NHH har rekordfremgang på Financial Times-rangering

NHH rangeres til 86. plass på Financial Times-rangeringen over 100 beste EMBA-programmer. Det er 12 plasser opp fra i fjor. – Rekordplasseringen i år er først og fremst et resultat av at NHH Executive har levert relevante spesialiseringer av høy kvalitet, sier rektor Øystein Thøgersen. Foto: Siv Dolmen
NHH Av Sigrid Folkestad

18. november 2019 09:36

NHH har rekordfremgang på Financial Times-rangering

Financial Times har rangert verdens 100 beste EMBA-programmer. NHHs executive masterspesialiseringer går opp hele 12 plasser og oppnår beste resultat i noensinne.

Charlotte Berg-Svendsen
Charlotte Berg-Svendsen tar MBA i strategisk ledelse ved NHH Executive fordi hun ønsker å oppdatere seg på relevant fagteori. Foto: Hallvard Lyssand Foto: Hallvard Lyssand

I årets Financial Times-rangering av executive masterprogrammer, er NHH inne med følgende tre spesialiseringer; MBA i strategisk ledelse, MBA i økonomisk styring og ledelse og MBA in Seafood Management.

De tre spesialiseringene gjør et solid byks oppover på Financial Times sin årlige rangering av verdens beste deltids masterprogrammer. NHH rangeres til 86. plass i år, opp fra 98. plass i fjor. 

– Dette er en meget positiv fremgang, og det er klart at vi posisjonerer oss sterkere internasjonalt med denne plasseringen, der vi konkurrerer med de mest prestisjefylte masterutdanningene i verden. Nasjonalt ligger våre MBA-spesialiseringer helt på topp, akkurat som vi gjør det med flaggskipet vårt; NHHs fulltids masterprogram, sier NHHs rektor Øystein Thøgersen.

Har ambisiøse læringsmål

Det er flere grunner til den solide fremgangen, forklarer Thøgersen.

– Rekordplasseringen i år er først og fremst et resultat av at NHH Executive har levert relevante spesialiseringer av høy kvalitet. I årets FT-rangering rapporterer kandidatene at de har hatt stort utbytte av studiene. Dette handler ikke kun om faglig utvikling, men at de har fått nye karrieremuligheter, noe som slår positivt ut på rangeringen, sier NHHs rektor, og legger til: 

– Vi får gode søkere til NHHs MBA-spesialiseringer, og mange av dem er i lederposisjoner. De er klar over at studiene kan være faglig krevende, men at de får forskningsbasert undervisning og oppfølging. Vår jobb er å gi dem faglig progresjon og legge til rette for livslang læring.

Opptak av studenter til spesialiseringene er hvert år, bortsett fra MBA in Seafood Management som har opptak hvert annet år. Dette påvirker resultatene på rangeringene i noe grad, men uavhengig av studentopptakene, er 2019-resultatet historisk godt for NHH.

Les også:

NHH har landets beste master på Financial Times-rangering

Masterutdanningen ved NHH er best i landet og på 70. plass i verden, viser ny rangering. Masterstudent Lisa Naustdal, som har spesialisert seg på finans, har allerede fått jobb i McKinsey.

Tar MBA for å styrke seg faglig

Charlotte Berg-Svendsen i Pre Diagnostics er en av de som tar MBA ved NHH. Motivasjonen hennes for å ta videreutdanning var utelukkende det faglige:

– Jeg har hatt mange strategiske internasjonale lederroller og måten jeg har tilegnet meg kompetanse på er gjennom «learning by doing» eller «on job training». Jeg har tatt alle utfordringer jeg har fått og vokst med dette, men jeg har tenkt opp gjennom at jeg har manglet en mer overordnet ramme, sier Berg-Svendsen som tar MBA i strategisk ledelse.

FT-rangeringen av EMBA-programmer toppes av NHH sin CEMS-partner, det franske eliteuniversitet HEC Paris.

Les hele saken om Berg-Svendsen:

Ønsket faglig påfyll - finansierer MBA selv

Charlotte Berg-Svendsen gikk fra et internasjonalt selskap med over 120 000 ansatte til en start-up med fem ansatte. I perioden i mellom meldte hun seg på MBA.