Skal rekruttere årets studenter

Silje Farstad Moe, Eirik Aarthun, Mah Noor Munir, Nathaniel Joshua Karunairasah og Kristian Stenmark.
STUDENTAMBASSADØRER: Fem studenter skal i vinter reise rundt til videregående skoler i Norge for å fortelle om studielivet ved NHH. F.v.: Silje Farstad Moe, Eirik Aarthun, Mah Noor Munir, Nathaniel Joshua Karunairasah og Kristian Stenmark. Foto: Helge Skodvin
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

23. november 2021 13:58

Skal rekruttere årets studenter

– Jeg ønsker å formidle at på NHH er det plass til alle typer mennesker. Folk har interesse for alt fra a til å, sier studentambassadør Nathaniel Joshua Karunairasah.

Spørsmål til studentene? Gå direkte til chatten

– Det jeg gleder meg mest til som studentambassadør er å møte elevene. Jeg husker selv hvordan det var da NHH besøkte min skole, og det å kunne snakke med studentambassadørene gjorde meg sikrere på valget mitt. Forhåpentligvis kan jeg bidra til at andre får den samme opplevelsen, sier førsteårsstudent Mah Noor Munir (21) fra Oslo.

Munir er blant fem studentambassadører som i vinter skal besøke videregående skoler rundt om i landet. I tillegg skal tre internasjonale studenter delta på digitale skolemesser. 

LES OM DE INTERNASJONALE AMBASSADØRENE I EGEN NYHETSSAK

Bachelorstudent Kristian Stenmark (24) fra Trondheim gleder seg til å treffe nye mennesker etter en lang periode med pandemi.  

– Først og fremst gleder jeg meg til å reise rundt i landet og møte mange nye mennesker! Etter en tid hvor vi alle har sittet alt for mye inne, gleder jeg meg til å møte større forsamlinger. Videre ser jeg fram til å fortelle om økonomiutdanningen, NHH og forhåpentligvis hjelpe flere i valget om videre studieretning, sier Stenmark. 

 Mah Noor Munir og Kristian Stenmark.
Mah Noor Munir (21) fra Oslo og Kristian Stenmark (24) fra Trondheim. Foto: Helge Skodvin

– Jeg valgte NHH fordi jeg alltid har hatt en interesse for å jobbe internasjonalt. NHHs internasjonale nettverk, utvekslingsmuligheter og tette bånd med næringslivet i Norge åpner flere dører i utlandet.

Mah Noor Munir (21)

Les også:

To NHH-studenter ser på mobiltelefon. Foto Helge Skodvin

NHH-studenter sikret relevant jobb etter studier

Mer enn 9 av 10 NHH-kandidater har relevant jobb et halvt år etter at de er ferdig med mastergraden. De fleste får jobbtilbud før studieslutt, viser undersøkelse.

– Plass til alle

I november tok NHH i bruk et nytt chat- og bloggverktøy for å nå ut til flere søkere digitalt. Der svarer studentambassadørene på spørsmål fra potensielle norske og internasjonale søkere, samt at de skriver blogginnlegg om studiehverdagen sin. 

Studentene har mye som de ønsker å formidle til nysgjerrige vgs-elever. Nathaniel Joshua Karunairasah (22) fra Bergen ønsker å få fram at NHH er for alle.

– Jeg ønsker å formidle at her på NHH er det plass til alle typer mennesker. Folk har interesse for alt fra a til å og har mange forskjellige bakgrunner. Med bakgrunn mener jeg ikke bare geografisk, men også i forhold til etnisitet og hva de har gjort på før studiet. Det er mye å lære av de forskjellige menneskene som går her, sier Karunairasah.

For Eirik Aarthun (23) fra Bærum er det hele NHH-pakken han ønsker å få fram: 

– Jeg ønsker å formidle hvor mye NHH kan gi deg. Alt av akademiske ferdigheter, men også minnene du vil bære med deg for resten av livet. Jeg ønsker at flere der ute skal få oppleve det samme som jeg har gjort. 

LES MER OM STUDIER PÅ NHH

Eirik Aarthun og Nathaniel Joshua Karunairasah.
Eirik Aarthun (23) fra Bærum og Nathaniel Joshua Karunairasah (22) fra Bergen. Begge er masterstudenter. Foto: Helge Skodvin

 

LES OGSÅ: 

Nærbilde av høyblokken til NHH. Foto Hallvard Lyssand

NHH blant verdens 100 beste

Masterutdanningen ved NHH er best i landet, viser ny rangering.

Ønsker å jobbe internasjonalt

Studentambassadørene kommer fra ulike steder i landet og består av både bachelor- og masterstudenter. De valgte NHH av ulike grunner, men for Munir var det de internasjonale mulighetene som appellerte mest.   

– Jeg valgte NHH fordi jeg alltid har hatt en interesse for å jobbe internasjonalt. NHHs internasjonale nettverk, utvekslingsmuligheter og tette bånd med næringslivet i Norge åpner flere dører i utlandet. Samtidig blir du også sikret en trygg karriere i Norge, sier Munir. 

Bachelorstudent Silje Farstad Moe (21) var på sin side mer usikker på hva hun ville gjøre etter videregående. Det var læreren hennes på videregående som anbefalte NHH. 

– Det er brutalt og skummelt å skulle velge yrkesretning etter videregående, og som mange andre, var jeg veldig usikker. Jeg hadde en veldig engasjert og dyktig lærer, og det var han som vekket min interesse for økonomi. Siden en utdannelse fra NHH på mange måter åpner flere dører enn den lukker, tenkte jeg at dette kunne være veien for meg; noe jeg så langt er veldig fornøyd med, sier sunnmøringen fra Valderøya. 

Silje Farstad Moe og Nathaniel Joshua Karunairasah.
Sunnmøringen Silje Farstad Moe (21) og Nathaniel Joshua Karunairasah. Foto: Helge Skodvin

– Jeg synes det er spennende å lære om hvordan økonomi påvirker alt fra store spørsmål som klimapolitikk, til litt mindre spørsmål, som prisen på matvarene jeg kjøper i butikken.

Kristian Stenmark (24)

Les også:

Maria Fjogstad

Drevet av sterkt samfunnsengasjement

Maria Fjogstad (24) sitt store engasjement i studentgruppen Green Team har blitt lagt merke til. I tillegg til økonomistudier, går hun på rettsvitenskap og driver språkkafé for flyktninger.

Sikret relevant jobb

Den siste arbeidsmarkedsundersøkelsen viser at 86 prosent av NHH-ere fikk jobbtilbud før de var ferdig med studiene – og at de får seg jobb i de fleste bransjer. Studentambassadørene forteller om ulike karriereplaner: 

– Jeg synes det er spennende å lære om hvordan økonomi påvirker alt fra store spørsmål som klimapolitikk, til litt mindre spørsmål, som prisen på matvarene jeg kjøper i butikken. I tillegg liker jeg godt hvordan vi lærer å behandle store mengder informasjon, for så å bryte de ned til å gi konkret mening. Jeg kan godt tenke meg å jobbe med noe analyserelatert i framtiden, for eksempel som konsulent, sier Stenmark. 

Karunairasah sier han ønsker å jobbe med noe kreativt, og gjerne innenfor økonomi og psykologi. 

– Det mest spennende for meg innen økonomi er hvordan du kan påvirke konsumenten til å ta valg. Jeg synes at sammenhengen mellom menneskelig psykologi og økonomi er interessant. Etter endt studie ønsker jeg å jobbe med noe kreativt, gjerne innenfor store merker. Drømmen er å bli programleder for Senkveld.

Førsteårsstudenten Munir holder karrieremulighetene åpne:

– Jeg er fremdeles på mitt første år, og er ikke helt sikker på hva jeg vil jobbe med. Dette er også delvis grunnen til at jeg valgte NHH, fordi dette er en utdanning med mange muligheter, sier Munir. 

HVA GJØR TIDLIGERE NHH-STUDENTER I DAG?

Mah Noor Munir sammen med den internasjonale studentambassadøren Maria Welle Fjellbirkeland.
Mah Noor Munir sammen med den internasjonale studentambassadøren Maria Welle Fjellbirkeland (21). Foto: Helge Skodvin

Les også:

Tar dobbelgrad for å få mest mulig ut av studiet

De siste fem årene har nærmere 80 NHH-studenter tatt høyskolens internasjonale dobbelgradsprogram. De får to mastergrader, men bruker ikke lenger tid enn andre studenter.

Mitt beste studentminne er at vi klarte å samle inn over én million kroner til UNICEF, noe jeg er både stolt og takknemlig for å ha vært en del av.

Silje Farstad Moe (21)

arrangerte konsert med unge ferrari 

Studenter ved handelshøyskolen blir automatisk medlem av NHHS, som er blant Norges mest aktive studentforeninger med over 130 grupper. Studentambassadørene forteller at de har mange gode minner herfra. 

– Det beste var nok å arrangere 71-årsjubileum for studentmannskoret Svæveru' i år. Det å kunne møte gamle medlemmer fra langt tilbake og høre på deres røverhistorier fra «kjellern» var veldig spesielt, sier Aarthun. 

Moe trekker fram aksjonsuken til NHH Aid som hennes beste studentminne. NHH Aid er NHHs studentdrevne humanitære organisasjon. 

– Aksjonsuken, som til vanlig er et stort og sosialt arrangement, måtte i år være heldigitalt, og vi fikk bryne oss på mange utfordringer på grunn av de strenge koronarestriksjonene som var innført på det tidspunktet. Likevel klarte vi å samle inn over én million kroner til UNICEF, noe jeg er både stolt og takknemlig for å ha vært en del av. 

For Karunairasah er det en konsert med Unge Ferrari som skiller seg ut: 

– Mitt beste studentminne var da jeg arrangerte Unge Ferrari-konsert sammen med resten av gjengen i NHHS Backline. Det er en artist jeg har som personlig favoritt, så det var stort for meg å få lov til å arrangere konsert med han. 

LES MER OM STUDENTMILJØET PÅ NHH

Les også:

Bilder av NHH-studenter og barn i Malawi.

SAMLET INN EN MILLION PÅ EN UKE

– Engasjementet fra skolens studenter har vært intet annet enn fantastisk, sier leder av NHH Aid om årets aksjonsuke til inntekt for UNICEF Norges utdanningsprosjekter i Malawi.