– Én låt kan være avgjørende

27. juni 2017 13:06

– Én låt kan være avgjørende

Andres Dahl står bak Paperclip AS, et bergensbasert selskap som jobber med musikkmanagement. – Du kan sammenlikne meg med en porteføljeforvalter som har spesialisert seg på en bransje.

Andres Dahl forvalter karrieren til artister innen elektronisk musikk, flere av dem veldig store. Folk som har 70 000 følgere på Facebook. Artister som deltar på verdens største musikkfestival, South by Southwest i Texas.

Aurora-management

Andres Dahl forvalter karrieren til artister innen elektronisk musikk, flere av dem veldig store. Foto: Helge Skodvin
Andres Dahl forvalter karrieren til artister innen elektronisk musikk, flere av dem veldig store. Foto: Helge Skodvin

På rekordtid har NHH-eren, som gikk ut våren 2016, fått høy status i musikkbransjen. Han startet i det små som student, men ønsket å satse på full tid etter studiene.

Han tok kontakt med managementet til Aurora, Music Artist Drama Entertainment (MADE AS) i Bergen. De var interessert og kom inn som deleier i Paperclip.

– Du kan sammenlikne meg med en porteføljeforvalter som har spesialisert seg på en bransje. Vi hjelper artister med strategi, planlegging og markedsføring. Det er ganske hands on i forhold til det vi lærer på NHH.

Dahl har hele tiden satset på internasjonale artister og gjort seg berømt blant kjennere innen elektronika og disko, som er nisjene han satser på som manager. Han er blant de største i Norge.

Medarbeidere

Manageren har i dag åtte artister, noe som er veldig mye, tatt i betraktning han nå er alene i Paperclip.

– Jeg er selektiv i valg av artister. Det bør være inntjeningspotensial fra starten.

Det er mye arbeid, og å holde det gående med 14-timersdager samtlige dager i uken, er ikke bra. Det går mot ansettelser.

– Det jeg driver med er svært nisjepreget, og derfor er det vanskelig å finne folk med rett kunnskap. Ikke mange har samme bakgrunn som meg.

Risikoavers

– Er du siviløkonom fra NHH, får du jobb før du er ferdig med studiene. Kanskje ikke så rart at så mange velger en tryggere karriere?

– Nei, jeg forstår det, men jeg synes likevel at folk er svært risikoavers, og mange er konforme, sier Dahl.

– Hva er drivkraften din, da?

– Det er passion. Hadde det vært penger, kunne jeg valgt noe helt annet.

LES FLERE STUDENTHISTORIER

Tekst: Sigrid Folkestad