Every day is a learning day

16. august 2016 10:12

(oppdatert: 30. august 2016 11:29)

Every day is a learning day

- Sommeren 2016 fikk jeg en spennende mulighet, nemlig et internship hos Groupon i Sør-Afrika i tre måneder, skriver NHH-student Anne Karin Stensland.

Oppholdet i Sør-Afrika har vært en fantastisk opplevelse som har gjort sterke inntrykk på alle måter.

Man lærer noe nytt hver dag

I desember 2015 kom jeg i kontakt med selskapet 4Exchange, som hjelper utenlandske studenter å komme i kontakt med bedrifter i Sør-Afrika.

Anne Karin Stensland tilbragte sommeren på internship i Groupon i Sør-Afrika. Foto: Pernille Sommer
Anne Karin Stensland tilbragte sommeren på internship i Groupon i Sør-Afrika. Foto: Pernille Sommer

Jeg fikk et Skype-intervju med Groupon og følte at jeg hadde funnet en «perfekt match». Groupon er en digital e-handels plattform, midt i kjernen av digital markedsføring. Selskapet er globalt og har kontorer over hele verden.

Jeg er storfornøyd med jobben min som intern Partner Relationship Management Department. Stillingen går også under det mer velkjente navnet «Account Manager”. I løpet av de tre månedene har jeg fått lov til å vokse, lære, og jobbe med oppgaver som motiverer meg. Jeg har fått tett oppfølging av min sjef og av kollegaer som har jobbet der lenge, og jeg føler at jeg har brukt mye av det jeg har lært på NHH.

Sjefen min pleier å si at ”Every day is a learning day”, og det kan oppsummere hvordan det er å jobbe for Groupon South Africa.

Anne Karin Stensland

En verden av kontraster

Groupon har et veldig internasjonalt miljø og en veldig organisk struktur der CEO rett som det var kom ned på ”gulvet” for å snakke med oss ansatte. Hele bedriften tok i mot meg med åpne armer, og jeg var aldri redd for å spørre om hjelp.

Likevel merker en at en er i et fremmed land, og jeg følte av og til at jeg var i en boble inne på kontoret, borte fra fattigdom og kriminalitet. Groupon representerer i mine øyne det nye Sør-Afrika, der mennesker av alle kulturer og bakgrunner jobber sammen. Det er ikke en selvfølge i Sør-Afrika, og en merker ellers over hele byen at det er stor forskjell på svarte, hvite og fargede.  Det at man i det hele tatt snakker så mye om raser synes jeg er helt sjokkerende.

Oppholdet mitt i Cape Town var fylt av kontraster og har gitt sterke inntrykk på alle måter. Jeg kommer aldri til å glemme de fantastiske menneskene jeg har blitt kjent med, men jeg kommer heller aldri til å glemme hvor fælt noen mennesker fremdeles har det.

Best av to verdener

Selv om jeg arbeidet 08-17 hver dag har jeg også hatt tid til å se og oppleve mye spennende. Jeg har besøkt Townships, vært på Robben Island, på fjellturer, safari, biltur til Kapp det Gode Håp, og opplevd sandstrender med blått hav så langt øyet kan se. I tillegg har jeg fått jobbe som frivillig i et Township på Mandela Day.

Foto: privat
Foto: privat
Foto: privat
Foto: privat
Foto: privat

Kort oppsummert har denne sommeren har vært en sommer der jeg har fått lov til å kombinere relevant arbeidserfaring med masse gøy. Et internship i utlandet kan på mange måter gi ”det beste av to verdener”.

Sør-Afrika har vært helt fantastisk, og jeg vil anbefale alle og enhver et internship i Groupon eller i Cape Town generelt. Internasjonal erfaring er gull verdt i dagens arbeidsliv, og erfaringene en får i utlandet kan ikke måles med noe annet.

Tekst: Anne Karin Stensland