NHH har som alltid landets beste master på anerkjent rangering

Bilde av studenter som prater
BLANT VERDENS BESTE: Masterutdanningen til NHH rykket frem to plasser i 2019 med en 70. plass på Financial Times-rangering, og høyskolens internasjonale CEMS-program utmerker seg med en 8. plass. Foto: Helge Hansen
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

20. april 2020 10:27

NHH har som alltid landets beste master på anerkjent rangering

Masterutdanningen til NHH er blant de fremste i verden og landets beste, viser rangering fra Financial Times.

NHH har vært en del av den prestisjetunge rangeringen til Financial Times siden 2005. Masterutdanningen ved NHH har i alle år blitt rangert som landets beste. Det gjelder også på den aller siste FT-rangeringen fra 2019.

Norges Handelshøyskole gjør det i tillegg skarpt internasjonalt.

Sammenliknet med de 100 beste masterutdanninger innen økonomi og administrasjon i verden, fikk Norges Handelshøyskole en 70. plass. Høyskolen gikk frem to plasser fra fjorårets rangering. 

Høyskolens internasjonale CEMS-program utmerker seg med en 8. plass.

Se FT-rangeringen fra 2019

Les også: 

Nærmare 400 elevar deltok på Åpen dag

– Det har vore veldig kjekt i dag og eg har lært mykje om NHH. Som siviløkonom kan ein jobbe med nesten kva som helst, seier elev Karoline Bjørndal.

Har høyere ambisjoner

Rektor Øystein Thøgersen er meget fornøyd med høyskolens posisjonen nasjonalt, men understreker at hans ambisjon går langt utenfor landets grenser.

– I sin rangering inkluderer FT 100 av verdens mest prestisjefylte utdanningsinstitusjoner, og i dette selskapet er 70. plass solid, men jeg vil ha høyskolen høyere opp på rangeringen, sier Thøgersen.

Høyskolen har jobbet målrettet i flere år med å styrke kvaliteten på masterutdanningen innen økonomi og administrasjon.

Les også:

NHH alltid i søkertoppen

NHH er blant landets mest populære studiesteder, og mange venter i spenning på om karaktersnittet fra videregående holder til en plass på NHH.

99 PROSENT HAR RELEVANT JOBB

Majoriteten av studentene ved NHH får jobb før de er ferdig utdannet. 88 prosent fikk jobbtilbud før de var ferdig med studiene, viser høyskolens arbeidsmarkedsundersøkelse fra 2019. Rekordhøye 99 prosent opplyser at jobben er relevant for utdannelsen.

Bare et halvt år etter NHH-studiene er 93 prosent av de spurte i fast jobb eller hadde begynt på andre studier.

Les også:

Tar dobbelgrad for å få mest mulig ut av studiet

De siste fem årene har nærmere 80 NHH-studenter tatt høyskolens internasjonale dobbelgradsprogram. De får to mastergrader, men bruker ikke lenger tid enn andre studenter.