NHH får prorektor for nyskaping

NHH-Rektoratet
Dette blir NHHs nye rektorteam fra 1. august. Fra venstre: Professor Helge Thorbjørnsen, professor Linda Nøstbakken, professor og påtroppende rektor Øystein Thøgersen, førsteamanuensis Therese E. Sverdrup og førsteamanuensis Gunnar Christensen.
NHH

8. juni 2017 10:59

(oppdatert: 8. juni 2017 13:02)

NHH får prorektor for nyskaping

Therese E. Sverdrup blir prorektor for nyskaping og utviklingsarbeid i Øystein Thøgersens nye rektorteam. Linda Nøstbakken blir ny prorektor for utdanning.

I tillegg fortsetter Helge Thorbjørnsen og Gunnar Christensen i det nye rektoratet som starter opp 1. august. Innstillingene ble vedtatt i styremøtet i dag.

– Jeg er svært fornøyd med å presentere et entusiastisk og slagkraftig team. Vi deler de samme høye ambisjonene for NHHs utvikling fremover, og jeg er optimistisk med tanke på hva vi kan oppnå, sier Thøgersen.

– Brenner for nyskaping

Det nyeste grepet Thøgersen gjør er å opprette en egen prorektorstilling for nyskaping og utviklingsarbeid.

– Vi er i en tid hvor konkurransen blir stadig tøffere. Dermed blir vår evne til å drive innovativt utviklingsarbeid ekstremt viktig. Et svar på dette er å opprette en egen prorektorstilling med et særlig ansvar for nyskaping, sier Thøgersen.

Therese E. Sverdrup (42) er utdannet ved NTNU med hovedfag i organisasjonspsykologi. Hun tok doktorgraden ved NHH i 2012, og jobber i dag som førsteamanuensis på Institutt for strategi og ledelse ved NHH. Hun har også erfaring fra Høyskolen i Hedmark og Universitetet i Bergen. På NHH har hun hatt en sentral rolle i forskningsprogrammet FOCUS som baserer seg på omfattende samarbeid med næringslivet.

– Jeg brenner for at NHH skal tenke nytt i det pedagogiske arbeidet. Vi skal også være i front med å utvikle fagene som blir viktige i fremtidens økonomiutdanning. Målet er ikke bare at vi skal være Norges beste handelshøyskole, vi skal også hevde oss internasjonalt. I jobben vil jeg ha tett dialog med studenter og næringsliv for å forme fremtidens NHH, sier Sverdrup.  

– Skal være studenters førstevalg

Linda Nøstbakken (39) blir prorektor for utdanning og rektors stedfortreder. Hun er i dag professor ved Institutt for samfunnsøkonomi på NHH der hun forsker på miljø- og ressursøkonomi. Hun er også programdirektør for NHH Executives internasjonale masterprogram Sustainable Innovation in Global Seafood. Nøstbakken har tidligere jobbet både ved SNF og Alberta School of Business i Canada.

– Jeg har både studert og tatt doktorgraden min ved NHH, og det er et stort privilegium å få være med å lede en institusjon som jeg har et stort engasjement for. NHH har noen av landets aller dyktigste studenter, og det er et godt utgangspunkt når vi skal videreutvikle et allerede solid utdanningstilbud. Målet er at vi fortsatt skal være et førstevalg for norske studenter, samtidig som vi også må klare å gjøre oss attraktive for utenlandske studenter, sier Nøstbakken.

Sikrer kontinuitet

I tillegg fortsetter to fra det nåværende rektoratet. Professor Helge Thorbjørnsen (41) blir prorektor for forskning frem til nyttår og førsteamanuensis Gunnar Christensen (66) blir prorektor for fagressurser. De er begge tilknyttet Institutt for strategi og ledelse, og har hatt tilsvarende roller i det sittende rektoratet som ble valgt i 2013.

Thorbjørnsen har doktorgrad fra NHH i 2003, og har vært professor ved NHH siden 2008. Christensen har doktorgrad fra University of California i 1987. I perioden 2005-2013 var han prorektor med særlig ansvar for internasjonalisering.

– Med Thorbjørnsen og Christensen på laget får vi kontinuitet, og det gjør det mulig å komme ut av startblokkene umiddelbart, sier Thøgersen.

Prorektor for utdanning vil være en fulltidsstilling, mens de andre prorektorstillingene vil være 60 prosents stillinger.

Les også:

Thøgersen blir ny NHH-rektor

Seks vil bli NHH-rektor

NHH går for ansatt rektor

Eks-statsråd blir NHH-styremedlem

Nyheter fra NHH