NHH bykser oppover på FT-rangering

Bilde av rektor Øystein Thøgersen og  NHHs fasade. Foto: Odd Mehus
FT-SAMLERANGERING: – Jeg er svært fornøyd med at vi klatrer hele ti plasser, og at vi fortsetter å være blant Europas beste handelshøyskoler, sier rektor Øystein Thøgersen. Foto: Odd Mehus
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

5. desember 2022 07:21

NHH bykser oppover på FT-rangering

Norges Handelshøyskole er på 45. plass på Financial Times’ samlerangering over Europas 95 beste handelshøyskoler. Det er opp hele ti plasser fra i fjor.

Mandag 5. desember kunngjorde Financial Times’ samlerangeringen av Europas 95 beste handelshøyskoler. Rangeringen er en sammenvekting av fem delrangeringer i løpet av året.

– Jeg er svært fornøyd med at vi klatrer hele ti plasser, og at vi fortsetter å være blant Europas beste handelshøyskoler. Vi har ambisjoner om å klatre enda mer, men det er givende å se at målrettet arbeid med faglig og pedagogisk utvikling også reflekteres i FT-rankingen, sier rektor Øystein Thøgersen.

Dette tror han er årsaken til hoppet:

– Hovedgrunnen er nok at vi hadde vår beste plassering på over ti år på rangeringene av ledelse- og videreutdanningsprogrammer, men også at vårt fulltids masterprogram, kjent for mange som siste del av siviløkonomstudiet, fortsetter å være Norges beste.

AFF og NHHs åpne lederutviklingsprogrammer ble i vår nummer 26 i verden (Executive Education Open). De skreddersydde bedriftsprogrammene levert av NHH Executive og AFF ble rangert til nummer 65 (Executive Education Custom). Dette er opp hele 21 plasser, fra 86. plass i 2018.

NHHs master i økonomi og administrasjon var i år den eneste norske handelshøyskolen på rangeringen av «Masters in Management».

Les også:

Bilde av høyblokka. Foto: Helge Skodvin

NHH har Norges beste master på FT-rangering

NHH har landets beste fulltids masterprogram innen økonomi og administrasjon og er den eneste norske handelshøyskolen på den siste Financial Times-rangeringen.

HEC PARIS BEHOLDER TOPPLASSERINGEN

Det er, som tidligere år, eliteskolene HEC Paris og London Business School som troner øverst på samlerangeringen, med henholdsvis første og andre plass. ESCP Business School gjør et stort byks fra fjorårets rangering, og er nå på tredje plass. I Norden er det Stockholm School of Economics som gjør det best, med sin 20. plass.

Tre av de fem beste handelshøyskolene på rangeringen er CEMS-skoler, og det er HEC Paris, Bocconi University og University of St.Gallen. CEMS er et internasjonalt masterprogram (CEMS MIM) som tilbys ved flere ledende handelshøyskoler. NHH er Norges eneste medlem av nettverket.

På rangeringen er det også flere handelshøyskoler som inngår i den europeiske alliansen ENGAGE.EU, som NHH også er en del av.

Les også: 

Øystein thøgersen, e senneset

Beste FT-plasseringer på over 10 år

NHH og AFF får rekordplasseringer på to Financial Times-rangeringer og oppnår beste resultat på over ti år.

VEKTLEGGER LØNN OG KARRIERE

Samlerangeringen vektlegger kandidatenes lønn og karriere, men også utdanningens internasjonale orientering, mangfold og studentenes opplevelse av studiet spiller inn. Slik er vektingen av de fem delkategoriene:

  • MBA (25 prosent)
  • Masters in Management (25 prosent)
  • EMBA (25 prosent)
  • Executive Education Open (12,5 prosent)
  • Executive Education Custom (12,5 prosent)