NHH og AFF markerer seg internasjonalt

Bilde av rektor Øystein Thøgersen og inngang til Norges Handelshøyskole
– Dette er et meget sterkt resultat. Vi konkurrerer mot de virkelig store internasjonale handelshøyskolene, sier NHH-rektor Øystein Thøgersen om NHH og AFFs plassering på Financial Times' rangering av verdens beste utviklingsprogrammer. Foto: Helge Skodvin / Silje Katrine Robinson
NHH Av Sigrid Folkestad

11. mai 2020 11:14

NHH og AFF markerer seg internasjonalt

NHH og AFF har utviklingsprogrammer i verdensklasse, viser Financial Times-rangeringen som ble offentliggjort i dag. I konkurranse med verdens beste handelshøyskoler, får NHH-miljøet en 34. plass.

– NHH og AFF er i elitedivisjonen internasjonalt, og i Norden er vi kun slått av Stockholm School of Economics. Dette er et meget sterkt resultat. Vi konkurrerer mot de virkelig store internasjonale handelshøyskolene, sier NHH-rektor Øystein Thøgersen.

Nummer 19 i Europa

Utviklingsprogrammene ved NHH og AFF ligger i år på samme høye nivå som i 2019, i en stadig skarpere konkurranse med verdens beste handelshøyskoler. Financial Times rangerer NHH og AFF til en 34. plass, ned en plass fra i fjor. I 2019 gikk plasseringen opp fra en 41. plass.

I denne Financial Times-rangeringen av «Executive Education Open Programmes» deltar NHH og AFF med følgende programmer:

Årets resultat plasserer programmene på 19. plass i Europa.

IMD Business School, University of Oxford: Said Business School, Insead og University of Michigan: Ross kapret de øverste plassene i rangeringen. Handelshøyskolen BI er rangert på 65. plass og Copenhagen Business School er på 55. plass på listen som ble offentliggjort mandag denne uken. Stockholm fikk 17. plass.

Les også: 

NHH og AFF med rekordplassering på FT-rangering

NHH og AFF har etterutdanning- og lederutviklingsprogrammer i verdensklasse, viser ny rangering fra Financial Times. I konkurranse med verdens beste handelshøyskoler, oppnår NHH-miljøet 33. plass i verden og blir nummer 16 i Europa.

Spørreundersøkelse

Financial Times-rangeringen er basert på en spørreundersøkelse blant deltakere som nettopp har gjennomført et program. 75 institusjoner har blitt rangert i år. I undersøkelsen blir deltakerne bedt om å ta stilling til alt fra programdesign og innhold, forelesere, erfart utbytte og hvor relevante programmene er.

NHH og AFF skårer høyt på alle de viktigste punktene, sier administrerende direktør i AFF, Trond Søreide.

– Deltakerne er svært fornøyd med kursdesign og undervisningsmetoder, og de mener de har oppnådd sine faglige mål. Det vil si at de har fått den kunnskapen og de ferdighetene de selv og bedriften ønsket. For oss er det særlig viktig at resultatet fra FT-rangeringen viser vår relevans og at programmene gir deltakerne ønsket utbytte, sier Søreide.

Styreprogrammet

Styreprogrammet, basert på Harvard Business Schools casemetodikk, er i regi av NHH Executive. NHH-professor Inger G. Stensaker er programansvarlig. Deltakerne får undervisning og veiledning av noen av Norges og Nordens ledende eksperter, akademikere og praktikere innenfor selskapsledelse / corporate governance.

NHHE-direktør Tore Hellebø er svært fornøyd med at dette også slår positivt ut i FT-rangeringen.

– Styreprogrammet har på kort tid fått høy anseelse og blitt et etterspurt studietilbud blant dem som har erfaring fra styreverv i aktive, private og offentlige selskaper, sier Tore Hellebø.

Les også:

NHH har landets beste master på Financial Times-rangering

Masterutdanningen ved NHH er best i landet og på 70. plass i verden, viser ny rangering. Masterstudent Lisa Naustdal, som har spesialisert seg på finans, har allerede fått jobb i McKinsey.