Starten på noe stort

kollasj NHH
NHH er søkernes førstevalg når de skal studere økonomi og administrasjon. Derfor har NHH de høyeste inntaksgrensene for økonomiutdanning i Norge.
NHH Av Sigrid Folkestad

19. januar 2018 13:50

Starten på noe stort

Nesten 75 prosent av studentene får jobb før de er ferdig utdannet. Kanskje ikke så rart at NHH ligger i søkertoppen i Norge?

Opptaksgrenser

Kravene for å komme inn på NHH er stabilt høye, viste tall fra Samordna opptak i 2017. Poenggrensen var i fjor 52,8 for førstegangsvitnemål og 56,2 for ordinær kvote. Her kan du lese mer.

Om studiene ved nhh

Ved NHH kan du ta utdanning på alle nivå, fra bachelor og master til doktorgrad (PhD) og etter- og videreutdanning. Les mer om studiene her.

Utdannelsen ved NHH gir enorme jobbmuligheter. Den er svært etterspurt både i næringslivet og i det offentlige. Stadig flere starter sine egne bedrifter, og NHH gir kommende gründere et solid grunnlag.

Derfor sier NHH at utdannelsen er «STARTEN PÅ NOE STORT».

– Vi vil alltid trenge økonomer som kan lede og skape verdi. Mennesker som kan utvikle et bærekraftig næringsliv blir avgjørende i fremtidens arbeidsliv, sier Therese E. Sverdrup, prorektor ved NHH og forsker ved Institutt for strategi og ledelse.

NHH Eksteriør
Hele 75 prosent av NHH-studentene får jobb før de er ferdig, og jobbene er relevante for dem. Dessuten er startlønnen svært god.

 

Sosialt, lærerikt og spennende

Sara Aragon Håkensen valgte bort psykologistudiet for å bli siviløkonom på NHH.

Fra fotball til revisjon

Alexander Jensen la fotballdrømmen på is til fordel for økonomistudier ved NHH. Nå jobber han som revisor i Ernst & Young.

 

Satset på gründerdrømmen i London

Bettina Therese Rognås Ellefsen forlot en trygg jobb i Oslo for å arbeide med digital markedsføring i oppstartbedriften IgniteDigital.io i London.
NHH Interiør
NHH-ere er like ettertraktet i 2018 som de var i 1936, da NHH åpnet dørene første gang. De jobber med økonomi, strategi og ledelse i absolutt alle bransjer - også innenfor innovasjon og teknologi.

 

Kombinerer teknologi og økonomi

Etter sitt første møte med IT-selskapet BEKK, visste Hilde Marie Flesland at det var der hun ville jobbe. Med en master i finans fra NHH, kapret hun drømmejobben som konsulent i selskapet.

Selger klær med suksess i Indonesia

To tidligere NHH-studenter gjør stor suksess i Indonesias nest største netthandelsselskap, Zalora. Veksten har vært eventyrlig,og de neste par årene skal de hyre inn mer enn 1000 personer til for å selge klær i verdens fjerde største land.

 

Fløyen
NHH-studentene, cirka 3 200, kommer fra hele landet til Bergen. Byen har totalt 30 000 studenter.

Satser på delingsøkonomi

Ung NHH-gründer omsetter for millioner.

På NHH får jeg realisere egne ideer

Margit Abel Grape (24) mener hun får unik ledererfaring ved NHH, som sjef for NHH-Symposiet. – Det er en fulltidsjobb, sier hun.