Tungt redaktørverv til Cappelen

6. august 2014 16:05

(oppdatert: 21. mars 2016 16:07)

Tungt redaktørverv til Cappelen

Alexander W. Cappelen er nylig blitt utnevnt til associate editor i det prestisjetunge tidsskriftet Management Science. Fra før sitter også Bertil Tungodden som associate editor i tidsskriftet.

Management Science er et av de ledende tidsskriftene innen management-litteraturen, og har et bredt nedslagsfelt, som finans, markedsføring, strategi og samfunnsøkonomi.

Management Science er det tidsskriftet som har stor gjennomslagskraft fordi det blir hyppig lest og er mye sitert, forteller Cappelen.

Tidsskriftet står på NHHs bonusliste. Det betyr at NHH-forskere som publiserer i tidsskriftet får 80 000 kroner i publikasjonsbonus fra høyskolen.

Som associate editor, vil Cappelen være en del av et redaktørkollegium som har ansvaret for fagområdet atferdsøkonomi og eksperimentell økonomi. Hans jobb er å vurdere om kvaliteten på innsendte fagartikler er gode nok til videre vurdering av fagfeller, før det eventuelt blir publisert i tidsskriftet.

- Et slikt verv gir et stort innblikk i hvordan fagfeltet utvikler seg, samt en mulighet til å påvirke hvilken retning fagfeltet går i.

Fjær i hatten til forskergruppen

Fra før sitter også Bertil Tungodden som associate editor i tidsskriftet, noe han har gjort siden 2012. Forskergruppen The Choice Lab ved institutt for samfunnsøkonomi har de siste årene publisert en rekke forskningsartikler som har fått internasjonal oppmerksomhet.

- Det at jeg nå også har blitt spurt viser at vi har klart å etablere et solid miljø innen atferdsøkonomi og eksperimentell økonomi og at NHH har lykkes med å bli synlige i fagfeltet gjennom publikasjoner og konferanser. Det er en fjær i hatten for hele forskergruppen, avslutter Cappelen.

Tekst: Martin Hoang Nguyen