Studentene ønsket velkommen til NHH

Fra venstre: Lina Undeland (20) fra Mysen ble immatrikulert på NHH i dag. Justis- og beredskapsminister Monica Mæland sammen med NHHs rektor Øystein Thøgersen på vei inn til åpningsseremonien i aulaen – der Direksjonsmusikken sørget for underholdning. Foto: Helge Skodvin
Fra venstre: Lina Undeland (20) fra Mysen ble immatrikulert på NHH i dag. Justis- og beredskapsminister Monica Mæland sammen med NHHs rektor Øystein Thøgersen på vei inn til åpningsseremonien i aulaen – der Direksjonsmusikken sørget for underholdning. Foto: Helge Skodvin
Av Sigrid Folkestad

16. august 2021 15:06

Studentene ønsket velkommen til NHH

Denne uken ble årets nye bachelorstudenter immatrikulert på Norges Handelshøyskole. De 570 studentene har fått studieplass på Norges mest populære studieprogram.

Lina Undeland (20) fra Mysen ble immatrikulert på NHH i dag. – Jeg ville studere økonomi, så valget av NHH var lett, sier Undeland.
Lina Undeland (20) fra Mysen ble immatrikulert på NHH i dag. – Jeg ville studere økonomi, så valget av NHH var lett, sier Undeland. Foto: Helge Skodvin

Lina Undeland (20) fra Mysen ble immatrikulert på NHH mandag denne uken.

– Jeg ville studere økonomi, så valget av NHH var lett, sier Undeland. Hun kjenner ikke til andre fra hjemtraktene på Mysen som går på NHH. 

– Men jeg har søsteren min her da. Hun begynner på mastergraden ved NHH denne uken. Min far har også tatt NHH.

Thøgersens mottakelse

Den tradisjonsrike immatrikuleringen ved Norges Handelshøyskole ble åpnet av Direksjonsmusikken, som ledet følget med rektorat og hovedtaler for dagen, justis- og beredskapsminister Monica Mæland, inn i den nyrestaurerte aulaen ved høyskolen.

I dag ble årets nye bachelorstudentene immatrikulert på Norges Handelshøyskole. De 570 studentene har fått studieplass på Norges mest populære studieprogram. Foto: Helge Skodvin
I dag ble årets nye bachelorstudenter immatrikulert på Norges Handelshøyskole. De 570 studentene har fått studieplass på Norges mest populære studieprogram. Foto: Helge Skodvin Foto: Helge Skodvin

Delt i tre puljer, ble totalt 570 nye bachelorstudenter ønsket velkommen av NHHs rektor Øystein Thøgersen.

I tillegg til taler fra Mæland og NHHs nye prorektor for utdanning, professor Stig Tenold, tok også studentforeningen leder Stine Stolpestad godt imot de nye bachelorstudentene.

Trangt nåløye

Alle gratulerte dem med studieplassen. Det er et trangt nåløye. Mens søkere rett fra videregående skole måtte ha 54,5 for å komme inn på NHH, var karakterkravet i ordinær kvote 58,3.

August Brevig Ørner (20) og Anna Sophia Olsson-Hagan (19) kjenner hverandre fra ungdomsskolen i Bergen. Begge har vært i Forsvaret det siste året – og de deler interessen for økonomifaget.   – Norges Handelshøyskole har den beste økonomiutdannelsen, så det er grunnen til at jeg valgte NHH, sier Ørner.
August Brevig Ørner (20) og Anna Sophia Olsson-Hagan (19) kjenner hverandre fra ungdomsskolen i Bergen. Begge har vært i Forsvaret det siste året – og de deler interessen for økonomifaget. – Norges Handelshøyskole har den beste økonomiutdannelsen, så det er grunnen til at jeg valgte NHH, sier Ørner. Foto: Helge Skodvin

– NHH tiltrekker seg faglig meget sterke søkere. De er gjennomgående godt kjent med at NHH tilbyr en relevant utdanning og at NHH-kandidatene er ettertraktet i arbeidsmarkedet på tvers av sektorer og næringer i inn- og utland, sier NHHs rektor Øystein Thøgersen.

Talerne la vekt på det sosiale miljøet, at de ferske studentene må være åpne for nye vennskap og til støtte for hverandre, både faglig og sosialt. Dette var noe vinneren av prisen for sosial innsats, Lise-May Sæle tydelig understreket i sin takketalen på dagens immatrikulering. 

Naturlig valg

August Brevig Ørner (20) og Anna Sophia Olsson-Hagan (19) kjenner hverandre fra ungdomsskolen i Bergen. Begge har vært i Forsvaret det siste året – og de deler interessen for økonomifaget.

– Norges Handelshøyskole har den beste økonomiutdannelsen, så det er grunnen til at jeg valgte NHH, sier Ørner.

Da Olsson-Hagan kom inn på NHH i fjor, før hun gikk i Forsvaret, sa hun at det viktige for hennes del var ønsket om å studere økonomi og administrasjon.

Den tradisjonsrike immatrikuleringen ved Norges Handelshøyskole ble åpnet av Direksjonsmusikken, som ledet følget med rektorat og justis- og beredskapsminister Monica Mæland, inn i den nyrestaurerte aulaen ved høyskolen.
Den tradisjonsrike immatrikuleringen ved Norges Handelshøyskole ble åpnet av Direksjonsmusikken, som ledet følget med rektorat og justis- og beredskapsminister Monica Mæland, inn i den nyrestaurerte aulaen ved høyskolen. Foto: Helge Skodvin

 – I tillegg har jeg studert kinesisk i snart fem år, og det hadde derfor vært ideelt for meg å kunne reise til Kina under studiet. Internasjonale muligheter, som utveksling til Kina, er nettopp noe NHH tilbyr, sa hun da

I dag starter altså velkomstuken i regi av NHH. Denne varer til fredag 20. august. Samtidig åpner førstekullsuken, som studentforeningen (NHHS) styrer Førstekullsuken varer til søndag 22. august.