Katrine Løken blir NHH-professor

Katrine Løken
– Jeg valgte forskningsmiljøet ved NHH fordi de har en spennende satsning på forskningstemaer som jeg er interessert i, gjennom det nye FAIR-senteret, sier NHHs nye professor, Katrine Vellesen Løken. Foto: Odd Mehus

7. juli 2017 13:50

Katrine Løken blir NHH-professor

Katrine Vellesen Løken er ansatt som professor ved Institutt for samfunnsøkonomi.

Tekst: Sigrid Folkestad

Fra august er Løken professor ved Institutt for samfunnsøkonomi og går inn som en av forskerne i senteret FAIR, som i vår fikk status som Senter for fremragende forskning.

Driv i fagmiljøene

– Jeg valgte forskningsmiljøet ved NHH fordi de har en spennende satsning på forskningstemaer som jeg er interessert i, gjennom det nye FAIR-senteret. Det er et voldsomt engasjement og driv i forskningen ved Institutt for samfunnsøkonomi ved NHH om dagen, som jeg gleder meg til å ta del i og bidra til, sier NHHs nye professor, Katrine Vellesen Løken.

Løken ble professor ved Institutt for økonomi, Universitetet i Bergen, allerede som 31-åring. Dermed ble hun Norges yngste økonomiprofessor.

Hennes forskningsfelt er særlig arbeidsmarkedsøkonomi, kriminologi, familieøkonomi og helseøkonomi.

Hun har i flere år vært knyttet til NHHs Center for Empirical Labor and Economics og har publisert sammen med professor Kjell Gunnar Salvanes. To av dem er «Care or cash? The effect of child care subsidies on student performance» (2014) og «A flying start? Maternity leave benefits and long-run outcomes of children». Sistnevnte er publisert i Journal of Political Economy (2015).

Overgår enhver forventning

Økonomiprofessoren har også publisert i tidsskrift som American Economic Review, American Economic Journal og Review of Economics and Statistics.

Tidligere i år mottok hun Nils Klim-prisen, som går til en nordisk forsker under 35 år som har utmerket seg med fremragende bidrag innen humaniora, samfunnsvitenskap, juss og teologi.

«Hennes forskningsmeritter er imponerende, og hennes forskningstemaer dekker sentrale spørsmål for den nordiske velferdsstaten, som hun tilnærmer seg med et sofistikert økonomisk perspektiv», uttalte komiteen som ga Løken Nils Klim-prisen.

Hennes publikasjonsliste «overgår enhver forventing til en person på hennes alder», for igjen å sitere Nils Klim-komiteen.

NHH-professor Ingvild Almås mottok Nils Klim-prisen i 2013.

Les hele forskningsnytt