Blant verdens 50 beste

Bilde av NHH-campus og rektor Øystein Thøgersen. Foto: Silje Katrine Robinson og Eivind Senneset
– Rangeringen viser at vi har leder- og videreutdanningsprogrammer i verdensklasse. Her konkurrerer vi mot fremragende internasjonale handelshøyskoler fra hele verden, sier rektor Øystein Thøgersen. Foto: Silje Katrine Robinson og Eivind Senneset
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

20. mai 2024 15:33

Blant verdens 50 beste

I dag kom resultatene fra to Financial Times' delrangeringer. – Viser at vi har programmer i verdensklasse, sier rektor Øystein Thøgersen.

Den ene rangeringen tar for seg åpne lederutviklingsprogrammer (Open Executive Education), og her får NHH og AFF en 47. plass. Det er 80 skoler totalt som er rangert. 

– Rangeringen viser at vi har leder- og videreutdanningsprogrammer i verdensklasse. Her konkurrerer vi mot fremragende internasjonale handelshøyskoler fra hele verden, sier rektor Øystein Thøgersen.  

– Rangeringen er et vitnesbyrd

Trond Søreide, administrerende direktør i AFF, sier dette om resultatene:

– Vi får igjen bekreftet at vi er blant de 50 beste i verden, og rangeringen er et vitnesbyrd over det unike verdiforslaget som AFF og NHH sammen representerer. Vi scorer 9,44 i tilfredshet på programmene våre – målt mot et gjennomsnitt på 9,28. 

I denne rangeringen er det programmene Brytningstid, Styreprogrammet, Solstrandprogrammet og Solstrandprogrammet Accelerate som er vurdert. 

Det er HEC Paris som topper rangeringen, etterfulgt av IESE Business School og Esade Business School. Handelshøyskolen i Stockholm er best i Norden, med en 17. plass.

 Bilde av Trond Søreide, Tore Hillestad og NHH-campus. Foto: Silje Katrine Robinson
– Vi får igjen bekreftet at vi er blant de 50 beste i verden, sier Trond Søreide, administrerende direktør i AFF (f.v.). T.h. Tore Hillestad, direktør ved NHH Executive. Foto: Silje Katrine Robinson og NHH

Satser mer internasjonalt

Den andre delrangeringen går på skreddersydde programmer (Custom Executive Education). På denne får NHH en 83. plass.

– Vi jobber kontinuerlig med å heve nivået på våre skreddersydde programmer. De er på et høyt nivå, og denne rangeringen er en inspirasjon til å utvikle dem videre, sier Tore Hillestad, direktør ved NHH Executive.

Hillestad forteller at internasjonalisering er et viktig satsingsområde for NHH Executive:

– I fjor utvidet vi samarbeidet til også å omfatte Esade Business School i Barcelona. Dette fikk vi svært gode tilbakemeldinger på, som igjen viser at vi tilbyr programmer som er etterspurte av næringslivet.

I år blir 90 skoler rangert i denne delrangeringen. FT rangerer Insead på førsteplass, deretter Iese Business School Business School og IMD (International Institute for Management Development). Igjen er det Handelshøyskolen i Stockholm gjør det best i Norden, med en 18. plass.

FT-RANGERINGEN

Financial Times utfører hvert år fem delrangeringer. Ved slutten av året samles disse i en samlerangering. De fem delrangeringene er:

  • Global MBA
  • Open Executive Education
  • Custom Executive Education
  • Masters in Management
  • Executive MBA