Sosialt, lærerikt og spennende

Foto: Silje Katrine Robinson

17. februar 2017 16:49

(oppdatert: 17. februar 2017 17:08)

Sosialt, lærerikt og spennende

Sara Aragon Håkensen valgte bort psykologistudiet for å bli siviløkonom på NHH.

Sara Aragon Håkensen (22) startet å studere organisasjonspsykologi etter videregående. Etter to år endret hun studieretning og valget falt på NHH.

– Jeg valgte å studere ved NHH fordi utdanningen åpner mange muligheter i arbeidslivet. Jeg har alltid hatt interesse for økonomiske fag, og ønsket å bygge videre på det. På NHH får jeg et sosialt nettverk, samtidig som jeg blir utfordret faglig.

STOR VALGFRIHET

Som student ved NHH får en valgfrihet gjennom hele studieløpet. I bachelorstudiet får du grunnleggende innføring i økonomiske og administrative emner, og allerede første semester kan du ta valgfrie fag.

På masternivå kan du velge mellom åtte forskjellige spesialiseringer, og gå i dybden på det fagfeltet du er spesielt interessert i.

– Valgfriheten gjør at vi i stor grad kan skreddersy graden etter egne interesser og faglige ambisjoner. Studiet gir en god helhetlig forståelse for økonomifaget, noe jeg tror vil gi verdi uansett karrierevalg, sier Håkensen.

VENNER FOR LIVET

På NHH legges det til rette for at studentene skal bli kjent gjennom både faglige og sosiale aktiviteter. Studentforeningen har tilbud som passer de aller fleste.

– En god balanse mellom studier og fritid er viktig for å få en variert og spennende studiehverdag. Selv har jeg vært aktiv i Næringslivsutvalget, Uken og rolaget.

"Studietiden er en viktig periode i livet, og jeg vil gjøre det beste ut av den. Livet på NHH er mer enn bare lesing og eksamen. Mitt engasjement i studentforeningen har gitt meg gode opplevelser og venner for livet."

Sara Aragon Håkensen

OPPDAG VERDEN MENS DU STUDERER

NHH samarbeider med gode universiteter og handelshøyskoler i 50 land. Som student kan du dra på utveksling både på bachelor– og masternivå.

– På utveksling utvikler du språkferdighetene dine, i tillegg til å få venner over hele verden. Utvekslingsopphold gjør også at du skiller seg ut i søknadsbunken når du skal søke jobb, sier 22-åringen, som selv ønsker å dra på utveksling til et spansktalende land.

HØYT FAGLIG NIVÅ

Håkensen har ikke angret på valget om å studere ved NHH, til tross for at enkelte fag kan være krevende.

– Det er et høyt faglig nivå og arbeidstempo ved skolen. Vi har i stor grad ansvar for egen læring og det er viktig å legge inn tid og innsats for å oppnå gode resultater. Det er imidlertid et stort fokus på samarbeid - vi hjelper, jobber med og lærer av hverandre, sier Håkensen.

Hun oppfordrer studenter som ønsker en lettere overgang fra videregående til å delta på forkurset og gruppetimene som tilbys.

– NHH har blant annet forkurs i matematikk som kan være nyttig for å friske opp mattekunnskapene. Det er også sosialt. Jeg traff mange andre studenter der, som jeg fortsatt er god venn med, sier Håkensen.

Sigrid Grøm Bakken

Et engasjert studiemiljø

Les mer om studier ved NHH