Starten på noe stort

kollasj NHH
NHH er søkernes førstevalg når de skal studere økonomi og administrasjon. Derfor har NHH de høyeste inntaksgrensene for økonomiutdanning i Norge.
NHH Av Sigrid Folkestad

22. mars 2019 13:50

Starten på noe stort

Nær 99 prosent av studentene får relevant jobb når de er ferdig utdannet. Kanskje ikke så rart at NHH ligger i søkertoppen i Norge?

Opptaksgrenser

Kravene for å komme inn på NHH er stabilt høye, viste tall fra Samordna opptak i 2018. Poenggrensen var i fjor 52,7 for førstegangsvitnemål og 56,5 for ordinær kvote. Her kan du lese mer.

 

Om studiene ved nhh

Ved NHH kan du ta utdanning på alle nivå, fra bachelor og master til doktorgrad (PhD) og etter- og videreutdanning. Les mer om studiene her.

Utdannelsen ved NHH gir mange og varierte jobbmuligheter. Den er svært etterspurt både i næringslivet og i det offentlige. Stadig flere starter sine egne bedrifter, og NHH gir kommende gründere et solid grunnlag.

Derfor sier NHH at utdannelsen er «STARTEN PÅ NOE STORT».

– Vi vil alltid trenge økonomer som kan lede og skape verdi. Mennesker som kan utvikle et bærekraftig næringsliv blir avgjørende i fremtidens arbeidsliv, sier Therese E. Sverdrup, prorektor ved NHH og forsker ved Institutt for strategi og ledelse.

NHH Eksteriør
Hele 98,8 prosent av NHH-studentene får relevant jobb når de er ferdig utdannet. Dessuten er startlønnen svært god.

 

Tok finans på NHH - satte to investeringsrekorder

Sigrun Syverud startet klesdelingskonseptet Fjong etter NHH. I år satte bedriften norgesrekord både i folkefinansiering og andel kvinnelige investorer.

Sosialt, lærerikt og spennende

Sara Aragon Håkensen valgte bort psykologistudiet for å bli siviløkonom på NHH.

Alle NHH-ere får relevant jobb etter studiet

98,8 prosent av tidligere NHH-studenter er i relevant arbeid. Majoriteten får jobben før de er ferdig utdannet, viser ny kandidatundersøkelse.
Illustrasjonsfoto av studenter. Foto: Ganeshfoto.
NHH-ere er like ettertraktet i 2019 som de var i 1936, da NHH åpnet dørene første gang. De jobber med økonomi, strategi og ledelse i absolutt alle bransjer - også innenfor innovasjon og teknologi. Foto: Ganeshfoto

 

Verner selskaper mot dataangrep

Andreas Orset kombinerte økonomiske og teknologiske fag på NHH for å tilpasse seg fremtidens arbeidsliv. Det sikret ham fast jobb halvannet år før studieslutt.

NHH-studentene koblet med mentorer

– Mentorordningen er et godt og riktig initiativ fra NHH for å knytte studenter til alumni i næringslivet, sier Inga Øystese Hovde.

 

Fløyen
NHH-studentene, cirka 3 200, kommer fra hele landet til Bergen. Byen har totalt 30 000 studenter.

Sendt til California for å presentere gründeridé

Nathan J. Etefa utviklet en mobilapplikasjon da han var på utveksling. Han mener den kan bidra til å løse Portugals problemer med svart økonomi og forsøpling.

– En fantastisk møteplass

– Women’ s Finance Day er en fantastisk møteplass. Her har vi ivrige studenter med et perspektiv langt utover seg selv, og noen av de beste selskapene i bransjen.

Slik søker du opptak til bachelorutdanningen ved NHH