i verdensklasse, viser Financial Times-rangeringen som ble offentliggjort i dag. I konkurranse med verdens beste handelshøyskoler, får NHH-miljøet en 34. plass.

– Ønsker å klatre

– Å være med på rangeringen viser at vi tilbyr et EMBA-program i verdensklasse og har høy kvalitetsstandard, men vi har klare ambisjoner om å klatre høyere opp på listen, sier rektor Øystein Thøgersen.

Thøgersen påpeker at 2020 fremstår som et spesielt år når det gjelder FT-rangeringen.

– Covid-19-situasjonen gir en del tilfeldige utslag, og jeg føler meg trygg på en bedre plassering neste år, sier han.

Det er Kellogg og HKUST Business School sitt fellesprogram i Kina som topper listen, etterfulgt av Ceibs i Kina og HEC Paris i Frankrike. Tretten av programmene på rangeringen er fellesprogrammer mellom to eller flere utdanningsinstitusjoner.

Les også:

NHH har rekordfremgang på Financial Times-rangering

Financial Times har rangert verdens 100 beste EMBA-programmer. NHHs executive masterspesialiseringer går opp hele 12 plasser og oppnår beste resultat i noensinne.

CEMS-SKOLER UTMERKER SEG

NHH scorer i rangeringen blant annet best på fagstab som har doktorgrad, undervisningstimer i utlandet og CSR. CSR omhandler antall undervisningstimer innen samfunnsansvar, etikk, bærekraft og miljø.

Handelshøyskolen er som eneste utdanningsinstitusjonen i Norge, medlem av det internasjonale CEMS-nettverket. 20 CEMS-skoler er med på FT-rangeringen i år, deriblant HEC Paris, HKUST Business School, London School of Economics og Tsinghua University.  

Les også:

NHH er fortsatt blant Europas beste handelshøyskoler

Norges Handelshøyskole er på 39. plass på samlerangering fra Financial Times og har i år gått frem på tre delrangeringer. – NHH har selvfølgelig ambisjon om å klatre, sier Øystein Thøgersen.