- En sommmer med POLITIKK, KULTUR OG OPPLEVELSER

Jacob Mørch, sommerskole. Foto: Line Møllerhaug

11. mars 2016 14:47

(oppdatert: 11. mars 2016 14:48)

- En sommmer med POLITIKK, KULTUR OG OPPLEVELSER

Jeg søkte på sommerskole ved Fudan University i Shanghai fordi jeg ønsket en semifornuftig ferie med spennende faglig påfyll.

Navn: Jacob Mørch
Program: Sommerskole ved Fudan University, Shanghai

Jeg valgte Shanghai fordi den er en av verdens mest spennende byer. Kina er en voksende økonomisk stormakt og blant de viktigste markedene i verden. En forståelse av hvordan dette landet fungerer er gull verdt både i studiesammenheng og med tanke på framtidig jobb.

dyktige forelesere

Jeg er kjempefornøyd med oppholdet, både faglig og sosialt. Jeg tok kurset “Chinese Politics and Society”, et to-ukers intensivkurs med forelesninger, ekskursjoner og eksamen i form av en avsluttende prosjektrapport. Kurset hadde engasjerende temaer og dyktige forelesere, og var akkurat passe faglig krevende. Jeg lærte masse, men hadde også god tid og anledning til å oppleve Shanghai og omegn.

Medstudentene på sommerskolen var en fantastisk jovial gjeng, og ikke minst var karaoke sjokkerende morsomt!

Fascinerende by

Shanghai er en fascinerende by. Den er en herlig blanding av imponerende futurisme og tradisjonsrik historie som bare må oppleves. I teorien er det umulig å plassere 25 millioner mennesker i samme by uten at det blir komplett kaos, men i Shanghai fungerer det. Jeg har også lært at Kinas økonomiske vekst er et resultat av Deng Xiaopings pragmatiske syn på sorte og hvite katter.

Når det kommer til utprøving av kinesisk mat og nye spennende retter så prøvde vi først en “spis først, spør hva det er etterpå”-strategi, men etter noen overraskelser gikk vi over til “Bare spis maten din, du!”.

Noe av det jeg husker aller best fra oppholdet er da vi uvitende vandret inn i en park og befant oss midt i ”marriage market”, en offline Tinder-variant, arrangert av desperate kinesiske mødre som vil bli bestemødre. Det var matchrate av en annen verden!

Gi gass!

Mitt beste tips til andre som vurderer sommerskole: Hvis du har et fnugg av interesse for internasjonal politikk, gi gass! Shanghai er en herlig blanding av imponerende futurisme og tradisjonsrik historie som bare må oppleves.

Personlig har jeg nok blitt et bedre menneske etter å ha vært på sommerskole. Neida. Joda. Jeg har i alle fall fått utvidet min kulturelle forståelse!

Les mer om sommerskole i Shanghai

Tilbake til Internasjonale muligheter