«Tallskalle» skal utgis på engelsk

Helge Thorbjørnsen. Foto: Helge Skodvin
SAKPROSA: – Tallenes psykologi og påvirkningskraft er noe som angår absolutt alle. Temaet er universelt, gjenkjennelig og globalt, sier Helge Thorbjørnsen, NHH-professor og medforfatter av boken «Tallskalle». Foto: Helge Skodvin
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

1. desember 2021 09:14

«Tallskalle» skal utgis på engelsk

– Det er ikke overraskende at særlig det amerikanske markedet er interessert i en bok om tallenes skjulte makt, sier NHH-professor Helge Thorbjørnsen.

NHH-professor Helge Thorbjørnsen og Micael Dahlén sin nye bok «Tallskalle» skal nå utgis i Storbritannia og USA. Dahlén er professor ved Handelshøyskolen i Stockholm.

– Tallenes psykologi og påvirkningskraft er noe som angår absolutt alle. Temaet er universelt, gjenkjennelig og globalt. Det er ikke overraskende at særlig det amerikanske markedet er interessert i en bok om tallenes skjulte makt, siden USA antakelig er det landet i verden der fokuset på tall, kvantifisering og måling er størst, sier Helge Thorbjørnsen ved Institutt for strategi og ledelse

Bygger på forskning

Sakprosaboka «Tallskalle. Hvordan tallene styrer livet vårt» bygger på Dahlén og Thorbjørnsens egne studier og eksperimenter og henvisning til annen forskning på hvordan tall, målinger og belønningssystemer påvirker våre liv og prestasjoner. Det er forlaget Hachette som har sikret seg de engelske verdensrettighetene til boken.  

– Boken er viktig fordi tallene nå er overalt – både på jobb og privat. Mennesker over hele kloden drukner i tall, og boken dokumenterer hvordan tallene påvirker våre relasjoner, opplevelser og prestasjoner, sier NHH-professoren.

LES OGSÅ: 

Number, flickr

Hvordan styrer tallene livet vårt?

NHH-professor Helge Thorbjørnsen og Micael Dahlén fra Handelshøyskolen i Stockholm er ute med boken «Tallskalle».

– Vi elsker tall 

Vi teller steg, kalorier og venner. Vi rangerer opplevelser, måler og sammenligner, og våkner opp til nye tall i nyhetene hver morgen. Aldri har vi hatt tilgang på så mange tall som nå.

– Tall kan være både farlige og fantastiske, og poenget vårt er ikke at du skal slutte å bruke tall. Vi elsker tall, ellers hadde vi ikke overlevd lenge som økonomiprofessorer, sier Thorbjørnsen.

Boken «Tallskalle» kom ut parallelt i Norge og Sverige tidligere i høst. Hør siste episode av NHH-podkasten «Ledertaffel» der Thorbjørnsen snakker om den nye boken og hvordan tall påvirker oss alle.

 Ledertaffel: Tallskalle med Thorbjørnsen (Spotify)