Bjorvatn er studentenes favorittforeleser

Bilde av Kjetil Bjorvatn. Foto: Helge Skodvin
VINNER AV BRONSESVAMPEN: – Det føles veldig bra og inspirerende. Dette er et resultat av en laginnsats, sier professor Kjetil Bjorvatn. Bildet er fra presentasjonstreningen «Mikrofonen», som ble arrangert i vår. Foto: Helge Skodvin
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

21. mai 2024 11:26

Bjorvatn er studentenes favorittforeleser

Professor Kjetil Bjorvatn har fått Bronsesvampen. – Målsetningen hvert år er å gi det beste SAM2-kurset noensinne.

– Det føles veldig bra og inspirerende. Dette er et resultat av en laginnsats, med vesentlige bidrag fra dedikerte studentassistenter og ivrige studenter, sier NHH-professor Kjetil Bjorvatn.

Bronsesvampen er bachelorstudentenes pris for ekstraordinær undervisningsinnsats. Den gis hvert semester. 

Bjorvatn fikk prisen for sin enestående innsats som foreleser i kurset mikroøkonomi (SAM2)

Les også:

Bilde av NHH-studentene Hanna Notland og Maren Huseth Mortensen som presenterer oppgave. Foto: Helge Skodvin

Trenes i presentasjonsteknikk

– Det er litt ubehagelig, men det gikk jo veldig bra, sier Maren Huseth Mortensen (21). Hun er blant 400 studenter som nylig fikk testet kommunikasjonsferdighetene sine i kurset SAM2.

Det var Marthe Soldal, bacheloransvarlig for studentutvalget ved NHHS, og Sivert Sundre Abrahamsen, som delte ut prisen på vegne av studentene under NHHS' 17. mai-frokost. De sparte ikke på komplimentene i talen de holdt til professoren.

– Bjorvatn har vist engasjement og åpenhet for tilbakemeldinger, og ønsker kontinuerlig å forbedre kurset. Hans evne til å involvere studentene og tilpasse seg deres tempo har bidratt til godt engasjement.

– Han gjør pensumet spennende ved å knytte det til aktuelle nyhetssaker. Bjorvatn har også gitt studentene mulighet til å delta aktivt, og et godt eksempel på dette er «Mikrofonen» (trening i presentasjonsteknikk, red.anm.), sa Soldal.

– Fortjener anerkjennelse

I talen ble det også vektlagt at Bjorvatn utmerker seg gjennom sin evne til å forklare kompliserte konsepter på en enkel og forståelig måte, og at han ønsker å støtte studentenes læring og suksess.  

– Samlet sett er Bjorvatn en dyktig, pedagogisk og engasjerende foreleser som fortjener anerkjennelse for sitt enestående bidrag til studenters læring og trivsel, sa Abrahamsen.

Stor formidlingsglede

I fjor mottak Bjorvatn også prisen «Inspirational Teaching Award» for samme kurs.

– Du har fått to priser på under ett år. Hva er hemmeligheten?

– Ingen hemmeligheter. Mikroøkonomi er et fantastisk fag som jeg ønsker å formidle til studentene på best mulig måte. Målsetningen hvert år er å gi det beste SAM2-kurset noensinne.

LES OGSÅ:

Bilde av Kjetil Bjorvatn. Foto: Helge Skodvin

Kjetil Bjorvatn vinner av undervisningspris

Professor Kjetil Bjorvatn ved Institutt for samfunnsøkonomi fikk årets «Inspirational Teaching Award», og 250 000 kroner.