Reiser på turné for NHH

NHH sine studentambassadører for året 2019.
Studentambassadørene skal gi utdanningsråd til videregående elever i hele Norge. – Det var viktig for meg å velge en skole med et internasjonalt fokus - på NHH reiser over halvparten av studentene på utveksling, og mange får jobb i utlandet, sier bachelorstudent Jorid Sofie Strandberg (i front). I uke 5 og 6 besøker hun skoler i Agder.
NHH Av Sigrid Grøm Bakken

7. januar 2019 09:40

Reiser på turné for NHH

Ti NHH-studenter reiser på Norgesturné i vinter. De skal besøke 250 videregående skoler fra Mandal i sør til Alta i nord for å fortelle om studier på NHH.

Har du spørsmål til ambassadørene? Send dem en e-post. presiser gjerne hvem du vil ha svar fra.

NAVN: Elsa Marie Holten (23)
HJEMSTED: Jar, Akershus
BESØKER SKOLER I: Akershus
Når: Uke 2-5

Sitat_Shaez_Skaug

– Hvorfor begynte du på NHH?

– Jeg ville studere et fag som kunne gi meg mange muligheter både under studiet og etter utdanningen. Etter å ha vært på et foredrag på NHH om økonomi og psykologi, innså jeg hvor utrolig mange valg jeg ville få ved å gå på NHH. Etter å ha besøkt skolen, fikk jeg også bekreftet hvor dyktige og engasjerte både foreleserne og studentene er på skolen, sier hun.  

– Hva er ditt beste NHH-minne?

– Sammen med 300 andre frivillige NHH-studenter, arrangerte jeg NHH-Symposiet i 2017. Underveis jobbet vi mange timer opptil flere dager i uken med planleggingen. Samtidig hadde vi mye sosialt i form av middager, sosiale sammenkomster og skidager. Mitt beste NHH-minne må derfor være konferansens første dag - 22. mars 2017. Det var utrolig givende å se resultatet, særlig da jeg visste hvor utrolig mye tid jeg, og så mange andre studenter, hadde lagt ned, sier Holten. 

– Hva ønsker du å bruke utdanningen til?

– På master kan du velge én hovedretning og én sideprofil. Jeg valgte Marketing and Brand Management som hovedprofil, og har vært i San Francisco i 10 uker på Innovation School. Sistnevnte inngår som min sideprofil. Jeg er svært fornøyd med valget mitt, fordi jeg ønsker å bruke utdanningen min til å jobbe med produktutvikling og innovasjon. Det kan jeg, ved å kombinere disse to fagområdene, sier hun. 

Elsa Holten, Martin Skaug og Jorid Strandberg.

Valgte Økonomi foran ingeniør

Navn: Martin Skaug (24)
Hjemsted: Gjøvik, Oppland
Besøker skoler i: Buskerud Og VESTFOLD
NÅR: UKE 5 i Buskerud, Uke 6 i Vestfold

– Hvorfor begynte du på NHH? 

– På NHH får jeg studere et spennende fag, med de beste økonomistudentene i Norge. Siviløkonomistudiet åpner for jobbmuligheter hvor som helst, både geografisk og bransjemessig. Jeg valgte også NHH, fordi skolen ligger i Bergen – Norges beste studentby, etter min mening, sier han.

Sitat Karoliussen og Madland.

– Hva er ditt beste NHH-minne?

– Jeg alltid vil ha et hjem på NHH, og det skyldes i stor grad studentforeningen. Gjennom den, har jeg skapt nasjonale arrangementer sammen med mine medstudenter, og det er klart mine beste NHH-minner, sier Skaug.

– Hva ønsker du å bruke utdanningen til?

– Kunnskapen og verktøyene jeg tar med meg fra NHH, håper jeg å kunne bruke til være med å forme fremtiden til norsk næringsliv, sier 24-åringen.

DETTE ER SKOLENE VI BESØKER.

NAVN: Jorid Sofie Strandberg (22)
HJEMSTED: Kristiansand, Vest-Agder
BESØKER SKOLER I: Agder-Fylkene
NÅR: Uke 5 og 6

– Hvorfor begynte du på NHH? 

– Jeg var lenge usikker på om jeg skulle velge ingeniør-, lege- eller økonomistudiet. Etter å ha lest om yrkene til tidligere NHH-studenter, ble valget enkelt - variasjonen er så stor! Det var også viktig for meg å velge en internasjonal skole - på NHH reiser over halvparten av studentene på utveksling og mange får jobb i utlandet, sier hun.

– Hva ønsker du å bruke utdanningen til?

– Jeg har et sterkt ønske om å bruke ressursene mine til å gjøre noe godt for verden, sier Strandberg.

Studentambassadørene Inger Mirjam Madland og Ingelin Uthaug.

Ville lære av landets beste

NAVN: Ingelin Uthaug (23)
HJEMSTED: Buvika, Sør-Trøndelag
BESØKER SKOLER I: Sør-Trøndelag
NÅR: Uke 3-4

– Hvorfor begynte du på NHH?

Sitat Key Rosenstock og Inger Mirjam Madland.

– På NHH får jeg kombinere de analytiske ferdighetene fra realfagene jeg hadde på videregående, med mitt samfunnsengasjement. Det er en perfekt kombinasjon for meg! Jeg hadde ingen erfaring med økonomi før jeg kom til Bergen, men dersom jeg skulle gi faget en sjanse, så ville jeg lære fra landets beste. Jeg har ikke angret ett sekund, sier hun. 

– Hva er ditt beste NHH-minne?

– Det var helgen da tidligere NHH-studenter kom tilbake til skolen for å møte gamle kjente. Det var godt å se hvor mye de gledet seg over å være tilbake på kjente stier. Det gjorde meg sikker på at jeg alltid har en trygg havn å komme tilbake til, sier trønderen. 

HVA GJØR TIDLIGERE NHH-STUDENTER I DAG? LES HER.

NAVN: INger Mirjam Madland (24)
HJEMSTED: Ålgård, Rogaland
BESØKER SKOLER I: Møre og Romsdal
NÅR: Uke 4-5

– Hvorfor begynte du på NHH? 

– NHH er det beste stedet i Norge for studier innen økonomi og administrasjon. Jeg lot meg også tiltrekke av de spennende internasjonale mulighetene og engasjementet i studentforeningen, sier hun.

– Hva ønsker du å bruke utdanningen til?

– Jeg ønsker å være en ressurs i arbeidslivet, og jobbe for å ivareta og utnytte de fantastiske naturressursene vi har i Norge, slik at vi har noe å leve av også i fremtiden, sier Madland.

Studentambassadørene Ingrid Karoliussen, Key Rosenstock og Shaez Shwana.

NAVN: Key Rosenstock (23)
HJEMSTED: Bergen, Hordaland
BESØKER SKOLER I: Hordaland
NÅR: Uke 6-8

Opptakskrav

For å være kvalifisert for opptak til bachelorstudiet i økonomi og administrasjon på NHH må du:

  1. Ha generell studiekompetanse
  2. Oppfylle matematikk-kravet (MATRS)

Opptaksgrensen varierer fra år til år. Høsten 2019 var poenggrensen 52,7 poeng i førstegangsvitnemålskvoten og 56,4 poeng i ordinær kvote.

Les mer om opptak og hvordan du søker

– Hvorfor begynte du på NHH? 

– På grunn av alle mulighetene denne utdanningen gir. Den brede kompetansen jeg får her, gjør at jeg kan jobbe i mange sektorer og med spennende temaer, sier hun. 

– Hva er ditt beste NHH-minne?

– Det må være åpningsseremonien under studentidrettsfestivalen Bergen Challenge 2016. Et spektakulært fyrverkerishow markerte starten på et av Bergens største arrangementer dette året - det hele planlagt og gjennomført av nærmere 500 NHH-studenter.

– Hva ønsker du å bruke utdanningen til?

Jeg vil hjelpe bedrifter med å tilpasse seg endringer i samfunnet, spesielt til å bli mer bærekraftige, sier Rosenstock.

NHH gir et hav av muligheter. Det er akkurat derfor utdanningen er så gunstig. Vi som går her, har et luksusproblem.

Ingrid Karoliussen, 23 år

NAVN: SHAHEZ SHWANA (24)
HJEMSTED: MÅLØY I NORDFJORD
BESØKER SKOLER I: TROMS, FINNMARK, Innlandet
NÅR: Uke 4 i Troms og Finnmark, Uke 5 og 6 i Innlandet (Hedmark og Oppland)

– Hvorfor begynte du på NHH?

– Jeg begynte her av rene tilfeldigheter. I ettertid har jeg vært veldig fornøyd med det, sier 24-åringen.

– Hva ønsker du å bruke utdanningen til?

– Jeg ønsker å bruke utdanningen min til å gjøre en forskjell for andre, sier Shwana.

NAVN: Ingrid Karoliussen (23)
HJEMSTED: Narvik
BESØKER SKOLER I: Nordland
NÅR: Uke 4-6

– Hvorfor begynte du på NHH? 

– Jeg valgte NHH fordi jeg interesserer meg for mennesket i økonomien. I tillegg er utdanningen allsidig - den byr på mange jobbmuligheter, sier nordlendingen. 

– Hva er ditt beste NHH-minne?

– Jeg fikk representere Norge med Futsaljentene under Student-EM i Portugal i 2018. Det er et av mine mange høydepunkt på NHH, sier hun. 

NAVN: Josefin Styve (24)
HJEMSTED: Bergen, Hordaland
BESØKER SKOLER I: Sogn og Fjordane
NÅR: Uke 2 og 3

– Hvorfor begynte du på NHH? 

Jeg ville studere økonomi, men jeg visste ikke hvor. Etter å ha deltatt på NHHs Jentedag, fikk jeg et svært godt inntrykk av både studiet og studiemiljøet. Jeg bestemte meg da for å gi det en sjanse, og jeg har ikke angret!

– Hva er ditt beste NHH-minne?

– Bergensbaneløpet i 2018 var definitivt et høydepunkt - en årlig stafett der NHH- og BI-studenter konkurrerer fra Oslo til Bergen. Den kan ikke beskrives - den må oppleves. Vi hadde strålende sol hele veien. Det var en eventyrlig opplevelse, sier bergenseren.

– Hva ønsker du å bruke utdanningen til?

– Jeg vil bruke alt jeg har lært i en jobb som utfordrer og inspirerer - gjerne på et spennende sted utenfor Norge, sier hun.

Hvordan blir du siviløkonom? Les mer om studieprogrammet.

NAVN: Astrid Mile (25)
HJEMSTED: Asker, Akershus
BESØKER SKOLER I: Oslo
NÅR: Uke 2-4 

– Hvorfor begynte du på NHH? 

– Jeg var usikker på hvilket studium som ville være riktig for meg, men økonomi var et godt utgangspunkt, fordi det holder muligheter åpne. Det tok ikke lang tid før jeg fant ut at studiet var kjempespennende, sier hun.

– Hva er ditt beste NHH-minne?

Jeg klarer ikke trekke ut ett konkret eksempel - hele studietiden samlet sett utgjør et godt minne. Alle vennene jeg har fått, alt det spennende jeg har gjort i studentforeningen og alle erfaringer jeg har fått gjennom årene, har gjort tiden min på NHH helt fantastisk!