Fikk drømmejobb i Telenor

24. januar 2017 08:17

(oppdatert: 24. januar 2017 14:33)

- I Norge blir bruken av telefon og internett tatt som en selvfølge, men i andre deler av verden, og spesielt i noen av våre markeder i Asia, er virkeligheten en helt annen.

Emma Hartland Gramstad

Fikk drømmejobb i Telenor

Med både CEMS– og mastergrad fra NHH, har Emma Hartland Gramstad fått god fart på karrieren.

Bilde av Emma H. Gramstad
Emma H. Gramstad har både CEMS- og mastergrad fra NHH.

I høst startet Emma Hartland Gramstad (25) i jobben som management trainee i kommunikasjonsavdelingen til telegiganten Telenor.

Med over 36 000 ansatte og prosjekter i 13 land rundt om i verden, har 25-åringen fått flere utfordringer å bryne seg på. Gramstad beskriver jobben som svært variert og spennende.

- Arbeidsdagene mine er svært forskjellige. Jeg skriver artikler til intranettet, driver strategisk planlegging for Telenors ansikt utad, bistår toppledere i forbindelse med presseintervjuer, og driver kampanjer for å øke engasjementet internt i Telenor.

Jobber på prosjekter i Asia

Som nyansatt skal Gramstad «skygge» kommunikasjonsdirektøren i Telenor i ett år, for å få et innblikk i arbeid med både intern og ekstern kommunikasjon.

- Kommunikasjon og strategi har alltid fascinert meg. Jeg føler meg derfor svært heldig som får mulighet til å jobbe med akkurat disse kombinasjonene. Det er litt klisje å si, men jeg tror jeg har funnet drømmejobben, sier den tidligere NHH-studenten.

Som trainee jobber Gramstad tett med alle avdelinger i telekonsernet. Blant annet får hun være med på å utvikle og følge opp prosjekter i utlandet.

- I Norge blir bruken av telefon og internett tatt som en selvfølge, men i andre deler av verden, og spesielt i noen av våre markeder i Asia, er virkeligheten en helt annen.

Da Telenor gikk inn i Myanmar for få år siden hadde kun 10 prosent av befolkningen telefon, og prisene på SIM-kort var 100 dollar eller mer, forteller Gramstad.

- Telekommunikasjon var langt i fra tilgjengelig for alle, men i dag har Telenor over 16 millioner abonnenter i landet. Det er utrolig inspirerende å være med på å gjøre kommunikasjon tilgjengelig for andre.

Foto: Emma Gramstad/Telenor
Foto: Emma Gramstad/Telenor
Foto: Emma Gramstad/Telenor

- NHH er et kvalitetsstempel

25-åringen har alltid hatt en dragning mot utlandet. Interessen for å møte mennesker fra andre land og kulturer, ga henne en jobb på ambassaden i Ottawa, Canada i 2013.

Hennes interesse for å lære mer om andre land og kulturer, var også avgjørende for at hun valgte å ta en CEMS-grad ved ESADE Business School i Barcelona.

- CEMS har gitt meg en internasjonal mastergrad på toppnivå, men viktigst av alt en opplevelse utenom det vanlige og et unikt samhold med studenter fra hele verden.

Gramstad anbefaler andre å benytte seg av mulighetene som finnes til enten å jobbe eller studere i utlandet.

- En grad fra NHH er et kvalitetsstempel i seg selv, men erfaring fra utlandet gjør at man skiller seg ut i søknadsbunken. For min nåværende jobb spilte det en stor rolle at jeg hadde både CEMS- og mastergrad fra NHH. Jeg anbefaler andre å gjøre det samme.

Les flere studenthistorier

Studiemuligheter ved NHH

Tekst: Sigrid Grøm Bakken