NHH går for ansatt rektor

NHH

9. juni 2016 15:05

(oppdatert: 10. juni 2016 12:33)

NHH går for ansatt rektor

NHH endrer ledelsesmodell fra valgt til ansatt rektor og ekstern styreleder. Dette ble vedtatt i styremøtet torsdag.

Her stemmer flertallet i NHH-styret for å gå inn for ansatt rektor og ekstern styreleder.

Det var et klart flertall av styrets medlemmer som gikk for en ny ledelsesmodell fra 1. august 2017.

Flertallet på 9 av de 11 styremedlemmene bestod av rektor, de to studentene i styret, de fire eksterne styremedlemmene, en representant for de vitenskapelig tilsatte og representanten for de administrativt tilsatte.

– Viktig sparringspartner

– Vi har hatt en veldig god debatt i styret. Jeg tror NHH kan leve godt med begge ledermodellene, det aller viktigste at modellen praktiseres på en god måte. Når vi nå endrer modell, mener jeg det er rett tidspunkt å gjøre det på. En ekstern styreleder vil bli en viktig sparringpartner for ledelsen og kan bidra til nødvendige endringsprosesser, sier rektor Frøystein Gjesdal.

En rekke argumenter ble løftet frem i debatten om ledelsesmodell. Flertallet trakk frem at en ekstern styreleder vil være positivt for NHH, både fordi det gir et eksternt blikk og vil bidra til å styrke NHHs posisjon i samfunnet.

En mer samlet ledelse

Når det gjelder ansatt rektor var det særlig verdien av et bredere rekrutteringsgrunnlag som ble vektlagt. For å sikre faglig legitimitet er det avgjørende med åpenhet og bred involvering i ansettelsesprosessen.

Et annet tema i debatten var endringene i konkurransesituasjonen, og behovet for å raskere beslutningsprosesser og helhetlig ledelse. Den nye ledelsesmodellen vil gi en mer samlet ledelse med ansvar for hele den adminstrative og faglige delen av virksomheten, ifølge flertallet av styremedlemmene.

Les mer om styret ved NHH.

Flere nyheter