Juranek vinner av undervisningspris

Steffen Juranek¬_ Henrik Müller-Hansen_Tove lise mossestad
Mottok «Inspirational Teaching Award»: – Det føles fantastisk og det er veldig motiverende, sa NHH-professor Steffen Juranek da prisen ble delt ut på NHHs masteravslutning. Henrik Müller-Hansen, grunnlegger av Gelato, har sammen med kona Isabella Müller-Hansen donert 1,25 millioner kroner til den årlige prisen på 250 000 kroner. Foto: Tove Lise Mossestad
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

11. juni 2024 12:26

Juranek vinner av undervisningspris

– Veldig motiverende, sa professor Steffen Juranek. Han fikk årets «Inspirational Teaching Award» og 250 000 kroner.

– Det føles fantastisk og det er veldig motiverende. Jeg er beæret over å bli valgt, i selskap med så mange flotte forelesere på NHH. Jeg vil takke alle som har støttet prosjektet vårt over årene – spesielt administrasjonen og seksjon for internasjonale relasjoner, sa professor Steffen Juranek ved Institutt for foretaksøkonomi.

Juranek fikk prisen for sin innsats som leder for Innovation School, et sommerprogram for masterstudenter som er nysgjerrig på innovasjon. Programmet kombinerer undervisning med et internship i Tyskland. NHH-professoren har bygget opp programmet, sammen med seksjon for internasjonale relasjoner.

Entusiastisk underviser

Undervisningsprisen, som går under navnet «Inspirational Teaching Award», ble delt ut i Grieghallen på den storstilte avslutningsmarkeringen for årets avgangskull. Den går til NHH-forskere som gjør en ekstraordinær innsats i undervisningen. Det var 45 forskere totalt som var nominert.

Prisen ble overrakt av rektor Øystein Thøgersen og Henrik Müller-Hansen, administrerende direktør og grunnlegger av Gelato. Sammen med kona Isabella Müller-Hansen, har han donert 1,25 millioner kroner til den årlige prisen på 250 000 kroner. I år ble den delt ut for tredje gang.

– Vinneren blir beskrevet av studenter som entusiastisk og en som «går den ekstra milen». For å sitere en av nominasjonene: «Vi lærte enormt mye fra hans innovative undervisningsmetoder». Vinneren er dyktig til å relatere stoffet sitt til andre deler av pensum, han samarbeider tett med bedrifter og andre institusjoner, og han har bidratt til å gjøre NHH til en bedre handelshøyskole ved å gi studentene unike muligheter.

Finn Kinserdal, forsker og leder ved Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap, NHH.
Mottok masterstudentenes pris for «Excellence in Teaching»: Finn Kinserdal, forsker og leder ved Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap, NHH. Foto: Tove Lise Mossestad

Bruker moderne pedagogikk

Müller-Hansen sa videre at:

– Gjennom entusiasme og dedikasjon har Juranek vist hvordan nye tilnærminger og moderne pedagogikk kan støtte studentenes læring. For å igjen sitere en tidligere student: «etter at jeg begynte å jobbe, drar jeg fortsatt nytte av det jeg lærte på Innovation School; som kunnskap om innovasjonsteori og innovasjonsledelse, men også arbeidserfaringen og den personlige veksten.»

På avslutningsmarkeringen ble det i tillegg gitt masterstudentenes pris for «Excellence in Teaching». Den gikk til Finn Kinserdal, forsker og instituttleder ved Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap.