I kø for å kapre NHH-studenter

NHH-studentene er ettertraktet blant bedriftene som deltar på Karrieredagen. Her fra fjorårets arrangement. Foto: Jirka Malcharek, Foto NHHS
NHH

15. september 2016 08:12

(oppdatert: 15. september 2016 08:18)

I kø for å kapre NHH-studenter

Til tross for dårlige økonomiske tider er det ny rekord i antall bedrifter som deltar på Karrieredagene på NHH.

98 bedrifter har meldt seg på årets arrangement. Det er det høyeste påmeldingsantallet registrert de siste fem årene og en økning på elleve stykker fra fjoråret.

–  På grunn av den økonomiske situasjonen i markedet var det knyttet spenning til om bedrifter ville prioritere å delta på Karrieredagene i år. Vi ble derfor svært positivt overrasket over at vi i år har en økning i antall bedrifter som kommer, sier leder av Karrieredagene ved NHH, Victoria Somdalen.

Karrieredagene ved NHH arrangeres i år for 20. gang. Arrangementet går over fire dager og blir avsluttet torsdag 15. september.

Nye grep gir økt interesse

Karrieredagsstyret har tatt nye grep for å tiltrekke seg flere bedrifter til Karrieredagene. Blant annet har de invitert gründerbedrifter fra hele landet til å delta på arrangementet.

– Vi har gått aktivt ut for å rekruttere bedrifter fra ulike bransjer. Arbeidsmarkedet er i endring og vi trenger mer fokus på innovasjon og gründervirksomhet. Dette er også noe NHH-administrasjonen arbeider aktivt med, sier Somdalen.

Somdalen har merket at situasjonen i den norske økonomien spiller en rolle i bedriftenes deltakelse på Karrieredagen, men likevel er rekruttering noe bedrifter prioriterer å bruke midler på.

– Det er stor variasjon i bedriftene som kommer, de største utfordringene vi har hatt er å rekruttere bedrifter fra olje- og gassektoren. Likevel deltar også i år bedrifter fra denne bransjen, sier hun.

Fakta om Karrieredagene ved NHH

  • Ble arrangert for første gang 2. oktober 1997 av Næringslivsutvalget ved NHH. Karrieredagene arrangeres dermed for 20. gang i år.
  • Består i år av tre kursdager fra 12. - 14. september med til sammen 14 kurs, etterfulgt av Karrieredagen 15. september.
  • Karrieredagene har som formål å skape relasjoner og kontakt mellom potensielle arbeidsgivere og arbeidstakere ved Norges Handelshøyskole.
  • Gründerhjørnet er Karrieredagens nye satsning, en standsplassering med bedrifter som driver med gründervirksomhet. I tillegg til denne har KD en egen Internasjonal Arena med internasjonale bedrifter.

Nyheter fra NHH