NHH har EMBA-spesialiseringer i toppklasse

Bilde av NHH-rektor. Foto: Siv Dolmen
FT-rangering: –Som alltid har vi ambisjoner om å klatre høyere på listen, og vi skal fortsette vårt målrettede arbeid for å styrke vår posisjon, sier rektor Øystein Thøgersen. Foto: Siv Dolmen
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

16. oktober 2023 09:00

NHH har EMBA-spesialiseringer i toppklasse

Financial Times har rangert verdens 100 beste Executive MBA. – Den bekrefter at NHH er en ledende internasjonal handelshøyskole, sier rektor Øystein Thøgersen.

Se hele FT-rangeringen

Mandag 16. oktober kom årets Financial Times-rangering av Executive MBA. Den viser at NHH kommer på en 98. plass.  

– Rangeringen er en bekreftelse på at vi har EMBA-spesialiseringer i verdensklasse. Som alltid har vi ambisjoner om å klatre høyere på listen, og vi skal fortsette vårt målrettede arbeid for å styrke vår posisjon, sier rektor Øystein Thøgersen.  

– Skreddersydde spesialiseringer

Handelshøyskolen er inne med følgende: spesialisering i strategisk ledelse, spesialisering i økonomisk styring og ledelse og spesialisering i sjømatforvaltning (Seafood Management).

Sistnevnte er mest kjent utenfor Norges grenser, med en mangfoldig internasjonal studentgruppe. Professor Steffen Juranek er programdirektør:  

– Spesialiseringen er skreddersydd for sjømatnæringen. Bergen ligger i et av kjerneområdene for lakseoppdrett, som gjør det mulig for oss å kombinere våre internasjonale ambisjoner med vår gunstige beliggenhet, sier Juranek. 

Les også: 

Kristin Arefjord Stave, Øystein Thøgersen og Steffen Juranek.  Ove Sjøstrøm/Matt Hardy/unsplash.com

NHH satser mot sjømatnæringene

Sjømateksporten gikk gjennom taket i 2021 og slo alle tidligere rekorder. En våre viktigste fremtidsnæringer krever forskningsbasert og relevant kunnskap for å utvikle seg videre.
Bilde av Steffen Juranek og Tore Hillestad fra NHH Executive. Foto: Marit Hommedal og Helge Skodvin
NHH er inne med tre spesialiseringer i FT-rangeringen, deriblant spesialisering i sjømatforvaltning. – Den er skreddersydd for sjømatnæringen, sier programdirektør Steffen Juranek (f.v.). Bilde til høyre: Tore Hillestad, direktør for NHH Executive. Foto: Marit Hommedal/Helge Skodvin

Nye vurderingsformer 

For årets EMBA-rangering, har det kommet én ny vurderingsendring. Skolene må nå rapportere på karbonavtrykk.

Tore Hillestad, direktør for NHH Executive, forteller at bærekraft står sentralt i alle deres spesialiseringer:

– Vi tilbyr relevante EMBA-spesialiseringer av høy kvalitet. De senere årene har vi redesignet spesialiseringene og lagt mer vekt på teknologi og bærekraft. Vi har også integrert digital undervisning mellom de fysiske samlingene, for å øke fleksibiliteten og læringsutbyttet.

Høyest rangert:  

  1. Kellogg/HKUST Business School  
  2. Ceibs 
  3. ESCP Business School