Entreprenørskapsutdanning i verdens beste innovasjonsmiljø

Tobias Pran Schmidt. Foto: Line Møllerhaug

3. mars 2016 16:51

(oppdatert: 3. mars 2016 16:53)

Entreprenørskapsutdanning i verdens beste innovasjonsmiljø

- Jeg tok Gründerskolen fordi jeg ønsket en sommer utenom det vanlige. Jeg har alltid vært interessert i entreprenørskap og innovasjon, og spesielt interessant er det nå som Norge går en krevende omstilling i møte.

Navn: Tobias Pran Schmidt
Program: Gründerskolen

Vi trenger flere gründere, ikke bare for å skape nye arbeidsplasser og nye selskaper, men også for å sikre videre utvikling og vekst i etablerte selskaper.

"Man får sjelden suksess før man har feilet noen ganger, og i San Francisco er det å feile ansett som et kvalitetsstempel."

Tobias Pran Schmidt, gründerskolestudent

Min til nå beste sommer

Gründerskolen i San Francisco og Berkeley var min til nå beste sommer. Jeg fikk en perfekt miks av faglige og sosiale opplevelser, hvor jeg lærte mye - også om meg selv og egne evner. Kombinasjonen av undervisning med spennende gruppeoppgaver, engasjerende og dyktige forelesere og et internship i en gründerbedrift gir en helt unik erfaring og en innsikt man ikke får noe annet sted. En sommer i amerikansk næringsliv ga meg også en fin mulighet til å praktisere engelsk både skriftlig og muntlig.

I hjertet at Silicon Valley

San Francisco var for meg et absolutt førstevalg. Jeg jobbet midt i hjertet av Silicon Valley, i selveste entreprenørskapshovedstad nummer én. Å besøke hovedkontorene til selskaper som Apple, Google, Cisco, Oracle, DropBox, Tesla Motors var en enorm inspirasjon.

I San Francisco og Silicon Valley er det en helt unik mentalitet, der det å gripe sjansen og tørre å forsøke står sentralt. Man får sjelden suksess før man har feilet noen ganger, og i San Francisco er det å feile ansett som et kvalitetsstempel. Dette er noe også vi i Norge kan og bør lære av.

Overraskende mye ansvar

Jeg jobbet i oppstartsbedriften Synata, som utvikler intelligente skyløsninger for bedrifter. Som praktikant hadde jeg mange ulike oppgaver og fikk overraskende mye ansvar. Jeg fikk blant annet ansvaret for en omfattende markedsundersøkelse hvor jeg reiste rundt i hele Bay Area for å intervjue potensielle kunder i forbindelse med utviklingen av et nytt produkt. Videre jobbet jeg med prospekter og presentasjoner for potensielle investorer.

Den situasjonen som gjorde mest inntrykk på meg var da jeg fikk lov til å være med på et møte med noen potensielle nye investorer. Jeg trodde selv jeg bare skulle sitte og høre på, men så ved et spørsmål fra en av investorene vedrørende markedsstrategi, snur CEO’en seg mot meg og sier ”Tobias, do you wanna answer this one?”. Skummelt der og da, men veldig lærerikt og motiverende etterpå.

God vennegjeng

Vi var rundt 40 gründerskoledeltakere i San Francisco, og vi ble raskt en god vennegjeng som dro på utflukter og arrangementer i helgene. Alt fra hyttetur til Lake Tahoe, fjelltur i Yosemite nasjonalpark, vinsmaking i Napa Valley og omvisning på Alcatraz, til roadtrip nedover Californiakysten og hyggelige sykkelturer over Golden Gate Bridge.

Les mer om Gründerskolen

Tilbake til Internasjonale muligheter