Fra fotball til revisjon

15. desember 2016 11:50

(oppdatert: 15. desember 2016 12:36)

Fra fotball til revisjon

Alexander Jensen la fotballdrømmen på is til fordel for økonomistudier ved NHH. Nå jobber han som revisor i Ernst & Young.

Etter videregående satset Alexander Jensen på å bli fotballspiller på heltid. Etter to år på banen la han fotballskoene på hylla til fordel for studier på NHH.

Alexander Jensen la fotballdrømmen på is og ble revisor ved NHH.
Alexander Jensen la fotballdrømmen på is og ble revisor

- Jeg begynte å bli rastløs og følte at min utvikling på banen hadde stagnert. Jeg ville flytte på meg. Da jeg bestemte meg for å studere økonomi var NHH et naturlig valg.

Ettertraktet kompetanse

Etter tre år i Bergen var Jensen usikker på hvilken masterretning han ville gå. Valget falt på MRR, på grunn av kvalitetsstempelet studiet har og fordi kompetansen som statsutorisert revisor er svært ettertraktet. Det er et valg han ikke har angret på siden.

- Som MRR-student blir man del av et godt og sosialt læringsmiljø. Man får en unik regnskapsforståelse og utdanningen gjør deg svært attraktiv i arbeidsmarked, sier Jensen.

- MRR passer også for de som liker å tenke kritisk. Innen revisjon er det ikke alltid en riktig løsning med to streker under svaret.

Alexander Jensen

Variert og praktisk studie

MRR bygger på fire fagområder: revisjon, regnskap, bedriftsøkonomi og juridiske fag. I tillegg gir studieretningen muligheter for utveksling i utlandet.

- MRR gir en solid innsikt i hvordan regnskap skal rapporteres og behandles. Jeg forstår hensikten bak regnskapsprosessene og vet hvordan jeg skal gå frem. Jeg kjenner igjen problemstillinger og vet hvilke røde flagg jeg skal se etter. Det er nyttig i jobben jeg har i dag, sier den tidligere NHH-studenten.

Jenser legger imidlertid ikke skjul på at studiet er krevende. Han mener masterprofilen passer for studenter som liker å tenke kritisk, i tillegg til å jobbe med tall og juridiske problemstillinger . 

- Man må være villig og motivert til å jobbe mye med skole. Det kan derfor være en fordel å like og jobbe med tall, i tillegg til å være interessert i å løse juridiske problemstillinger. Studiene har gitt meg oversikt over lover og regler, og dette er noe jeg bruker på daglig basis i jobben min som revisor.

- MRR passer også for de som liker å tenke kritisk. Innen revisjon er det ikke alltid en riktig løsning med to streker under svaret. En må selv gjøre viktige vurderinger for å kunne komme frem til den beste løsningen for bedriften, sier Jensen.

Kapret jobb i EY

En karriere som revisor, konsulent, controller eller finansanalytiker er bare noen dørene som åpner seg etter å ha tatt master i regnskap og revisjon. I august startet Jensen å jobbe som revisor for Norges største revisjonsselskap, Ernst & Young (EY).

- Jeg ønsket meg en jobb som tillot meg å bli kjent med flere bransjer og som ga meg muligheten til å jobbe tett med mennesker. Det får jeg som revisor i EY.

I jobben som revisor innhenter og bearbeider han informasjon tilknyttet selskapenes økonomi, i tillegg til å gå gjennom regnskapsprosessene deres.

- Jeg jobber som regel i team og er ofte i møter hos kunder hvor jeg treffer og diskuterer selskapets økonomi med både økonomisjefen og andre medarbeidere. Hver dag lærer jeg noe nytt og blir utfordret til å tre ut av komfortsonen min.

Les mer om Masterstudiet i regnskap og revisjon

Flere studenthistorier fra NHH

Sigrid Grøm Bakken