Dette må til for å få flere kvinner i fintech

Bilde av Madeleine Bjørnestad Røed på Alumnikonferansen 2023. Foto: Siv Dolmen
KVINNER OG FINTECH: – En rapport fra Menon viser at én av hovedgrunnene til få kvinner i ledelsen er for få rollemodeller, og jeg ville tro det samme gjelder her. Derfor; kjør på med gode rollemodeller, sier Madeleine Bjørnestad Røed. Bildet er fra Alumnikonferansen 2023. Foto: Siv Dolmen
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

5. april 2024 13:59

Dette må til for å få flere kvinner i fintech

Stack by me-gründer Madeleine Bjørnestad Røed vil ha flere kvinner i fintech-bransjen. Hun etterlyser gode rollemodeller.

– Fintech er en kombinasjon av to bransjer som har veldig få kvinner i ledelsen. Forskning fra 2021 viser at bare én prosent av techgründere er kvinner og en rapport fra DNB fra i fjor viser at 14-15 prosent av lederne i finans er kvinner. Dette må vi gjøre noe med, sier Madeleine Bjørnestad Røed. 

Hun er daglig leder og medgründer av Stack by me, den sosiale investeringsappen som er designet for å appellere til kvinner og nå ut til den store andelen av Norges befolkning som ikke investerer.

Torsdag 25. april skal Røed snakke om nettopp kvinner i fintech på et alumnarrangement i Oslo.  

ØNSKER DU Å BLI MED? SE MER INFO OM ARRANGEMENTET

Les også:

 Bilde av Silje Lindtvedt Fladmoe. Foto: Charmina Kristensen - AWAN: As We Are Now

– Vi trenger flere kvinnelige entreprenører

Gründer Silje Lindtvedt Fladmoe (27) oppfordrer kvinner til å satse: – Ikke utsett gründerdrømmen! Det perfekte tidspunktet finnes ikke.

– Hva mener du må gjøres for å øke kvinneandelen i fintech?

– En rapport fra Menon viser at én av hovedgrunnene til få kvinner i ledelsen er for få rollemodeller, og jeg ville tro det samme gjelder her. Derfor; kjør på med gode rollemodeller, sier Røed. 

Pareto-stjerne

Røed er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole. Der tok hun CEMS-programmet og spesialiserte seg i finans. Etter studiene gjorde hun stor suksess i Pareto. Det var Røed som startet opp Paris-kontoret, og senere fikk hun ansvaret for Pareto Asset Managements fondskunder i Storbritannia.

I 2020 startet hun opp Stack by me, sammen med Christine T. Kvaalen. I november skrev Dagens Næringsliv at selskapet prises til 60 millioner og at de snart bikker 10 000 medlemmer

I fjor ble Røed kåret til årets NHH-alumn.

Les også:

Madeleine Bjørnestad Røed. Foto: Siv Dolmen

– Vi må endre strukturen

Årets NHH-alumn Madeleine Bjørnestad Røed vil ha flere kvinnelige investorer. Røed mener at mange ledere, som ofte er menn, kan hemme kvinners karrieremuligheter ved å tviholde på strukturer.

snart søknadsfrist for høyere utdanning

Søknadsfristen for høyere utdanning er like rundt hjørnet. Dette er Røed sitt budskap til de mange unge som snart må ta et stort valg for fremtiden sin: 

– Velg det som virker spennende. Du må ikke tenke på at det er noen andre som kan være flinkere enn deg, eller som har mer interesse fra før og som derfor har "mer rett" på plassen enn deg. Du skal studere for å lære, så du tar de i så fall fort igjen!

– Håper også at noen flere jenter velger finans da, for der trengs de sårt. 

Les også:

Bilde av Parth Sarna på fjelltur. Foto: privat

NHH-kandidater «sikret jobb»

97 prosent av nyutdannede fra 2023 er i jobb eller videre studier ett halvt år etter studieslutt, og lønningene er rekordhøye, viser NHH-undersøkelse. Parth Sarna (28) er både konsulent i EY-Parthenon og troppssjef i Bjørn West.